• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Başbakan Davutoğlu’dan Genelkurmay Başkanlığı’na Taziye Ziyareti

Başbakan Davutoğlu’dan Genelkurmay Başkanlığı’na Taziye Ziyareti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün hain bir terör saldırısında Ankara'da 28 vatandaşımızı kaybettik. Bu terör saldırısı, sadece vazifelerini yaptıktan...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün hain bir terör saldırısında Ankara'da 28 vatandaşımızı kaybettik. Bu terör saldırısı, sadece vazifelerini yaptıktan sonra evlerine dönmekte olan memurlarımıza, vatandaşlarımıza değil, milletimizin her bir ferdine, bu toprağın, bu ülkenin bütünlüğünü sağlayan her bir kardeşimize dönük bir saldırıdır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen patlama sonrası Genelkurmay Başkanlığı'na taziye ziyaretinde bulundu. Davutoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Dün hain bir terör saldırısında Ankara'da 28 vatandaşımızı kaybettik. Bu terör saldırısı, sadece vazifelerini yaptıktan sonra evlerine dönmekte olan memurlarımıza, vatandaşlarımıza değil, milletimizin her bir ferdine, bu toprağın, bu ülkenin bütünlüğünü sağlayan her bir kardeşimize dönük bir saldırıdır. Türkiye, terör saldırılarından en çok zarar görmüş ülkelerden biridir. Terörün hedeflerinin ne olduğunu en iyi biz biliriz. Terör insanların psikolojisini olumsuz etkilemek üzere yapılan haince bir eylemdir. Bu eylemler özellikle son dönemlerde Türkiye'nin etrafındaki kriz bölgeleri arttıkça, halkına zulüm eden rejimler oldukça etkisini daha da fazla gösterebilmektedir" ifadelerini kullandı.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olayı değerlendirdiklerini ve gece boyu istihbarat bilgilerini topladıklarını anlatan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı ve Adalet Bakanlarıyla değerlendirme yaptıklarını bildirdi.

"İNTİHAR SALDIRISINI GERÇEKLEŞTİREN SALİH NECCAL İSİMLİ, AMUDE 1992 DOĞUMLU"

"Şu anda terör olayının failleri konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır" diyen Davutoğlu, "Kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdikleri ortaya çıkmaktadır. Bu, intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccal isimli, Amude 1992 doğumlu. Amude Kuzey Suriye'de bir şehir, Haseke bölgesinde. Dolayısıyla saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. Ayrıca gece boyunca süren istihbari ve emniyet çalışmalarımız sonucunda 9 kişi gözaltına alınmıştır, soruşturma derinleştirilerek sürdürülmektedir. Bu saldırının her aşamasına katkıda bulunan bütün unsurlar tek tek çıkartılacak adalete teslim edilecek. Ama bu YPG, PYD mensubunun terör örgütüyle birlikte ve onların koordinasyonunda, bölücü terör örgütünün Türkiye içindeki unsurlarıyla birlikte ve Kuzey Irak'tan da tabii destek alan bir şekilde organize bir suç işledikleri artık kesinleşmiş bulunmaktadır. Bütün network, suçlular, haince alçakça saldırıyı gerçekleştiren, bu saldırıya doğrudan veya dolaylı katkıda bulunan kim varsa hepsi yakalanacak, adalete teslim edilecek ve hakettikleri cezayı mutlaka göreceklerdir" şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU, MİLLETE, SİYASİ PARTİLERE, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA VE ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRIDA BULUNDU

Millete çağrıda bulunduğunu belirten Davutoğlu, "Emniyet birimlerimiz, güvenlik birimlerimiz gece-gündüz çaba sarfederek, Türkiye'nin içindeki muhtemel terör faaliyetlerine karşı çalışmaktadır. Bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü koruyarak bu zorlukları aşacak kudrete erişmesidir. Bu kudretin en önemli kaynağı da milletimizin bitmez, tükenmez inancı, kendisine olan özgüvenidir. Terör faaliyetleri bu özgüveni hedef almaktadır" dedi.

Bütün siyasi kuruluşların ve sivil toplum kuruluşlarının da teröre karşı birleşmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, "İkinci çağrım milletimizin özgüvenini koruma yanında siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarınadır. Terör karşısında kaynağı kim ve ne olursa olsun omuz omuza vermeliyiz" diye konuştu.

TBMM'nin oturumlarına ara vermeyeceğini anlatan Davutoğlu, "TBMM bu şekilde faaliyetini sürdürürken ortak bir deklarasyon yayınlama konusunda bir partinin gösterdiği uzlaşmaz tutumu da buradan şiddetle kınıyorum. Terör konusunda dahi tavrını ortaya koyamayan, masum insanlara dönük saldırıyı kınamayanların insanlık vicdanı ve demokrasiden bahsetmeye hakları yoktur" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, üçüncü çağrısının uluslararası topluma olduğunu belirterek, "Elimizde bütün deliller mevcut, nereden gelmişler, nasıl organize olmuşlar. Bugün Dışişleri Bakanlığı'na gerekli talimatı vereceğim. Bu bilgiler, başta P-5 üyeleri olmak üzere bütün ülkelere dağıtılacak ve "YPG terör örgütü değildir" diyenlere belgelerle birlikte ortaya konacak. Kesin ve tartışmasız bir dayanışma bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

YPG'yi demokratik unsur gibi masaya davet etmek isteyenlere karşı bir kez daha seslendiğini belirten Davutoğlu, terör örgütü olan YPG'nin masaya oturamayacağını ifade etti. Bu bağlamda nihai mesajını açıklayan Davutoğlu, YPG'nin dünkü saldırısıyla Türkiye'nin düşmanı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdi.

"70 CİVARINDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Terör örgütünün bu faaliyetinden de bağımsız olarak ama bu faaliyeti sırasında da operasyonlarımız devam ediyor. Dün bu çerçevede Haftanin Kampı'na Silahlı Kuvvetlerimiz, Hava Kuvvetlerimiz yoğun bir operasyonda bulundu ve 60-70 civarında terörist bu anlamda etkisiz hale getirildi. Sorumluları tespit edildikten sonra bu sorumluların Türkiye içinde adalete teslim edilmesinin yanında Türkiye dışında bu sorumluların kaynağı olan unsurlara karşı da ne zaman ve hangi şartlarda mukabelede bulunacağımız da bizce mahfuzdur. Kesinlikle bu saldırının bedeli ödetilecektir. Bu bedelin ne olduğu, ne zaman olacağı, nasıl gerçekleşeceği bizde mahfuz olmak üzere her türlü meşru müdafaada dahil tedbiri alacağız. Bu hain unsurlara ve dış güçlerin piyonlarına karşı da en şiddetli şekilde mukabelede bulunulacaktır."

Davutoğlu, konuşması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Saldırıda kaç sivil ve kaç askerin olduğuna ilişkin bir soru üzerine Davutoğlu, "Genelkurmay Başkanlığımız bilgilendirecek. Yazılı açıklama yapacağız" diye konuştu.

"DÜNKÜ SALDIRI DOĞRUDAN TÜRKİYE'YE DÖNÜK BİR SALDIRIDIR, BUNUN MÜSEBBİBİ YPG'DİR, BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'DIR"

Başka bir gazetecinin, "PYD unsurlarına dönük daha sert bir adım atılacak mı?" sorusuna Davutoğlu, "Dün, saat 09.30 itibarıyla Haftanin civarında bölücü terör örgütüne ve kamplarına dönük kapsamlı bir operasyon yapılmıştır. Burada bölücü terör örgütünün elebaşlarının da bulunduğu anda gerçekleştirilen bir operasyon. Şu ana kadar da 70 civarında bölücü terör örgütü etkisiz hale getirildi bu tabii Kuzey Irak sahasında. Sınırımıza dönük kim ihlal ederse en güçlü şekilde mukabelede bulunulacak. Dünkü saldırı doğrudan Türkiye'ye dönük bir saldırıdır, bunun müsebbibi YPG'dir, bölücü terör örgütü PKK'dır. Her yerde ve her şartta bunlara karşı gerekli tertibat alınacak. Türkiye'ye dönük hiçbir saldırı şu ana kadar karşılıklık kalmamıştır" cevabını verdi.

Davutoğlu, TSK mensubu 27 kişi ve 1 sivil memurun bu saldırıda hayatını kaybettiğini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu’dan Genelkurmay Başkanlığı’na Taziye Ziyareti

Başbakan Davutoğlu’dan Genelkurmay Başkanlığı’na Taziye Ziyareti

Başbakan Davutoğlu’dan Genelkurmay Başkanlığı’na Taziye Ziyareti

Başbakan Davutoğlu’dan Genelkurmay Başkanlığı’na Taziye Ziyareti

Başbakan Davutoğlu’dan Genelkurmay Başkanlığı’na Taziye Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim