• BIST 9548.09
  • Altın 2491.264
  • Dolar 32.4781
  • Euro 34.5109
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Başbakan Erdoğan Ekmel beyin videosunu izletti

Başbakan Erdoğan Ekmel beyin videosunu izletti
Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan Kahramanmaraş'ta konuşuyor.

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan Kahramanmaraş'ta konuştu...

Erdoğan konuşmasında Ekmeleddin İhsanoğlu'nu "İstiklal Marşı'nı ve 'beyit ile kıta' arasındaki farkı bilmemekle itham etti. Erdoğan Ekmel beyin videosunu da izletti...
 
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde muhalefet vardı. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı üzerinden yüklenen Erdoğan, ''Monşer adayınıza İstiklal Marşı'nı öğretsinler. Çarkçı Kemal'i tanımıştım da şimdi bir de çarkçı Ekmel çıktı. Profesör diyor ki beyit okudum. O beyit değil kıta. Beyit 2 mısradan oluşur, kıta 4 mısradır. Bunu öğrenememişsin'' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bu CHP Hitler'e övgüler düzüyordu. Yıllarca Stailn'e sahip çıktılar. 

Filistin meselesine yıllarca bigane kaldılar. Filistin'e sırtlarını döndüler. Şimdi de İsrailin işin kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Irak'ta adaletsizliği destekliyor, Mısır'da darbecileri destekliyor, Suriye'de eli kanlı Esed'i destekliyor.

İSRAİL RAHAT SOYKIRIM YAPSIN DİYE BİZİ SUSTURMAK İSTİYORLAR

İsrail rahat soykırım yapsın diye bizi susturmak istiyorlar. Susmak yok. Hakkı söylemeye devam edeceğiz.

MHP de CHP'nin vagonu oldu. CHP'nin peşine takıldı. Sadece CHP değil bu mevcut MHP yönetimi Pensilvanya'nın da oyuncağı oldu. Bahçeli meydanlarda değil salonlarda konuşuyor. Edebe adaba nezakete terbiyeye sığmayacak bir üslupla ağır hakaretler ediyor. Biz onun seviyesine düşmeyiz. Biz onun debelendiği çukura çamura girmeyiz. MHP Genel Başkanı çok zor durumda. Yaptıklarını tabanına izah edemez hale geldi. CHP'nin arkasına takılmayı MHP tabanına anlatamıyor. Pensilvanya'nın dizinin dibine çökmeyi tabanına izah edemiyor. 

Çatı dediler, o çatının altında MHP var, Sosyalist İşçi Partisi var, Devrimci Halk Partisi var. MHP Genel Başkanı artık bunlarla yol yürüyor. Hani ya siz milliyetçiydiniz, hani siz komünistlere karşıydınız. Ya dünyada komünist mi kaldı. Bunların peşine takılıyorlar. Beceriksizliğini örtmek için sabah akşam yalana başvuruyor. 

ERDOĞAN EKMEL BEY VİDEOSU İZLETTİ

Evimin önüne çocukları gönderip andımızı okutacaktı. Sayın Bahçeli sen o çocukları ortak adayınızın evinin önüne gönder. Şimdi sizlere burada çok önemli bir belgeyi açıklıyorum. O çocuklar artık gitsinler de sizin ithal monşer adayınıza bir zahmet İstiklal Marşı'nı öğretsinler. Görüntüleri izlediniz mi? Bu ortak adayın AKif'in kabri başında sergilediği cehaleti gördünüz mü? Benim babam Merhum Akif'in arkadaşıydı diyor. Manevi dergahından geçti diyor. Sonra kalkıyor İstiklal Marşımız'dan bir dörtlük okuyor. Ben Çarkçı Kemal'i tanımıştım da şimdi bir de Çarkçı Ekmel çıktı. Çok enteresan. Ben orada böyle bir şey demedim diyor. Şimdi size bunu izletiyorum. Bu adamın da nasıl çarkçı olduğunu nasıl yalan söylediğini burada bizzat dinleyeceksiniz buyurun. (Erdoğan vatandaşlara Ekmel beyin Akif'in mezarında İstiklal Marşı ile ilgili yaptığı konuşmayı izletti...)

GÜYA BU PROFESÖR

Şimdi bugün diyor ki, çok enteresan, güya bu profesör, ben diyor bir beyit okudum. Ey profesör bu beyit değil kıta kıta. Dört mısradan oluşan kıta. Dört mısra. Beyit iki mısradan oluşur. Sen daha bunu öğrenenemişsin ya. Senin her yerin profesör olsa ne yazar. Kardeşlerim burası çok önemli. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda... Sen daha bunu öğrenememişsin ya. Dürüst ol dürüst hiç olmazsa yalan söyleme. 

Bu ortak aday benim CHP'ye MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime yakışıyor mu? Bahçeli sen çok yanlış yaptın. Yanlış ata bindin. Ey Bahçeli İstiklal Marşını dahi bilmeyen bu adayı sen benim MHP'li kardeşlerime nasıl yutturacaksın?

Bahçeli bunun hesabını bu dünyada da öbür dünyada da vereceksin. Ben senin düştüğün seviyeye düşmem. Sana Necip Fazılın ağzıyla cevabım var ama o cevabı da vermem. Üstad'ı tanıyanlar bunu çok iyi bilir. 

İSTİKLAL MARŞINI BİLMEYEN MONŞER

Bu ithal ve İstiklal Marşı'nı bilmeyen monşere MHP'li kardeşlerim oy vermeyecektir. Kahramanmaraş'tan da oy çıkmayacaktır. 

12 yıl boyunca başbakan olarak ülkemize milletimize bayrağımıza gururla şerefle hizmet ettim. Allah'a hamdolsun, nice ilkleri başardım. Allah'a hamdolsun Türkiye'yi uçurumun kenarından alıp bir dünya ülkesi yaptım. Şimdi milliyetçilik istismarı yapanlara burada sadece bir alanda yaptıklarımızı özet olarak aktaracağım. Kimin gerçek milliyetçi kimin de istismarcı olduğuna siz karar verin. 2003'te Türkiye TSK'nın ihtiyaçlarını yüzde 75 dışardan alıyordu. ŞU anda yüzde 45'e kadar düşürdük. 

Kendi uçaklarımızı savaş gemilerimizi imal etmeye başladık. Kendi milli piyade tüfeğimizi tasarladık. Kendi füzelerimizi üretir konuma geldik. Kendi mühendis ve teknisyenlerimizin imal ettiği Atak helikopterlerini TSK'ya teslim ettik. Savunma sanayinde neredeyse tamamen dışa bağımlı bir ülke vardı, şu anda dünyada iddia sahibi bir Türkiye var. Dünyanın gözü şu anda Türkiye'de. Bir çok ülke ürettiğimiz silahları satın almak için sıraya giriyor. Burada durmuyoruz 2023'e kadar kendi jet eğitim uçağımızı yapacağız. İstihbarat uydumuzu uzaya göndereceğiz. Çıkarma gemisi yapacağız. Milliyetçilik işte budur. 230 milyar dolar milli gelirden aldık 820 milyar dolar milli gelire ulaştık. 

İSTİKLAL MARŞIYLA ÇANAKKALE ŞİİRİNİ AYIRAMAYAN ADAM...

CHP'nin arkasına takılarak Pensilvanya'nın dizinin dibine oturarak milliyetçilik olmaz. İstiklal Marşı'yla Çanakkale Şiirini birbirinden ayıramayan adamın arkasına takılmakla milliyetçlik olmaz.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim