• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Başbakan Erdoğan: Facebook ve Twitter'ı kapatabiliriz

Başbakan Erdoğan: Facebook ve Twitter'ı kapatabiliriz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya mitinginin ardından ATV/A Haber canlı ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte Erdoğan'ın sözlerinden satır başları

-  Paralel yapı meselesi insanları kenetlemiş görünüyor.

- 17 Aralık süreci insanlarımızı kamçılamış görünüyor. Meydanları görüyorsunuz, Malatya'da 100 bin kişi olduğu bana aktarıldı.

- Muhalefet ikide bir fotomontaj fotoşop diyor. Hepsi meydanda. Demek ki bunların montaj tekniği çok farklı. Bulamadıkları her şeye montaj diyorlar. 30 mart akşamı montajı da görecekler fotomontajı da görecekler.

SEÇİM PROPAGANDALARI HIRÇINLAŞIYOR

-  Gittikçe hırçınlaşma var. örneğin istanbulda trabzonlular gecesi var. toplum sizi kabullenmiyor. kalkıp siz ona siyasetçi olarak yumruk atarsanız sizin nasıl bir hazımsızlık içinde olduğunuzu gösteriyorsunuz. üstüne o şahız ak partiliyim diyor.

 
KOÇ BENİMLE GÖRÜŞMEK İÇİN BARZANİ'Yİ ARADI

Mehmet Barlas: Bildiğim kadarıyla sizden randevu bekleyen bir medya patrronuna randevu vermediniz. Mustafa Koç'un Fethullah Gülen'le görüşmesini anlattığı röportajın yayınlandığı gün ona randevu verdiniz. Barzani'den randevu almış. Doğru mu?

- Doğru. Koç Grubu'nun Kuzey Irak'ta da bağlantıları var. Bizim randevu olayı Ali bey'den geldi. Mustafa Bey'le ilgili olunca özel kalemime abi kardeş beraber elsin dedim. Gelince biz Hürriyet'teki o röportaja da hiç girmedim. Sadece orada bizim özellikle yapacakları yatırımlar noktasında konuşmalarımız oldu. Kuzey Irak'a da girmedik. Yeniköy'deki yatırımlarından bahsetti.

- Aydın Doğan da Barzani'yi ararsa randevu alabilir mi?

- Aydın Doğan'ın randevu alması zor. Şu anki yayın politikalarıyla ahlaki olmayan yollara giriyorlar. Tamamen paralel yapının yan organı gibi bir çalışmanın içinde. Ki bir tanesini geçenlerde deşifre ettim. 

- Şu anda yargı adil bir karar verebilecek durumda değil. Çünkü yargıyıda o şekilde dizayn etmişler. Bunun o şekilde düzenlenmesi lazım önce. İstediğini istediği zaman istediği şekilde dinliyor. Bunların hepsini yaptılar ve yapıyorlar. Yüz binlerce insanı dinlediler.

- Yaptıkları atamalar neticesinde savcılar karıştırdıkça başaka şeyler çıkmaya başladı. Bu arada bir çok CD vs kaçırılmış durumda.
 
- Şimdi yargıya geldiğimiz zaman orada da farklı bir düzenleme var. Bizim başımızda bilir kişi denilen bir bela var mesela. Kime göre belirlenecek bu bilir kişi. Bu kişi ajanı da kurtarıyor, casusu da kurtarıyor.
 
- Ulusal güvenliğimiz tehdit altındadır. Ulusal güvenliğimizi güvende altına almak için ilk yapacağımız şey yargıdaki düzenlemelerdir.
 
- 30 Mart'tan sonra yargıda düzenleme yapacağız
 
İYİ NİYETİMİN KURBANI OLDUM
 
- Üst akıl diye birini değil de Kainat İmamı diye birini tanıdım. İyi niyetimizin kurbanı olduk. Karşımıdaki de iyi niyetli sanıyorduk hiç öyle değilmiş.
 
UKRAYNA - KIRIM KONUSUNDA NET TUTUMUMUZ NE?
 
- Her şeyden önce NATO ülkesiyiz. Karadeniz'e komşu birülkeyiz. Kırım'da soydaşlarımız var. Özerk bir cumhuriyet olarak böyle bir referandum hakları olmadğına göre Ukrayna'yı bu çok zor bir yöne götürür. Putin'le yaptığım görüşmede düşüncelerinize aynen katılıyorum dedi.
 
- Aslolan Kırım'ın durumu ne olacak? Ben sizinle aynı şey yaşıyorum Dışişleri Banlığımız biraraya gelsinler ne adım atabilirz dendi. Bugün parlamentodan böyle br şey duyduk. Bu ne mnem iştir anlamadık.
 
- ABD Başkanı ile ne görüştüler sonra bilemiyorum. Ahmet (Davutoğlu) Bey döner dönmez haberleri alacağız.
 
- KIRIM RUSYA'YA BAĞLANMA KARARI VERİRSE
 
- Urayna'nın merkezi yönetiminin kararı ne olacak ona bakacağız. Kırım Tatarları da var orada. Şekli ne olacak? Onu düşünmek istmiyoruz. Ukrayna'ya yazık olur diyoruz.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim