• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Erdoğan böyle seslendi: Irkçı faşist!

Başbakan Erdoğan böyle seslendi: Irkçı faşist!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ortadoğu için “bataklık” dediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Ortadoğu’ya bataklık demek ırkçılıktır” diye konuştu.

Erdoğan Musul'da alıkonunan konsolosluk çalışanları ve TIR şoförleri için de çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan 
grup konuşmasından satırbaşları:

 

Senarist Ayşe Şasa'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Kökleriyle barışamayan bir toplum gelceğini inşaa edemez demişti.

REHİNELERİ KURTARMA GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYOR

Bölgemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Türkiye dolaylı veya direk etkileniyor. Son olrak IŞİD adlı örgüt Musul'u işgal etti ve konsolosluğumuza girdi. Irak ordusu şehri terk ettikleri için çatışma söz konusu olamazdı. 49 çalışanımız esir edildi. Hem çalışanlarımızı hem şoförlerimizi geri almak için tüm çalışmaları yapıyoruz. Elçilikler bütün personeller bulunduğu ülkenin teminatı altındadır. Irak'ta merkezi hükümet bunu başaramamıştır.

CHP BU İŞİ SİYASİ RANTA ÇEVİRİYOR

Bu tür talihsiz hadiseler başka ülkelerin de başına geldi. Musul'da tutulan diplomatik çalışanlarımız ve diğer vatandaşlarımız inşallah geri gelecektir. Musul'daki hadise başta CHP olmak üzere bir iç politika malzemesi haline getirdi. Bu tam anlamıyla bir sorumsuzluk politikasıdır. CHP'nin bu işi siyasi ranta çevrimek istemesi tamaıyle fırsatçılıktır. Türkiye'nin ortadoğu politikasını anlamak için Türkiye'nin poltikasını bilmesi lazımdır.

BU IRKÇILIKTIR, CEHALETTİR, FAŞİZİMDİR

CHP'nin genel müdürü ortadoğu'dan bataklık diye bahsediyor. Bu tarih bilmezdir. Cehalettir. Irkçılıktır, faşizmdir.

Zannedersin CHP'nin genel müdürü Paris ve Londra'da doğup büyümüş. Tunceli'de doğup yetişeceksin bir de böyle konuşacaksın.

Bataklık demek sorunları büyütmekten başka bir işe yaramaz. Türkler 1071'den bu yana Ortadoğu'da etkili oldular. Haçlı seferlerini durdurulması  Selçuklular büyük rol oynadılar.

BU BÖLGEYE NİFAKIN TOHUMUNU EKTİLER

Kudüs'ün fethedilmesinde Kürt, Araplarla beraber büyük bir mücadele verdik. Osmanlı döneminde bu bölge en sakin zamanını yaşadı. 1. Dünya savaşı sonrası cetvelle sınır çizdiler.

Bu bölgeye nifakın tohumlarını ektiler. Petrolü aldılar bölgeye acı ve gözyaşı bıraktılar.

Osmanlı'nın son dönemini anlatan Zeytin Bağı'nı mutlaka okusunlar. Fahreddin Paşa'nın Medine müdafasını gençlerimiz mutlaka okusunlar.

Bizden Belgrad'ı aldıkları zaman Niş kasabasını istemişler. Osmanlı delegesi ayağa kalkarak ne hacet İstanbul'u da size verelim demiş.

Trablusgarb'ı, Medine'yi verirse yaşamayaz zannediyorduk. İzmir neyse Beyrut oydu. Medine neyse İstanbul oydu.

CHP'NİN GENEL MÜDÜRÜ ORTADOĞU İÇİN BATAKLIK DİYOR

CHP'nin genel müdürü bataklık diyor. Bizim hükümetlerimiz bataklık diye bu bölgelere sırt çevirdiler. Doğu'ya, Güneydoğu'ya da bataklık dediler.

AK Parti döneminde tüm ülke modern dünyanın dikkatini çekti. Eski hükümetler bizi dar kalıpların içine soktular.

Selçuklular, Osmanlılar ve Türkiye Cumhuriyeti kronik sorunlara girmemiştir. Ecdad sadece hakkın yanında yer almıştır.

BİZ ÖMER DEDİĞİMİZ ZAMAN ÇILGINA DÖNDÜLER

Evli çiftlerin isminin Ali ve Ayşe olduğuna Türkiye dışında rastlayamazsınız. Bu coğrafyada o meşum Kerbela hadisesinden ders çıkartan bizler olmuşuzdur.

Biz rahmet Peygamberinin ümmetiyiz. Biz La ilahe illallah diyen herkesi müslüman olarak gördük ve bağrımıza bastık.

Yaşanan her mezhep çatışmasında itidali savunduk. Öyle bir şey ki Ömer dediğiniz zaman çılgına dönüyorlar.

Biz de Ali de var, Ömer de var. Asırlar boyunca biz bunu yaptık. Bu coğrafyada yaşayan herkes elini vicdanına koysun. Canlı bomba olup camiye giren insan olabilir mi? Bombayı patlatan da ölen de kelime-i şehadet getiriyor.

HEM MÜSLÜMANLARA HEM HRİSRİYANLARA EL  UZATTIK

Filistindeki kardeşlerimizi mazlum diye savunduk. Afganistan'daki, Mynamar'daki mazlumlara elimizi bu yüzden uzandık.

Sri Lanka'da hem müslümanlara hem hristiyanlara elimizi uzattık. Biz böyle bir AK Partiyiz.

İRAN'I YALNIZ BIRAKMADIK

İran'ın uluslararası sorunlarını ele alırken mezhepi değil komşuluğu esas aldık. İran'ı yalnız bırakmadık.

Irak'ta hakkın tarafında yer aldık. Irak'ta tüm grupları bağrımıza bastık. Suriye'deki mezalime karşı çıkarken de mezhepi esas almadık.

Hakkı ve sabrı tavsiye ettik. Bundan sonra da böyle olacağız. Biz tarafsızlıktan bahsetmiyoruz. Bitaraf olan bertaraf olur. Her zaman hakkın tarafında olmaktan bahsediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nde yurtta sulh cihanda sulh sözü anlaşılamadı. Filistin'e sırtımızı dönebilirdik. Mısır'da, Suriye'ye sessiz kalabilirdik. Komşuda yangın varken siz rahat oturamazsınız.

CHP KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA EN SEFİL DÖNEMLERİNİ YAŞIYOR

Musul'da yaşanan hadiseden sonra CHP sınırı aşmıştır. CHP Türkiye içinde ateşle oynamakta ve Irak'ta da ateşe körükle gitmektedir. Biz genel müdürün nasıl bir yaklaşım içinde olduğunu biliyoruz. Kendisi ve yandaş medyası oradaki vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atıyor. Bunu bizzat genel müdür ve mezhep çatışmasını isteyen vekiller yapıyor. CHP kurulduğundan bu yana en sefil dönemini yaşıyor.

MHP CHP'NİN VE PENSİLVANYA'NIN VAGONU OLDU

Biz MHP'ye yavru muhalefet diyorduk MHP doğrudan CHP'nin ve Pensilvanya'nın vagonu haline geldi. Biz IŞİD'in elindeki vatandaşlarımızı kurtarmak istiyoruz. CHP ve MHP'nin yaptığı sorumsuzluk ortadadır.
Diyarbakır'da bayrağımıza yapılan alçakça saldırı sonrası CHP ve MHP aynı tutum içerisine girmiştir.

PENSİLVANYA GİBİ BUNLARIN DA ÖLÇÜLERİ YOK

Terör örgütü bunların eline bir malzeme verdi. CHP, MHP ve HDP buna çanak tuttu. Bayrağımızı yakanlarla CHP birlik olmadı mı? Milletvekilleri polise küfür etmedi mi? Devamlı yenilen bu partiler ellerinde gelen her şeyi yapıyorlar. Tıpkı Pensilvanya gibi bir ölçüleri artık yok.

IRAK VE SURİYE'DEKİ KARDEŞLERİMİZE ALLAH SABIR VERSİN

Kardeşliğimizi bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz hakkın tarafındayız. Mısır'daki ateşi, Suriye'deki ateşi Türkiye'ye sıçratmak istediler buna izin vermedik. Asırlardır meselelere akıl ve vicdan gözüyle baktık. Bundan 900 yıl önce Musul'da Muhammed Zengi diye bir Selçuklu beyi çıktı ve Selahaddin'e Kudüs'e giden yolu açtı.
Bizler de Zengi'nin torunları olarak bu kardeşliği pekiştireceğiz. Bölgemiz zor günlerden geçiyor. Rabbim herkese aklı selim davranmayı nasip etsin. Irak ve Suriye'deki kardeşlerime de Allah sabır versin.

TÜRKİYE'Yİ BÜYÜTME ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Türkiye'yi büyütme çalışmalarımız devam ediyor. Bize kimse gündem dayatamaz. Biz bu gündemi milletimize sunduk onlar da bunu onayladı. 2023'e doğru ilerliyoruz. Geçen hafta önemli bir işe imza attık. Türkiye'de İtalyanlarla ortak ATAK helikopterine başladık.

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim