• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Başbakan Davutoğlu İle Çipras Kadınlara Gül Verdi

Başbakan Davutoğlu İle Çipras Kadınlara Gül Verdi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı öncesi Yunanistan Başbakan'ı Aleksis Çipras'ı İzmir Başbakanlık...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı öncesi Yunanistan Başbakan'ı Aleksis Çipras'ı İzmir Başbakanlık Ofisi'nde karşıladı.

Özel bir uçakla İzmir'e gelen konuk başbakan Çipras'ı Adnan Menderes Havalimanı'nda , Türk ve Yunan yetkililer karşıladı. Çipras ardından havalimanından ayrılarak Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın yapılacağı Başbakanlık Ofisi'ne geldi. Çipras'ı Ahmet Davutoğlu Başbakanlık Ofisi'nin girişinde karşıladı.

KADIN MUHABİRLERE TEK TEK GÜL VERDİLER

Karşılamanın hemen ardından iki lider zirveyi takip eden kadın basın mensuplarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması sebebiyle gül dağıttı. Tek tek kadınları arayan liderler gülleri dağıtmalarının ardından, beraberindeki bakanlarla ikili görüşme için Başbakanlık Ofisi'ne girdi.

Gül dağıtma esnasında Yunanistan Başbakanı Çipras, bir basın mensubunun fotoğraf makinesini alarak, Başbakan Davutoğlu'nun fotoğraflarını çekti. Daha sonra Davutoğlu da makineyi alarak, Çipras'ın fotoğraflarını çekti.

TÜRK VE YUNAN BAKANLAR DA HAZIR BULUNDU

Görüşmede, Türk heyetinden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldı. Zirvede Başbakan Aleksis Çipras'a 10 bakan eşlik etti. Yunan heyetinden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili,Ekonomi, Kalkınma ve Turizm Bakanı Yorgos Stathakis, Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias,Çevre ve Enerji Bakanı Panos Skurletis,Denizcilik ve Adalar Politikası Başkanı Thodoris Dritsas ,Vatandaşı Korumadan Sorumlu Bakan Yardımcısı Nikos Toskas, Göç Politikasından Sorumlu Bakan Yardımcısı Yannis Muzalas Turizmden Sorumlu Bakan Yardımcısı Elena Kundura, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Amanatidis, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Mardas katıldı.

ZİRVEYİ 200 BASIN MENSUBU TAKİP EDİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilk kez İzmir'e gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın buluşmasını Türk ve Yunan basını da yakından takip ediyor. Zİrve için Türk ve Yunan basın mensuplarında toplam 200 akreditasyon yapıldı.

İki lider ikili görüşmelerin ardından Türkiye- Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantıs'na iştirak ederek, aile fotoğrafı çektirecek. Ardından öğle yemeği yiyecek olan liderler basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geldiği esnada slogan atin bir gruptan 15 kişi gözaltına alındı.

Başbakan Davutoğlu İle Çipras Kadınlara Gül Verdi

Başbakan Davutoğlu İle Çipras Kadınlara Gül Verdi

Başbakan Davutoğlu İle Çipras Kadınlara Gül Verdi

Başbakan Davutoğlu İle Çipras Kadınlara Gül Verdi

Başbakan Davutoğlu İle Çipras Kadınlara Gül Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim