• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Başbakan Davutoğlu, Hürriyet'i hedef aldı!

Başbakan Davutoğlu, Hürriyet'i hedef aldı!
Başbakan Davutoğlu, Mısır'da hapse atılan eski Cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen idam kararına ilişkin olarak Hürriyet'in internet sitesi'nde "Yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanına idam" başlığıyla yer alan manşeti eleştirdi.

Davutoğlu, "Türkiye'de şu anda Doğan Medyası, kartel medyasının internet sayfası üzücü ve acı olduğu için doğrudan söylüyorum kaçınmadan manşeti ne biliyor musunuz? 'Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum edildi" ne demek istiyorlar? Bilsinler ki seçilmiş bir cumhurbaşkanı idam sehpasına gönderilemeyecek. Mahkeme önüne çıkarılamayacak" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, partisinin Bursa mitinginde konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Selam olsun, selam olsun, selam olsun. Bursa'nın her köşesine selam olsun. Bu sıcakta saatlerce beklediniz. Hepinize teşekkür ediyorum.

‘Türkiye Cumhuriyeti'ni çınar devleti yapmaya var mısınız?’

AK Parti her zaman Bursa'nın irfanını merkeze aldı. Ey Bursa AK Parti'yi tohumdu, fidan haline getirdiniz şimdi çınar olmaya var mısınız? AK Parti ile Türkiye Cumhuriyeti'ni bir çınar devleti yapmaya var mısınız? Bu tarih içinde çok badirelerden geçtik. Hepsini aştık, bugünlere geliyoruz. İki gün önce Yassıada'daydık. 1950'de demokrasinin öncüleri iktidara geldi, Bursa Ulu Camii'de Arapça ezan okundu.

'Seçilmiş bir cumhurbaşkanı idam sehpasına gönderilemeyecek’

Adnan Menderes niye idam sehpasına götürüldü, çünkü 10 yıl bu devletin başında kaldı. Türkiye'de milletle devletin birleşme çabasında bulundu. Onu idam sehpasına gönderenler bilsinler ki; Adnan Menderes'i biz hala yaad ediyoruz, ama idam sehpasına gönderenlerin adı söylenmiyor. Milli iradeyi bir daha idam sehpasına ya da Anayasa Mahkemesi'nin önüne çıkmayacak şekilde korumaya hazır mısınız? Bütün ülkemize sesleneceğim; bugün hepiniz takip ettiniz Mursi idama mahkum edildi. Türkiye'de 55 yıl önce yaşanan bir zillet şimdi Mısır'da tekrar ediliyor. Türkiye'de şu anda Doğan Medyası, kartel medyasının internet sayfası üzücü ve acı olduğu için doğrudan söylüyorum kaçınmadan manşeti ne biliyor musunuz? "Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum edildi" ne demek istiyorlar? Bilsinler ki seçilmiş bir cumhurbaşkanı idam sehpasına gönderilemeyecek. Mahkeme önüne çıkarılamayacak. Her ne surette olursa olsun demokrasiyi sonuna kadar koruyacağız.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim