• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Davutoğlu Edirne'de konuştu

Başbakan Davutoğlu Edirne'de konuştu
Başbakan Davutoğlu, Edirne’de partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Davutoğlu 'Şişli'yi bir çöz sonra gel karşımıza. Paralel belediye oluşmuş belediyenin içinde' dedi. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

EDİRNE’YE HIZLI TREN

Edirne’yi Balkanlara ve Avrupa’ya açılan merkez yapacağız. Edirne’ye hızlı tren projesi yapılıyor, mutlaka gerçekleşecek. Edirne’ye havaalanı mutlak bir zarurettir. İnşallah Edirne’ye havaalanı da kazandıracağız. Edirne’nin bütün köprüleri aydınlatılacak. Edirne ışıl ışıl bir kültür şehri olarak tanınacak. Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı stadyum belediye ile yeniden inşa edilecek.

Hiçbir tarihi eserden tek bir çakıl taşı dahi düşürülmeyecek.  Her bir tarihi eseri koruyacağız. Roman kardeşlerimize dönük olarak da özel bir çaba içindeyiz. Trakya Üniversitesi’nde araştırma merkezi kuracağız. Ahilik geleneğinin Arasta çarşısında devam etmesi. Her sabah önce namaz sonra dua. Bugün sabah da böyle bir duada Edirneli esnaflarımızla birlikteydik. Her birimiz, Belediye Başkanlığı kapısını açarken, bütün belediye başkanlarımıza çağrıda bulunuyorum. Bu gelenekleri kendi belediyenizde ihya edin. Ahi Evran duası ile açılsın bütün belediyeler. Millete hizmet etmek ve helal bir şekilde hizmetleri topluma yaymak için dualarla açalım belediyeleri. Rize’de sayın cumhurbaşkanımızın doğduğu köye ziyaret edip dedesine dua etmek onurunu da yaşadık.

6 AY BOYUNCA KESİNTİ YAPILMAYACAK

Büyükşehir Belediyesi yasasının uygulamasını da gözleyerek bazı sorunları aşabilmek için bazı tedbirler konusunda çalışmalar başlatmıştık. Amasya’da büyükşehir olmayan şehirlerimizin belediye başkanları ile görüşmüştük. Ve bir komite oluşturduk. Genel bütçeden belediyelere gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmama kararı alındı. Parti ayrımı yapmadan tüm belediyelere yapacağız. Yüzde 40 oranında yapılan bu kesinti 6 ay boyunca yapılmayacak

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci milli birlik ve beraberliğin tekrar ihya edilmesi için demokrasiyle taçlanan yeni bir bütünleşme sürecidir. 6-7 Ekim olayları geçici bir duraklamayı beraberinde getirdi.

Hiçbir suretle kamu düzeninden taviz verilemez. Verilirse çözüm süreci işlemez hale gelir. Edirne’den Hakkari’ye kadar kamu düzeni tam anlamıyla tesis edilecektir, edilmiştir, korunmaya devam edecektir. Balkan Harbi’nde omuz omuza savaşmış olanlar ve onların torunları nasıl geçmişte beraberse gelecekte de beraber olacaktır. Demokrasiyi kökleştireceğiz. Hiç kimseye hiçbir şekilde kısıtlama getirilmeyecek. Al bayrak ülkemizin her yerinde seviliyor ve korunacaktır. Onun için tek bayrak diyoruz.

OLUMLU GELİŞMELER VAR

Tek vatan diyoruz. Vatansız kalanların ne çekmiş olabileceklerini Suriyeli mültecilerden görüyoruz. Tek devlet diyoruz. Devletin olmadığı durumda nelerin olabileceğini göstermek için ayrıca bir delile gerek yok. Evrensel ve çağdaş haklardan herkesin, ayrım olmadan en geniş anlamda istifade etmesi ortak gelecek bilinciyle gelecek nesillere kardeşlik tohumu ekmeleri için bu çabayı ekmeye devam edeceğiz. Olumlu yönde gelişmeler var.

EKONOMİK ALANDAKİ REFORMLAR
Şu anda ülkemiz dünyanın en büyük 20 ekonomisinin üretimini bir yıl için üstlenmiş durumda. Bu başarı için 12 yıl geçti sadece. Bugünlerde bazı konuları istismar edenler, Türkiye’nin son 250 yıl içindeki iktisat tarihini açın bakın. Hiçbir 10 yıllık dönemde böyle atılımlar yapılmamıştır. Millete hesap vereceğimiz için gece gündüz gözümüze uyku girmemesine borçluyuz.

MESAİ SAATİ YOK

Arkadaşlarımız gece 2.30’da geldiğimizde Edirne eşrafı bekliyordu. Tüm arkadaşlarımıza bizim için mesai saati yok. Mesai saati mantığını unutacaksınız 9-5 gibi. 24. saat yetmiyorsa 25’nci saat gibi. Açılan farkları kapatmak şansımız yok başka. Bizim onurla gece gündüz çalışmaya ihtiyacımız var. Bir aydır arkadaşlarımıza her hafta halkımıza bir müjde vereceğiz dedim.

DIŞ POLİTİKADAKİ GELİŞMELER

Bakın son bir ayda Katar Emiri geldi, Papa geldi, Putin geldi. Ben Yunanistan’a Polonya’ya gittim.  (Konukların Fas diye seslenmesi üzerine) Fas’tan gelecek. Türkiye insan onuruna aykırı bir yerde durmaz. Onlar gibi Suriye örneğinde olduğu gibi darbecilerle yan yana durmaktansa kavak gibi başı dik bu toprakların onurunu yaşatmak için ayakta dururuz.  Nasıl yalnızlık ki listeyi oluşturmakta zorluk çekiyoruz. AB ile ilişkiler de devam edecek. Halkına zulmetmeyen tüm komşularımızla ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz Dış politikada bu derece etkin ve tempolu bir dönem geçirdik.

KILIÇDAROĞLU ŞİŞLİ’Yİ ÇÖZEMEZSEN KARŞIMIZDA KONUŞAMAZSIN

Bu tempoda muhalefet partileri ile uğraşacak vaktimiz yok. Onlar ise yapacakları iş olmadığı için bizimle uğraşıyor. Kılıçdaroğlu biraz büyük düşün. Büyük düşünmek zor ama bari Şişli ölçeğinde düşün. Orayı bir çöz sonra gel karşımızda konuş. Orayı çözmezsen karşımızda konuşamazsın. Şişli örneğinde bir başka paralel belediye oluşmuş belediyenin içinde. Bir CHP’li vekil söylüyor. Bunun için de sanırım disipline gidiyor. Belediye başkanının eşi ‘tehdit edildik’ diyor. Biz demiyoruz. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim