• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Başbakan Davutoğlu: İspatlayın istifa ederim!

Başbakan Davutoğlu: İspatlayın istifa ederim!
Davutoğlu'nun Akil İnsanlar toplantısında yöneltilen "Kürtlere karşı nefret dili" uyarısına "İspatlayın istifa ederim" dediği öğrenildi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Akil İnsanlar heyeti dün Dolmabahçe'de bir araya geldi. 10 saatlik toplantının perde arkası bilgileri bugün ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre Başbakan, Akil İnsanların "Kürtlere karşı nefret dili" uyarılarına net cevap verdi.

DAVUTOĞLU: İSPATLASINLAR İSTİFA EDERİM

Akil İnsanların verdiği bilgiye göre Davutoğlu, eleştirilere, "Kürtlere karşı nefret dili kullandığımı ispat edin, ben burada istifa ederim. Bizden biri kullandıysa, kim kullandıysa onu görevden alırım" karşılığını verdi.

Başbakan, süreçle ilgili yapılan açıklamalarda söylenen her cümlenin "hükümet'i bağlayıcı" nitelikte olduğunu da ifade etti.

"İMRALI İLE MUTABIK KALINDI"

Davutoğlu, çözüm sürecinin yol haritasına ilişkin detay vermedi ancak toplantıya katılan bazı isimlere göre Başbakan, 6-7 Ekim öncesinde İmralı ile yol
haritasında mutabık kalındığını açıkladı.

"SÜREÇ OLUMSUZ ETKİLENDİ"

Yol kesmeler ve adam kaçırmalar gibi süreci olumsuz etkileyecek olayların yaşanmaması konusunda da uzlaşma sağlanmıştı.

Başbakanlık yetkilileri de Davutoğlu'nun, "Hem Kandil hem de İmralı ile yol haritasında mutabık kalındı, ancak sonra 6-7 Ekim olayları oldu" dediğini aktardı.

Görüşmede, bu taahhütlere rağmen Kobani eylemlerinin nasıl çıktığı ve arka planının araştırılması için bağımsız bir komisyon kurulması ve o heyetin bir rapor yazması fikri ortaya atıldı. Ancak, bir ilerleme kaydedilemedi.

AKİL İNSANLAR BÖLGEDE TANSİYONU DÜŞÜRECEK

Başbakan, "6-7 Ekim provokasyonları olmasaydı, Doğu ve Güneydoğu'yu bilen Akil İnsanlar CHP ve MHP ile, Orta Anadolu'yu bilenler de HDP ile görüşebilirdi, çapraz görüşmeler yapılabilirdi" ifadelerini de kullandı.

Davutoğlu, bunu bir öneri olarak sunmadı. Ama Akil İnsanlar, harekete geçmeye hazırlanıyor.

Bunun için küçük komisyonlar kurulması eğilimi ortaya çıktı. Akil İnsanlar, bölgede Hüda-Par ve PKK arasındaki gerilimi düşürmeye dönük çalışmalar da yapacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim