• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Başbakan Erdoğan Balıkesir'de konuştu

Başbakan Erdoğan Balıkesir'de konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir'de konuştu... Erdoğan cemaat okullarının, dershanelerinin ve yayın organlarının boykot edilmesini isterken, Gülen'in "çocuksuz" olduğuna vurgu yaptı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatlardan bahsederken "Kılıçdaroğlu" ismini zikredince ağzımdan kaçtı diyerek sözünü geri aldı. Erdoğan, "Bundan ben çok tazminat kazandım haaa. Kılıçdaroğlu'ndan... İsmini vermeyecektim ağzımdan kaçtı!" dedi. Erdoğan konuşmasında yine cemaate yüklendi... Erdoğan cemaatin okullarının ve dershanelerinin ve yayın organlarının boykot edilmesini istedi.

"Ey Pensilvanya sana sesleniyorum eğer yüreğin varsa çık gel vatanına. Gel eğer siyaset yapacaksan burada yap. Yoksa ananaslarla tesbihlerle gönderdiğin kitaplarla bu iş yürümez." sözleriyle Fethullah Gülen'e çağrıda bulunan Erdoğan, "Başörtüsü için takmayabilirsiniz diyordu. Ya sen ne karışıyorsun. Çünkü onda evlat yok. Bizim derdimiz var." ifadeleriyle de daha önce Bahçeli için de kullandığı "onun çocuğu yok" sözlerini Gülen için de tekrarlamış oldu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları

İnşallah 30 Mart yeni bir milat olacak Balıkesir ve Türkiye'de. Bizlere sahip çıktığınız için, bizlere yol arkadaşlığı yaptığınız için Allah hepinizden razı olsun. 30 Mart, halkımız için Balıkesir için hayırlara vesile olsun. Dünyaya verilmiş gür bir cevap olsun.

30 Mart'ta sadece Balıkesir'de bir büyükşehir belediye başkanı seçmeyeceğiz, Türkiye'deki hainlere, gözü dönmüş dış mihraklara çok büyük bir ders vereceğiz. Siz bunları sandıkta cevap vereceksiniz. Sandığa, demokrasiye sahip çıkıyor musun Balıkesir... 30 Mart'ta Türkiye'nin partisine mührü basıyor musunuz Balıkesir? 

Bu ülkede biz başımız örtülü diye okula gidemiyorduk deyin! Ama şimdi gidiyoruz devlet dairelerinde çalışıyoruz deyin. Sizin hocanız 28 Şubat'ta başörtüsü füruattır dedi. Biz o hocalardan kurtulduğumuz için memnunuz deyin. Biz ya olduğumuz gibi görüneceğiz ya göründüğümüz gibi olacağız deyin. Bizim inancımızda iki yüzlülük yok biz omurgalıyız. Biz menfaat şebekelerine prim vermedik müfterilere prim vermedik vermeyeceğiz...

İnşallah 30 Mart'ta sandıklardan Esmaların zaferi çıkacak. Hiç endişeniz olmasın. Bu yolda biz böyle yürüdük. Kendisi şehadete yürüdü babası cezaevine yürüdü. Zalimlerin tavırları karşısında... Zalimlerin ebedi kalacağı yer yaşasın cehennem... Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Çıkacak aheste aheste merak etmeyin. Mazlumların ahı bunları boğacak. 

Balıkesirspor şampiyonluğa gidiyor fakat Balıkesir belediyecilikte küme düştü. Büyükşehir belediye yasası çıkardık CHP MHP karşı çıktı. CHP anayasa mahkemesine götürdü. Şimdi bunlar hangi yüzle şu büyükşehir belediye seçimlerinde ne anlatacaklar? Ne diyecekler? Sevgili Balıkesirli kardeşlerim bunlar belediyeciliği bilmez. Belediyecilik bizim işimiz bizim! Bu kardeşiniz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından geliyor. 

Istranca dağlarından su getirdik. Çünkü biz Ferhatız... Aşk ateşi yandı mı dağları deldirir dağları. CUmhuriyet tarihinde kaç tünel yapılmış. Bir de bize bakın. Ulaştırmada DSİ'de dağları nasıl deldik. Bu süreç şu anda aynen devam ediyor. 

Burada bir belge açıklayacağım. Dudaklarınız uçuklayacak. Ben İstanbul'u 2 buçuk milyar borçla devraldım. Balıkesir bizimle daha çok gülecek. 10 Katrilyonu aşkın yatırım yaptık Balıkesir'e. Her yıla 1 katrilyon demek. Balıkesir'in tarihinde böyle bir yatırım yok. Bunu biz yaptık. Çünkü Kuvayı Milliye şehri burası. Yakın tarihimizdeki bir karanlık günün yıldönümünü yaşıyoruz. Bundan 17 yıl önce 28 Şubat'ta seçilmiş bir hükümete post modern darbe girişimi yapıldı. Sizlerin seçtiği yetki verdiğiniz vazife yüklediğiniz hükümeti türlü komplo baskı ve tehditlerle görevden uzaklaştırdılar. 

Memur kardeşime ağır zulümler ettiler. Her türlü kutsalımıza dil ve el uzattılar. Bir tanesi çıktı 1000 yıl sürecek dedi. 10 yıl bile sürmedi. Şahsım için muhtar bile olamaz diyorlardı. Şu anda sizin Başbakanınız hizmetkarınız olarak buradayım. Başörtülü okuyamaz diyorlardı. İmam hatipli meslek liseli üniversiteye giremez diyorlardı. Yoksulun çocuğu yoksul kalsın okumasın diyorlardı. Sen başörtülüsün senden kapıcı olur hizmetkar olur diyorlardı. Ne oldu şimdi avukat oldu mühendis oldu doktor oldu... Niye bu zulüm?

Bugün kendi ülkesine tuzaklar kuran zat, o günlerde ülkesini sırtından hançerliyordu. Ne diyordu biliyor musunuz. “Beceremediniz artık bırakın diyordu” Başörtüsü için takmayabilirsiniz diyordu. Ya sen ne karışıyorsun. Çünkü onda evlat yok. Bizim derdimiz var.    (Başbakan Erdoğan geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için. "Onun çoluğu çocuğu yok bizi anlayamaz" demişti)

Bugün ananas rafineri ve tesbih üzerinden aynı sermaye ile iş tutuyorlar. Bu millet ihaneti unutmaz. Sırtına saplanan hançeri unutmaz. Bu aziz millet AK Parti'yle hesap sordu ve daha da soracak. Zulüm sürecini sizinle birlikte ortadan kaldırdık. 

1960'da yayınlanan bir gazete. Adını vermeyeceğim. İstesem veririm. Menderesin kasası yolsuzluk evrakı ve vesikalarla dolu diye başlık atmış. Aynen bugünkü gibi. Haberin içinde merhum Başbakanla ilgili son derece alçakça edepsizce hayasızca iftiralar var. Darbe yapmışlar yetmemiş. Merhum Menderes ve arkadaşlarını hapse atmışlar yetmemiş bu haberlerle Menderes'in itibarını sıfırlamak istiyorlar. Sonuç Menderes bizim için bu milletin gönlünde. Demokrasi kahramanı... Aynı gazete bugün de aynı manşetleri atıyor. O gün Menderes'e yapılanların aynısını aK Parti hükümetine yapmak istiyorlar. 

Ey Pensilvanya sana sesleniyorum eğer yüreğin varsa çık gel vatanına. Gel eğer siyaset yapacaksan burada yap. Yoksa ananaslarla tesbihlerle gönderdiğin kitaplarla bu iş yürümez. Ben doğrusu böyle bilimiyordum aldanmışım. Ben de bunları samimi zannediyordum aldanmışım. O da bana kitaplar gönderiyordu. Orada bana methiyeler düzüyordu. Tesbihler gönderiyordu. Ama maalesef durum öyle değilmiş. Şimdi herşeyi anladım. Ama bundan sonra böyle olmayacak. Çünkü adaletin tecellisi için ne gerekiyorsa yapcağız. Türkiye'den kaçtın gittin oradan ülkemin huzurunu kaçırıyorsun. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden çalışmalar içindesin. Bunu sonuna kadar kovalayacağız. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden her gayretin karşısında AK Parti iktidarı olacaktır. Bunu böyle bilsinler. 

Bunlar niçin böyle patladılar biliyor musunuz? Dershaneler yüzünden... Çünkü buradan bir milyar rant elde ediyorlardı. Biz dershanelere dokununca patladılar. Çıkacak ama bu yasa. Dershanaler yasası çıkacak. Gelin bu dershanelerden çocuklarınızı çekin. Bunların okullarında okuyan çocuklarınız varsa onları da alın. Devletin okulları size yeter. Ben dört çocuğumu imam hatiplerde okuttum. Hepsi üniversitelerde en güzel yerlerde okudular. Şimdi de geldiler ülkelerinde hizmetlerine çalışmalarına devam ediyorlar. Yavrularımıza takviye gerekiyorsa okullarda kendilerine takviye dersleri vereceğiz. Hafta sonlarında takviye dersleri ücretsiz olacak. Göndermeyin bunların okullarına. Bunlara tavır koyun. Bunların yayın organlarına da tavır koyun. Çünkü yalan var dolan var herşey var. Doğru haber dürüst haber bulamazsınız. Her türlü iftira var. Bunlara dersi bunları boykot ederek vereceksiniz. Sevgili peygamberimizi Miraçtan indirip kamyonete bindirecek kadar ahlaksızca yayın yapıyor bunlar.

Şu hale bakın ya... 

Bu paralel yapı Türkiye'nin önündeki son engeldir, son çetedir. Onları da def edeceğiz. O zaman huzurun barışın ve istikrarın önünde hiçbir engel kalmayacak.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim