• BIST 9548.09
  • Altın 2492.432
  • Dolar 32.494
  • Euro 34.5189
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Başbakan Davutoğlu'ndan Ziraat toplantısında Kılıçdaroğlu'na Derviş göndermesi

Başbakan Davutoğlu'ndan Ziraat toplantısında Kılıçdaroğlu'na Derviş göndermesi
Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Türkiye Ziraat Odaları Birliği genel kurul toplantısında "Çiftçiye yardımların kaldırıldığında koalisyon hükümeti vardı. Bu desteklerin kaldırılmasını da Kemal Derviş planlıyordu" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bizim sadık dostumuzdur toprak. Bütün vatandaşlarımıza şunu vurgulamak istiyorum. Bizim doğamızın bir yüreğimizin parçasıdır. Toprağa emek veren çiftçilerimize değer vermeliyiz. Bizim bu çerçevede hükümet ile ziraat odaları birliğiisi ile kuracağımız sağlıklı ilişki bizim için çok önemlidir. 90'lı yıllarda Türkiye ekonomisi ağır çalışıyordu dünya ekonomisinbe nazaran bunu AK Parti iktidarlığında ekonomik kapsamda Türkiye'nin refah seviyesini yükselttik. 

Biz iktidarı devir aldığımızda 23,7 milyar dolardan aldığımız tarım sektörünü 61 milyar dolara çıkardık. Bunu nasıl başardık? Çiftçilerimizin tek tek geleceğini planlayarak yaptık. Sayın Genel Başkan Konya ile Hollanda'yı karşılaştırırken bunu böyle karşılaştırmak doğru değil. Karşılaştırma milli hasıla üzerinden yapılmalıdır. Biz iktidara geldiğimizde Konya ovasi'nın sulama kapasitesine baktığımızda ciddi bir başarı var. Çiftçilerimizin emeklerine müteşekkirim.

7 Haziran 2001 tarihinde yazılan mektupla birlikte kimyevi gübre desteği kaldırıldı. Tarımda faiz süspansiyonu kaldırıldı. Şeker pancarında var olan destekler de kaldırıldı. Doğal afetlerde zarar gören çifçilere verilen tohum yardımı da kaldırıldı. Biz bir taraftan çalışırken diğer taraftan gözümüz kulağımız Türkiye'nin her yerinde. 2002 yılında kaldırıldığında koalisyon hükümeti vardı. Bu desteklerin kaldırılmasını da Kemal Derviş planlıyordu. Dışardan bakan yapılması düşünülen Kemal Derviş planlıyordu. Peki bi ne yaptık? Her türlü eleştiriye açığız. Ama sizler çok iyi biliyorsunuz. 

Toprağı korumaya dönük reformlarımız üretimde destekleme modelini geliştirdik. Bu devrim niteliği taşımaktadır. Bu bölgelerde neler yapılacağını tek tek ele aldık. Tarıma yönelik bir reform daha gerçekleştirdik. Toplulaştırma, nerede bir toplulaştırma faaliyeti varsa bulundum. Çünkü küçük toprakların küçük bölgeli olmasının kazancı düşüktür. 4,5 Milyon hektar bir topluluşatırma yapıldı. Bizim iktidarlığımızda. Tarım Sigortasını gerçekleştirerek çiftçimizi doğal afetlerin olumsuz geitriisinden kurtardık. 1.7 milyar hasar tazminatı ödedik.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim