• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başbakan Davutoğlu, Parti İçindeki Birlik Ve Bütünlüğe Dikkat Çekti

Başbakan Davutoğlu, Parti İçindeki Birlik Ve Bütünlüğe Dikkat Çekti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin de diğer partiler gibi küçük hesaplara girip küçülmesini bekleyenlerin olduğunu belirterek, "Kirli hesapların,...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin de diğer partiler gibi küçük hesaplara girip küçülmesini bekleyenlerin olduğunu belirterek, "Kirli hesapların, hain odakların, siyasi mühendisliklerin taşeronu, aparatı olmayı kendilerine vazife biliyorlar, aziz davaya medya üzerinden izah verilebileceğini sanıyorlar. Geçti o günler" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Manevi değeri ve hatırası çok yüksek günlerden geçiyoruz. Hayat rehberimiz Peygamberimizin kutlu doğumuna müteakiben, Çanakkale Şehitlerimizi, canlarını veren bütün şehitlerimizi hürmetle yad ediyoruz. Tarih bizim değerlerimizi, kimliğimizi, geleceğimizi inşa etmeye devam ediyor. Biz, ortak tarihimizi yeniden yaşıyoruz. Yeniden varoluş destanımızı, istiklal ruhumuzun ateşlendiği günleri, yoğun bir haftayı geride bıraktık. 23 Nisan'da vurguladığım gibi Türkiye'nin her yerinden gelen insanlarla açıldı. Onlar sadece ve sadece kendilerinden sonra gelecek nesiller için feda-ı can için biraraya geldiler. Buradan bir kez daha onların aziz ruhlarına hitaben diyorum ki, birinci meclisin ruhu her zaman bu kubbede hayat bulacak. Kuttul Amare zaferinin 100. yıldönümündeyiz, ilk defa devlet düzeyinden anma merasimi yapma talimatını verdim. İnşallah Cuma günü Cumhurbaşkanımızın himayesinde kutlanacaktır. Çanakkale'yi ve Kuttul Amare'yi hiçbir zaman unutmamalıyız. Anzaklar, Avusturalya'dan gelmişlerdi. Onların karşısında bütün bir kadim medreniyet savunucuları İstanbul'u savundular Çankakkale'de. Kuttul Amare savaşında da Irak'ın bütün aşiretleri, Bağdat'ı savundular. İstanbul savunması ile Bağdat savunması aynıydı o yıllardı. 29 Nisan'da Kuttul Amara'yı hatırlayarak diyoruz ki o gün olduğu gibi bugün de İstanblu ve Bağdat'ın kaderi aynı. Onlar Kuttul Amare'da ayyıldızlı albayrağa sahip çıktılar. Aramıza fitne sokmaya çalışanlara karşı Kuttul Amare tek şifadır" ifadelerini kullandı.

"Allah yeryüzünün vicdanı olan milletimizi ve devletimizi daima payidar eylesin" diyen Davutoğlu, "Mazlum milletlerin kılavuzu olan Gazi Meclis altında olmanın onurunu yaşıyoruz. Milletimizin bütün vatandaşlarını temsilen burdayıkz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ifadesi bizim görevimizin tanımıdır. Bütün çabamız emanete riayet ederek milletimize layık olmaktır. AK Parti hükümeti olarak yegane gayemiz, son nefesimize kadar milletimizin hukukudur. Biz, dünyanın fani olduğuna, hesap gününe inanıyoruz. Bütün çabamızla milletimizin hukukunu koruma gayreti içindeyiz" şeklinde konuştu.

DEAŞ ve PKK terörünü yok etmeye çalıştıklarını anlatan Davutoğlu, 14 yıldır yazdıkları destanı Cumhuriyet'in 100. yıl hedefine taşıdıklarını ifade etti.

Türkiye'nin her geçen gün ileri adımlarla geleceğe yürüyüşünün insanların yüzünü güldürdüğünü belirten Davutıoğlu, "Tökezlememizi tuzaklara düşmememizi bekleyenler var. Böyleleri esasen her zaman her yerde vardır ve onların tek gıdası daima nifaktır,fitnedir. Onlar nifakla beslenir, müzevirlikle beslenirler. Onlar için manevi değer diye birşey yoktur, dava, kader, nasip, emanet bilinci yoktur. Onlar için bütünün derdini taşımak, başkasının yükünü korumak gibi dert yoktur. Onların gözünde siyaset sadece çatışma, rekabettir, menfaatçiliktir. Onlar ülkesine, dava, ideallerine adanmış bu kadronun bir dava etrafında biraraya gelmesini tasavvur edemezler. Görünen o ki AK Parti'nin kurulduğu günden beri bu başarı öyküsüne dahil olamayanlar bizim kardeşliğimizi anlayamıyorlar. AK Parti'nin de diğer partiler gibi küçük hesaplara girip küçülmesini bekliyorlar. Kirli hesapların, hain odakların, siyasi mühendisliklerin taşeronu, aparatı olmayı kendilerine vazife biliyorlar, aziz davaya medya üzerinden izah verilebileceğini sanıyorlar. Geçti o günler" diye konuştu.

"KİMSE BASIN ÜZERİNDEN SİYASETİ, AK PARTİ'Yİ DİZAYN ETMEYE HEVESLENMESİN"

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kimse basın üzerinden siyaseti, AK Parti'yi dizayn etmeye heveslenmesin. Cumhurbaşkanımızın verdiği 14 yıl içinde verdiği kavga bugün bir kez daha verilecekse biz buradayız, bu kavgayı sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. 78 milyon vatandaşımızın bizden beklentilerini, 1 Kasım'da adım adıma giderek bize oy verip destek veren vatandaşlarımızın emanetini kimsenin kirli işlerine, hesaplarına ezdirmeyiz. 1 Kasım seçimlerinin üzerinden çok zaman geçmedi. Yayınlanan kamuoyu araştırmaları da ortada. Milletimiz, oynanan oyunları, bizim bu oyunları boşa çıkarmaya yönelik kararlılığımızı görüyor. Diğer partiler kendi iç meseleleri ile uğraşırken AK Parti birlik ve bearberlik içinde enerjisini millete hizmet yolunda harcıyor. Birlik ve beraberlik içinde, azim ve kararlılık içinde, samimiyet ve disiplin içinde gece-gündüz demeden çalıştınız. İşte tam da bundan rahatsız olanlar, dün kaybettikleri gibi Allah'ın izniyle bugün de yarın da kaybedecekler. Bu hareketin kararlı yürüyüşünden bir milim bile geri adım atmasına sebep olamayacaklar. Allah'ın izniyle emaneti, hesabı kitabı unutanlardan olmadık, olmayacağız. Bulunduğumuz makamların, bu yüce milletin emaneti olduğu şuurunu asla yitirmeyeceğiz. Bu davanın her neferinin kardeşlik hukukuyla birbirine bağlı olduğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. AK parti hareketi, kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın vurguladığı gibi, prensip olarak bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İlhamını Hünkar Hacı Bektaşı Veli'den aldığımız bu şiara dün nasıl sadık kaldıysak bugün de yarın da sadakatle bağlı kalacağız."

Başbakan Davutoğlu, Parti İçindeki Birlik Ve Bütünlüğe Dikkat Çekti

Başbakan Davutoğlu, Parti İçindeki Birlik Ve Bütünlüğe Dikkat Çekti

Başbakan Davutoğlu, Parti İçindeki Birlik Ve Bütünlüğe Dikkat Çekti

Başbakan Davutoğlu, Parti İçindeki Birlik Ve Bütünlüğe Dikkat Çekti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim