• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Başbakan Davutoğlu'na seslenen acılı baba: Allah rızası için kızımı kurtarın

Başbakan Davutoğlu'na seslenen acılı baba: Allah rızası için kızımı kurtarın
İzmir'de beyin sapı tümörü hastalığına yakalanan 10 yaşındaki Merve Uyar, yaşam savaşı veriyor.

İzmir'de beyin sapı tümörü hastalığına yakalanan 10 yaşındaki Merve Uyar, yaşam savaşı veriyor. İlkokulu bitiren ve hastalığı sebebiyle ortaokula başlayamayan küçük kız, yoğun bakım ünitesinde makineye bağlı yaşıyor. Kızının iyileşmesi için her yolu deneyen Kamil Uyar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, "Kızım günden güne gözümün önünde eriyor. Yardım edin. Allah rızası için kızımı kurtarın." çağrısında bulundu.

Karabağlar ilçesinde oturan Kamil ile Pınar Uyar çiftinin, Merve ve 3 yaşında Nebi Safa isimli iki çocuğu bulunuyor. Çiftin dünya tatlısı kızları Merve'ye, geçen yıl göz kayması şikayetiyle gittikleri hastanede beyin sapı tümörü hastalığı teşhisi koyuldu. Büyük üzüntü yaşayan Uyar çiftinin zor günleri bundan sonra başladı. Kızının sağlığına kuvuşabilmesi için hastaneler arasında mekik dokuyan Kamil Uyar, şoför olarak çalıştığı işyerinden ayrılmak zorunda kaldı. 4. sınıfı bitiren Merve ise ortaokula başlayamadı.

YOĞUN BAKIMDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Son iki aydır yatağa mahkum olan ve geçen salı günü fenalaşması üzerine Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Merve yoğun bakımda. Kızının sağlığına kavuşması için başvurmadığı hastane kalmadığını ve bulabildiği her yolu denediğini söyleyen baba Uyar, tedavinin ABD'deki Johns Hopkins Hastanesi'nde olduğunu ifade etti. Çaresiz baba, "2015 yılında gözde kayma şikayetiyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdık. Burada beyin sapı tümörü hastalığı olduğunu öğrendik. 12 gün burada tedavi uygulandı, daha sonra Dokuz Eylül ve Ege üniversiteleri hastanelerine götürdük fakat oralarda da bir çözüm bulunamadı. Ankara GATA'ya götürmemiz söylendi. Çok uğraştık, oraya götürdük, iki buçuk ay ışın tedavisi gördü. Ardından İzmir'e döndük fakat her ay kontrollere girip sonuçları bildiriyorduk. En son yapılan tahlillerde, sağda tomurcuklaşma meydana gelmiş. Konuşmamaya başladı, yemek yiyemedi ve yatağa mahkum oldu." dedi.

'KIZIM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR'

Çocuğunu hastanelere ve tedavilere götürmek için işinden ayrılmak zorunda kaldığını belirten baba Uyar, "İstanbul ve Ankara'da birçok özel hastanelere başvurduk. Bitkisel ilaçlar denedik. Almanya ve İsviçre'den doktorlarla görüştüm ama kızım, gözümün önünde günden güne eriyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a, yardım konusunda ulaşmaya çalıştım. Artık yapacak bir şeyim kalmadı. Allah rızası için kızımı kurtarın." şeklinde konuştu.

KUTU

Beyin sapı tümörü, insanda çeşitli hayati fonksiyonları kontrol eden beynin alt tarafında bulunan, iki yarıküreyi ve omuriliği birbirine bağlayan beyin sapında oluşan tümörlere verilen isimdir. Neredeyse sadece çocuklarda görülen bir tümör türüdür. Hastaların sadece dörtte biri 20 yaşın üstündedir ve ender görülen bir hastalıktır. ABD'de yılda 200-300 kişide bu hastalık teşhis edilmektedir. Hastaların ortalama yaşı 7-9 arasıdır. Oldukça tehlikeli bir tümördür, çünkü beyin sapı bütün hayati fonksiyonları düzenler. Buraya yapılacak herhangi bir müdahale, hastada ölümcül sonuçlara yol açar. Kol veya bacakları felç olan hastalar dahi yaşayabilirken solunum veya kalp atışı duran hastayı yaşatmak, yalnızca özel cihazlarla mümkün olur ve bu cihazlara bağlı olan hasta, yavaş yavaş diğer hayati fonksiyonlarını da yitirir.

Beyin tümörlerinin her türü için ilk tedavi yöntemi ameliyattır ancak beyin sapı tümörlerinde çok risk taşır. Bu sebeple ilk olarak tercih edilen bir tedavi değildir.

Başbakan Davutoğlu'na seslenen acılı baba: Allah rızası için kızımı kurtarın

Başbakan Davutoğlu'na seslenen acılı baba: Allah rızası için kızımı kurtarın

Başbakan Davutoğlu'na seslenen acılı baba: Allah rızası için kızımı kurtarın

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim