• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Başbakan Davutoğlu, HDP’li Tuba Tezer’i Sert Dille Eleştirdi

Başbakan Davutoğlu, HDP’li Tuba Tezer’i Sert Dille Eleştirdi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'li Tuba Hezer'in Ankara'da hain terör saldırısını gerçekleştiren bombacı teröristin taziyesine katılmasını sert bir dille...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'li Tuba Hezer'in Ankara'da hain terör saldırısını gerçekleştiren bombacı teröristin taziyesine katılmasını sert bir dille eleştirerek, "Bunların bu coğrafyanın kaderiyle de, kederiyle de hiçbir bağları yok. Ne kaderimizde ne kederimizde beraberler" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada 17 Şubat'ta Ankara'daki hain terör saldırısını hatırlatarak, "Çarşamba günü Ankara'da vahşi bir terör saldırısı oldu. Bir kez daha bu patlamada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Cuma günü, bütün şehitlerimizin yakınları, o derece vakur o derece kendinden emin, kadere teslim olmuşlardı ki acılarını ıstıraplarını derinden hissettiklerini hepimiz gördük ama teröristleri sevindirmediler. Biz başımızı hiç öne eğmedik, eğmeyeceğiz. Doğudan bir kardeşimizin bütün Türkiye'ye seslenen mesajlarını gördük, oralarda babalar ailelere şöyle seslendiler, kimse baharı kaybetmesin, yas tutmasın, çünkü bu en büyük mertebedir. Bu aileleri bir takdirle burada her türlü takdirle tekrar selamlıyorum. Bir millet eğer bu son günlerde böylesine vakur bir tavır takınmışsa, birileri omuz omuza vermeyi başarabilmişse, omuz omuza vermişse o milletin iradesini kırmak mümkün değildir. Bizim irademizi kıramayacaklar, etkileyemeyecekler. Bizim irademizi herhangi bir şekilde engelleyemeyecekler. Bu milletin birliği ve beraberliği için her birimizin bütün milletin temsili makamındayız. Allah birliğimizi daim etsin" ifadelerini kullandı.

"Saldırının ardından her türlü tedbir alınmış ve soruşturma büyük bir titizlikle yürütülmüştür" diyen Davutoğlu, "Güvenlik toplantısında alınacak tedbirleri gözden geçirdik. Bundan böyle güvenlik önlemlerini il bazında alacağız. Cumartesi günü Ankara ilimizin siyasi, idari ve adli birimleriyle yaptığımız toplantı neticesinde Başkente has güvenlik anlayışı konseptini geliştirdik. Ankara'nın huzur ve emniyeti ne ihtiyaç varsa bunu süratle yapacağız. Personel takviyesi gerekiyorsa yapacağız" şeklinde konuştu.

"SAYIN KILIÇDAROĞLU DA BÜTÜN BU TARTIŞMALARIN İÇİNDE BİR DE DEAŞ FAKTÖRÜNÜ ORTAYA KOYARAK DİKKATLERİ BAŞKA YÖNE ÇEKMEK İSTİYOR"

Terörle mücadelenin çok boyutlu ele alınması gereken bir mesele olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Emniyet birimlerimizin hızlı ve etkin çalışmaları sonrasında olay bütün boyutlarıyla açığa kavuşturulmuş ve YPG-PKK işbirliği ortaya konmuştur. Suriye'nin kuzeyindeki terör olaylarına karşı mücadelemize başından beri karşı çıkan Ankara'daki terör saldırısı sonrasında artık gerçeği görmek durumundayız. PKK'dan talimat ve destek alan terör örgütünün Türkiye'ye dönük terör faaliyetleri aynen beyan ortadadır. Eylemde kullanılan araba, 21 kişilik terör şebekesini ortaya çıkarmıştır. Kanıtlar çok açık ve net, ortada su götürmez bir gerçek var. Bu olay PKK-YPG işbirliğiyle planlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Yine de bu bariz gerçeği bulandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bir kısmı YPG'yi haklamak için PKK'yı öne sürüyor. PKK'nın sözcüsü haline gelmiş bir partinin sözcüleri bunun yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu da bütün bu tartışmaların içinde bir de DEAŞ faktörünü ortaya koyarak dikkatleri başka yöne çekmek istiyor" dedi.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye yönelik terör örgütlerinin hedefi hepimiziz. Hepimiz de adı ve sanı ne olursa olsun bu terör örgütlerine karşı birlikte olmak zorundayız. Bu saldırının sorumluluğunu terör örgütü PKK'nın alt bir örgütünün üstlenmesini bu yüzden istediler. İstediler ki YPG-PYD uluslararası desteğini sürdürebilsin. İnternette basit bir taramayla üretilen vesikalık fotoğrafı bulup gerçek fail olduklarını iddia ettikleri başka bir fotoğrafa montajladılar. Montaj oyunu da ortaya çıktı. Zihin bulandırmaya yönelik bu acemi gayretler bölücü terör örgütünün suçu üstlenerek YPG'yi temize çıkarma taktiğini bütün açıklığıyla ortaya çıkardı. Buna karşı bizim belgelerimiz ortada, isteyen bütün devletlerle bu belgeleri paylaşırız. İsim değişince şeytani emellerini gizleyebileceklerini zannediyorlar. KCK'sı, PKK'sı, YPG'si Şu'su, Bu'su, bunların hepsi aynı terör yapılanmasının farklı isimleridir. Sahipleri de kuklacıları da aynıdır. Bu örgütleri destekleyenlerin artık gerçeklerle yüzleşmesi lazım. Ülkemizdeki güvenlik tedbirine bizim kayıtsız kalacağımızı düşünen varsa büyük bir yanılgı içindeler. Güney sınırımızda olan bitenleri, Türkiye'ye karşı koalisyonu ve orada kirli oyunun sahiplerini, oyunun arkasındaki aktörleri deşifre edeceğiz ve onları da gerekli şekilde uygun gördüğümüz vakitte uygun tarzda cezalandırmaya devam edeceğiz."

HDP'NİN ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISI KARŞISINDAKİ TUTUMU

"Türkiye partisi olacağını söyleyerek seçime giden partinin Ankara'daki terör saldırısına karşı utanç verici tutumunu gördünüz" diyen Davutoğlu, "TBMM çatısı altında imzalanan ortak tavır içeren bildiriyi HDP imzalamadı, ben de sizinle birlikte bu terörü lanetliyorum diyemedi. Cinayetler karşısında bile meşru siyaset çizgisine gelemedi. Sırtlarını terör örgütlerine dayadıkları için bu ortak bildiriye imza atamadılar. Terörü kınayamamaları bir tarafa HDP milletvekili, PKK'nın Ankara'da 28 insanımızın hayatına mal olan saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia ettiği terörist için taziyeye gitti. Bunların bu coğrafyanın kaderiyle de, kederiyle de hiçbir bağları yok. Ne kaderimizde ne kederimizde beraberler. Bu ülkenin geçmişine de geleceğine de yabancılaşmış bunlar. Dünyanın hiçbir demokrasinde böyle aymazlık, böyle ikiyüzlüyü olmaz. O partinin yetkilileri bu konuda atım atacaklar mı merak ediyor değilim. Görünen o ki aralarında işbirliği yapmışlar. Birileri arada saz çalacak birileri de katillerin yanında saf tuttuğunu alenen gösterecek Kürtlerin ve Türklerin üzerinden siyaset yapacak, bu yüzden bunları eleştirdik. İnanıyorum ki o partiye veren herkes bir kez daha muhasebesini yapmıştır. Kürdüyle, Türküyle bu ülkeye gönülden bağlı hiçbir vatandaşımız, vicdan sahibi hiç kimse, helal süt emmiş hiçbir insan teröre sempatiyle bakamaz, 28 canımızın cenaze törenleri yapılırken o teröriste taziyede bulunamaz. Bunlar kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bu partinin yetkili organları bu konuda milletimize bir açıklama yapmak durumundalar. Bir intihar bombacısının taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak insanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir. Milletimizin yasıyla, onuruyla dalga geçiyorlar, isteyerek provokasyon yapıyorlar. Etnik bir kutuplaşma çabası içindeler. Türkiye, bu oyuna gelmeyecek. Hukuk içinde bunların hesabını birer birer soracak" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, HDP’li Tuba Tezer’i Sert Dille Eleştirdi

Başbakan Davutoğlu, HDP’li Tuba Tezer’i Sert Dille Eleştirdi

Başbakan Davutoğlu, HDP’li Tuba Tezer’i Sert Dille Eleştirdi

Başbakan Davutoğlu, HDP’li Tuba Tezer’i Sert Dille Eleştirdi

Başbakan Davutoğlu, HDP’li Tuba Tezer’i Sert Dille Eleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim