• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Başbakan Davutoğlu: Cizre ve Silopi'de güvenlik ortamı tesis edilecek

Başbakan Davutoğlu: Cizre ve Silopi'de güvenlik ortamı tesis edilecek
Başbakan Davutoğlu, Cizre ve Silopi'de güvenlik ortamının tam anlamıyla tesis edileceğini bildirerek, "Siyaset yapmak isteyene siyaset kapısı açık. Görüş beyan etmek isteyene görüş kapısı açık" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Bulgaristan ziyareti öncesinde Esenboğa havaalanında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, Cizre ve Silopi'de de güvenlik ortamının tam anlamıyla tesis edileceğini bildirerek, "Siyaset yapmak isteyene siyaset kapısı açık. Görüş beyan etmek isteyene kapısı açık En aykırı fikri savunmak isteyene hodri meydan, savunsunlar" dedi.

"Biz Irak'ın toprak bütünlüğünü herkesten daha fazla savunuyoruz"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin Irak politikasının son derece açık ve ilkeli olduğunu belirterek, "Biz Irak'ın toprak bütünlüğünü herkesten daha fazla savunuyoruz. Kimse Türkiye'nin iyi niyetinden şüphe edemez. Aynı şekilde Türkiye'nin terörle mücadelesi de tartışma götürmez bir ilkesel tutumdur. Sadece DEAŞ'e karşı şimdi yürüttüğümüz mücadele değil, daha önce El Kaide'ye karşı, PKK'ya karşı yürütülen mücadelede de biz hiçbir zaman terörün kimliğine ve hangi etnisiteye, dine ait olduğuna bakmaksızın bu mücadeleyi yürüttük. Dolayısıyla Başika'da bulunan askeri mevcudiyetimiz Irak'ın toprak bütünlüğüne bir tehdit teşkil etmediği gibi terörle mücadele konusunda da en güçlü varlıklardan birini temsil eder" dedi.

"Terörle mücadele bağlamında bir toplantı tertip edilirse Türkiye orada elinden gelen katkıyı vermeye hazırdır"

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teröre karşı İslam ülkelerinin birlikte bir ses vermeleri, terörle İslam'ı özdeşleştirme çabası içinde olanlara verilecek en iyi cevaptır. Bu bağlamda nerede, kimler tarafından olursa olsun terörle mücadele bağlamında bir toplantı tertip edilirse Türkiye orada elinden gelen katkıyı vermeye hazırdır. İslam ülkeleri arasında yürütülen bu çabanın da doğru yönde atılmış bir adım olduğunu değerlendiriyoruz"

"Cizre ve Silopi'de de güvenlik ortamı tesis edilecek"

Başbakan Davutoğlu, Cizre ve Silopi'de de güvenlik ortamının tam anlamıyla tesis edileceğini bildirerek, "Siyaset yapmak isteyene siyaset kapısı açık. Görüş beyan etmek isteyene görüş kapısı açık. En aykırı fikri savunmak isteyene hodri meydan, savunsunlar. Nerede ne söylemek istiyorlarsa söylesinler. Ama belli ilçelerimizde sanki Irak ve Suriye'de olduğu gibi manzaralar yaşatabileceklerini düşünenler, o ateşi Türkiye'ye yaymak isteyenler bilsinler ki bütün güvenlik birimlerimize hükümetimizce verilen talimat açıktır, bu ateş çemberinin içinde Cizre'yi de Silopi'yi de bütün ilçelerimizi, vatan toprağının her bir karışını, tam bir huzur ve istikrar, özgürlük alanı haline getireceğiz" dedi.

"Sükunet sağlanınca yoğunlaştırılmış eğitimle çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız"

Davutoğlu şunları söyledi:

"Şu kısa dönemde, sokağa çıkma yasağı üzerinden ilçelerimizde, şehirlerimizde sükunet sağlanınca daha yoğunlaştırılmış bir eğitimle o güzel çocuklarımızın her birinin geleceğine sahip çıkacağız. Ama ne teröre taviz vereceğiz ne de Türkiye'yi karanlık bir geleceğe sürüklemek isteyen dış birtakım güçlerin piyonları olan bu yapılara herhangi bir izin vereceğiz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim