• BIST 9548.09
  • Altın 2499.945
  • Dolar 32.4881
  • Euro 34.5791
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Davutoğlu: YPG/PYD Rusya'nın lejyoner paralı askerleridir

Başbakan Davutoğlu: YPG/PYD Rusya'nın lejyoner paralı askerleridir
Başbakan Davutoğlu, "YPG, PYD kesinlikle Kurtlerin temsilcisi degil, Suriye'nin temsilcisi degil, Rusya'nin lejyoner, parali askerleridir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin TBMM'deki Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Rus uçaklarının Suriye'de ellerindeki bütün bombaları atarak, envanterden düştüğü bombaları bitirdiğini söyledi.

Davutoğlu, "PYD özellikle Rusya-Türkiye arasında yaşanan gerilimden sonra, Rusya'nın bölgesel planlarının lejyoneri, paralı askeri haline gelerek, Türkiye'ye zarar vermeyi öncelik haline getirmiş durumda. YPG, PYD kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değil, Suriye'nin temsilcisi değil, Rusya'nın lejyoner, paralı askerleridir" değerlendirmesinde bulundu.

"Kürtlerin devleti de koruyucusu da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir"

"Buradan Suriye ötesine, Irak ötesine ve her yere sesleniyorum" diyen Başbakan Davutoğlu, "Kürtleri kimse istismar etmeye kalkmasın. Kürtlerin devleti de hamisi de koruyucusu da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir" şeklinde konuştu.

"Kılıçdaroğlu ciddi ve tutarlı bir tutum takınamadı"

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Baykal, sınırımızda yaşanan gelişmeleri, Türkiye'nin ulusal güvenliği perspektifinden yorumlayarak, bir devlet adamına yakışan bir ciddiyetle konuştu, kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Baykal, Türkiye'nin aldığı tedbirlerin meşru ve gerekli olduğunu açıkça ifade etti. Sayın Kılıçdaroğlu ise laf kalabalığı yaparak, üste çıkma kurnazlığı yaparak, ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu durum karşısında ciddi ve tutarlı bir tutum takınamadı."

"Kılıçdaroğlu'na açık bir çağrıda bulunuyorum"

"Kılıçdaroğlu'na açık bir çağrıda bulunuyorum" diyen Başbakan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

 bizim darbe hukukunun izlerini silmeye yönelik çalışmamız hazır, siz de bir çalışmanız olduğunu iddia ediyorsunuz, eğer samimiyseniz hemen bugün arkadaşlarımız bir araya gelsinler ve bu amaca matuf bir çalışma grubu oluşturularak gecikmeden anayasa komisyonunun çalışmalarının bitmesini beklemeden gerekli adımları hep birlikte atalım."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim