• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Başbakan Davutoğlu: Meydanlarımız inşallah 1 Mayıs'ı barış içinde kutlayacak

Başbakan Davutoğlu: Meydanlarımız inşallah 1 Mayıs'ı barış içinde kutlayacak
Başbakan Davutoğlu, 1 Mayıs'ı birlik ve kardeşlik günü kılacak güzel bir mutabakat sağlandığını belirterek, "Bu sene meydanlarımız inşallah 1 Mayıs'ı barış içinde kutlayacak." dedi.

​Başbakan Ahmet Davutoğlu, sendika temsilcileriyle Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. 1 Mayıs'ın Bakırköy'de kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Davutoğlu, taşeron işçilerin kamuda istihdamına yönelik "Hazırladığımız tasarıyla istihdam edileceklerle 3 yıllık sözleşme imzalanacak. 1 Kasım tarihi itibariyle yeni oluşturulacak personel modeline geçilecek. Düzenleme sonrası bunlar kamu personeli olacak. Kamuda çalışanlar hala bulundukları yerde çalışmaya devam edecekler ve kamu çalışanlarının haklarından yararlanacaklar. Mali ve sosyal hakları düzenli bir şekilde ödenecek. Sendikalara üye olabilecekler ve toplu sözleşmelerinden yararlanabilecekler." açıklamasında  bulundu.

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde işçi temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları: 

Ceberrut zihniyetin hakları elinden almaya çalıştığı bir Türkiye vardı. Yıllarca 1 Mayıs çatışmanın ve kargaşanın mazereti yapıldı. 1 Mayıs 1977'de lise son sınıftaydım. O gün hayatını kaybeden bütün emekçilerimizi rahmetle bir kez daha anıyorum. Bizi birleştirmesi gereken günler ayrıştırıcı bir işlem gördü. Biz bugünleri kutladıkça hiçbir odak bu güzel günleri karatamayacak.

Güzel bir mutabakat sağlandı. Bu uzlaşma neticesinde bu sene meydanlarımız 1 Mayıs'ı barış içinde kutlayacak. Her bir federasyonumuz ayrı ilimizde bir araya gelecek.

Hangi sendika nerede kutlayacak?

Türk-İş: Çanakkale
Hak-İş: Sakarya
Memur-Sen: Kahramanmaraş
DİSK,KESK,TTB: Bakırköy

Gerilimsiz bir 1 Mayıs haftasına girmiş olmasından dolayı tüm arkadaşlarıma ve sendilkalarımıza teşekkür ediyorum. 

Çalışanlarımızın merakla bekledikleri hususu dile getirmek istiyorum. Gerek asıl iş, gerek yardımcı işlerde çalışanlar için tasarıyı sunuyoruz.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE MÜJDE

Hazırladığımız tasarıyla istihdam edileceklerle 3 yıllık sözleşme imzalanacak. 1 Kasım tarihi itibariyle yeni oluşturulacak personel modeline geçilecek. Düzenleme sonrası bunlar kamu personeli olacak. Kamuda çalışanlar hala bulundukları yerde çalışmaya devam edecekler ve kamu çalışanlarının haklarından yararlanacaklar. Mali ve sosyal hakları düzenli bir şekilde ödenecek. Sendikalara üye olabilecekler ve toplu sözleşmelerinden yararlanabilecekler.

Hükümetlerimiz dönemindeki doğru ekonomik politikalar sonucunda kayıt dışı istihdam oranını büyük ölçüde azalttık. Önümüzdeki yıllar inşallah daha paralk olacak.

1 MAYIS TABUSUNU YIKTIK

Emekçilerimizin hak ve özgürlüklerini genişlettik. 1 Mayıs tabusunu yıktık. 1 Mayıs'ı resmi tatil olarak ilan ettik. 2012'de sendşkalar ve iş sözleşmesi kanunu hayata geçirdik. Sendikaya üye olmanın önündeki engelleri kaldırdık. Grev lokavt yasakları kapsamını daralttık. Senidika üyeliğinde noter şartını kaldırdık. Sigortalı sayımız 12 milyondan 21 milyona yükseldi. Genel sağlık sigortasını hayata geçirdik. SSK ve Bağkur'da bekleme süresini 30 güne indirdik.

İŞKUR'u aktif hale getirdik. 2015'te 500 bin fazla vatandaşımız işsizlik maaşından yararlandı. Çalışma ve sosyal güvenlik alanında devrim getirdik. 2016 Eylem Planı'mızda sürdürdük. Ne söz verdiysek yaptık. Asgari ücreti bin 300 Türk Lirası'na çıkardık. Enflasyon da düşme trendine girdi. İşçi ve Bağkur emeklimize yıllık bin 200 TL seyyanen zam yaptık. Memur için özlük haklarını genişletmek için ne gerekiyorsa yaptık. Muhtarlarımızın maaşını yükselttik.2016 yılı şubat ayında 30 bin öğretmen atamasını temin ettik. Kadınlarımızın izin ve doğum haklarını daha da arttırıyoruz.

Kıdem tazminatı düzenlemesini bütün paydaşlarla görüşerek hazırlıyoruz.

Şimdi insan odaklı politikalarımızı daha da derinleştirececeğiz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim