• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Davutoğlu'nun Özal Alıntısı Nazarbayev'i Mest Etti

Başbakan Davutoğlu'nun Özal Alıntısı Nazarbayev'i Mest Etti
Başbakan Davutoğlu'nun, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile buluşmasına Turgut Özal'dan yaptığı alıntı damga vurdu: Ben dahil 78 milyon 600 Kazaktan selam getirdim.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Astana'da, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile bir araya geldi.

NAZABAYEV'LE GÖRÜŞTÜ

Akşam saatlerinde Astana Uluslararası Havalimanı'na gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kazakistan'daki temaslarına başladı. Davutoğlu, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile bir araya geldi. Akorda Sarayı'nda gerçekleştirilen görüşmede, iki ülke konularının yanı sıra bölgesel ve küresel konular da ele alındı.

ÖZAL HATIRLATMASI GÖRÜŞMEYE DAMGA VURDU

Davutoğlu ve Nazarbayev daha sonra heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti. Davutoğlu, Başbakan olarak ilk kez Kazakistan'ı ziyaret ettiğini belirterek, "Dışişleri Bakanı olarak daha önce Kazakistan'da bulundum. Kazakistan'ın kaydettiği her gelişmeyi kendi gelişmemiz olarak görürüz" dedi. Türk- Kazak ilişkilerine katkı sağladığı için Nazarbayev'e teşekkür eden Davutoğlu, "Sayın Özal'la ilk görüşmenizde Türkiye'de kaç Kazak var diye sormuştunuz. Sayın Özal da o zaman 'Ben dahil 70 milyon Kazak var demişti" açıklamasını yapmıştı" dedi.

"BEN DAHİL 78 MİLYON 600 KAZAKTAN SELAM GETİRDİM"

Davutoğlu, Türkiye'de nüfus sayımının yeni yapıldığını hatırlatarak, "Ben dahil 78 milyon 600 Kazaktan selam getirdim" ifadelerini kullandı. Türk-Kazak ilişkilerinin her alanda geliştiğine dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, ulaştırma, enerji alanlarında büyük imkanların bulunduğunu ifade etti.

Serbest ticaret anlaşmasının devreye girmesiyle ticaretin artacağını kaydeden Davutoğlu, Türkiye'nin Kazakistan için AB'ye giriş kapısı olduğunu ve Kazakistan'ın ise Türkiye'nin Avrasya Ekonomik Birliği'ne giriş kapısı olduğunu belirtti. Davutoğlu, ulaştırmada orta koridorun devreye girmesiyle Kazakistan ve Türkiye'nin Avrasya'nın merkez ülkeleri niteliği kazanacağını söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim