• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Başbakan Davutoğlu Van il kongresinde konuştu

Başbakan Davutoğlu Van il kongresinde konuştu
Başbaskan Ahmet Davutoğlu partisinin Van il kongresinde 2015 seçimlerine vurgu yaptı ve Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Başbaskan Ahmet Davutoğlu partisinin Van il kongresinde partililere seslendi. Davutoğlu Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarih cahili olduğunu söylerken, 2015 seçimlerinin Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini açıkladı. 

Davutoğlu konuyla ilgili olarak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bizi orta çağlara götürmek istiyor diyor, bir parti genel başkan yardımcısı bize mezar taşlarını mı okutacaklar diyor. İşte bunlar tarih cahili... O mezar taşları bu toprakların mührüdür. O hakir gördükleri mezar taşları şehitlerimizin bu topraklarda ecdadın bıraktıkları tapu mührüdür. CHP hala tarihimizi anlayabilmiş değil. O orta çağ dedikleri dönem yüce vahyin geldiği çağıdır, alemlere rahmet olarak gelen resulün çağıdır. Bizim tarihimizde orta çağ karanlığı yok, açıklamasında bulundu. 

İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Van kendisini anlayan gönüllere hitap eder. Rabbimizin bütün nimetleri Van'da buluştu. 1999 yılında Van'dan Süphan Dağı'na bakıp Suphanallah dedim. Yaşar Kemal Van gölü için en güzel mavi der.

Süphan Dağı'nda ateş, hava ve su en güzel şekilde buluşmuştur. Biz Van'a gönülden bağlanmışızdır.

"HÜKÜMET OLARAK İLK ÇÖZÜM SÜRECİ DEDİK"

Bu toprakların doğusunu batısından, kuzeyini güneyinden ayırmak mümkün değildir.Çözüm süreciyle gerçekleştirmek istediğimiz şey: Bu topraklarda yaşayanları kardeş yapmaktır. Hükümet olarak ilk olarak çözüm süreci dedik.

"ONLAR YIKACAK BİZ GÜL YETİŞTİRECEĞİZ"

Tam biz bu hazırlıklar içerisindeydik. Birileri Kobani'yi bahane ederek bütün Doğu ve Güneydoğu'yu vandalizme boyun eğeyeceğimizi zanettiler. Kur'an Kurslarını, AK Parti binalarını hedef aldılar. Onların yaktıkları yerde biz gül yetiştireceğiz dedik.

Biz bir şey vurguladık: Çözüm süreci kamu düzenine alternatif değildir. Halkımızla birlikte her bir şehrimizi huzur diyarı yapmaya kararlıyız.

Milletimizin her bir ferdine seslenerek şöyle diyoruz: Milletimizin huzuru, mutluluğu sağlanacaktır. Çözüm süreci bizim için kutlu bir yolculuktur. Çözüm süreciyle beraber Fakih Teyran'la Yunus Emre'yi buluşturmaya kararlıyız. Derdimiz milleti birleştirmektir. Araya ekilmek istenen fitne tohumlarına inat biz muhabbet tohumları ekeceğiz. Aramızdaki fark bu. Diyarbakır'da yaptığım konuşmada iki kavrama atıfta bulundum: Hiçbir güç karşısında eğilmedik eğilmeyeceğiz.

Aziz Vanlılar, birileri biz tarihdaşlık dedikçe sizin tarihiniz hatta sizin eski dininiz de başka dediler. Bizim tarihimizde, kıblemiz de birdir.

Milli Eğitim Şurası bir tavsiye kararıdır. Osmanlıca seçmeli ders okutuluyor. Liselerde seçmeli olsun dediler diye. Kılıçdaroğlu "Bizi orta çağa götürecekler" diyor.

Bir genel başkan yardımcısı "Bize mezar taşı okutacaklar" diyor. Orta çağ karanlık dediğin şey. İnsanlığın aydınlanma çağıdır. Resul'un çağıdır.
Bizim tarihimizde karanlık çağ yoktur. Bu tarih düşmanlarına cevap vermek üzere yola çıkıyoruz. Biz çözüm süreci dedikçe mahalle baskısını arttırıyor. İşte 6-7 Ekim olaylarında kendileri dışında her kesime saldırı yapanlar bizim dışımızda düşünenlere hayat hakkı yok diyorlar.

Kongremizlerdeki coşku şunu söylüyor: Biz yurdumuzun her yerinde AK Parti bayrağını da Al Bayrağı da sallandıracağız.

Olağanüstü hali, Emasya'yı kaldırdık. Kürtçe üzerindeki baskıları kaldırdık. TRT Şeş'i kurduk. Her türlü demokratik açılımı gerçekleştirdik.
Onurlu bir vatandaşlık için temel zemini oluşturduk. Bu topraklarda artık kimse ötekileştirilemeyecek.

Tarihin kritik eşiğindeyiz. Dünyada Van ahirette iman denilen şehirden sesleniyorum: Çözüm süreciyle ilgili bütün Doğu ve Güneydoğu'ya diyorum ki, bu vandalizme asla izin vermeyeceğiz.

Uçaktan indiğimizde gözü yaşlı ve gözü yaşlı baba yolumuzu kesti. Bu anne Diyarbakır annelerinden kendisini tanıyordum. Sinem'i, Efekan'ı sordu. Bu gençleri dağa kaldırmak da neyin nesi? Anneler sesinizi yükseltin. Bu çocukların hepsi bizim. Tüm provokasyonlara rağmen inadına çözüm diyoruz.

Kongrelerimizde saflarımızı sıklaştıracağız. 2015 seçimlerinde ki, Türkiye'nin kader seçimidir.Sokaklara inerek, vatandaşlarımızın huzurunu bozanlar demokrasi düşmanlarıdır. Biz bunlara izin vermeyeceğiz.

Çözüm süreci tüm Türkiye'ye ait bir şeydir. Bir daha anneler ağlamasın diye. Bir daha kardeşi kardeşi düşman edilmesin diye yürüyeceğiz.

İkinci hedefimiz milletimizin topyekun kalkınmasıdır. 1999'da Kocaeli'nde deprem olduğunda Ankara'dan Kocaeli'ye gidememişti.

Biz Van'da depremi yaşadığımızda 1 yıl içerisinde 25 bin konut inşa ettik. İşte Vanlılar bunu anlar. Bu gücü ve kudreti anlar.

Kalkınma bakanımız bana bir istatistik verdi: Van'ın bugünkü nüfusu deprem öncesindeki nüfusu geçti. Biz Van'ı ipek yolunun merkezi haline getirmeye kararlıyız. Van'ın bir diğer ismi Ba'büs Selam'dır. Yani selam kapısıdır. Van Kafkasların, mezopotamya'nın, Anadolu'nun da kapısıdır.

Biz çözüm sürecinin bir ayağını kardeşlik üzerine kurarken diğer ayağını kalkınma olarak kurduk.

Van medeniyet şehrinin omurgasıdır. Çok gelişmiş kapsamlı projeler gerçekleştirdik. Van GAP'ın merkez şehri olsun. Bizim Van perpektifimiz bu. Bir diğeri 6-7 Ekim olaylarını gerçekleştiriyor.

Bizim diğer partilerden farkımız bu. Biz  Van için rüyalar, hedefler görüyoruz. Konya için ne hedefliyorsam Allah şahit Van için daha fazlasını istiyorum.  Bir gün Konya için imtiyaz verirsem Allah bize yediğimiz lokmayı haram kılsın. O gün canımızı alsın.

Yasin Börü'nün katillerini yakaladık. Kurban eti dağıtırken Yasin'i öldüren katiller bunların hesaplarını verecek.

Bunları yakalarından tutup adalete teslim edeceğiz. Herkes tüm partiler Türkiye'nin bütününe seslenmeli. Mahalle baskısı yapanlara sesleniyorum: İster Van'da, ister elit geçinen sanatçılara da sesleniyorum: Şimdi Yavuz Bingöl'e mahalle baskısı yapıyorlar.

Biz Yavuz Bingöl'ü tanırız. Onlar bu baskılara boyun eğmez. Selam olsun barış türküleri söyleyenlere.

Milli iradeyi hakim kılmaya kararlıyız. Milletin her bir ferdini kardeş kılmaya kararlıyız. Yıkmaya gelenlere karşı inşa diyoruz, ihya diyoruz.

Demokrasinin hakim kılındığı yeni Türkiye için yola çıktık.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim