• BIST 9679.8
  • Altın 2489.242
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.4615
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Başbakan Davutoğlu Bursa'da: Kudüs bize Hz.Ömer'in emaneti

Başbakan Davutoğlu Bursa'da: Kudüs bize Hz.Ömer'in emaneti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa'da toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısına tepki gösterdi. Bugün Filistinli yetkilerle görüştüğünü belirten Davutoğlu, "Tam bir koordinasyon içinde Kudüs için, Mescid-i Aksa için ne yapılması gerekiyorsa, her şeyi yapacağız. Gerekli talimatları verdik'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplu açılış töreninde konuştu.
 
İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısına tepki gösteren Başbakan Davutoğlu, bugün Filistinli yetkilerle görüştüğünü belirterek, "Tam bir koordinasyon içinde Kudüs için, Mescid-i Aksa için ne yapılması gerekiyorsa, her şeyi yapacağız. Gerekli talimatları verdik. Başta BM'ler olmak üzere dünyanın her yerinde Kudüs'e sahip çıkmak için girişimlerde bulunacağız" dedi.
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları: 

Bursa aynı zamanda kurtuşun da şehridir. Bursalılar ve bu millet hiç bir zaman işgalcilere izin vermedi. Aynı işgalciler bugün Mescid'i Aksa'ya girmeye çalışıyor.

MESCİD'İ AKSA'YI UNUTTURMAYACAĞIZ

Onurlu Bursalılar nasıl ki işgale izin vermedilerse, onurlu Filistinliler ve insanlık da izin vermeyecek. Mescid'i Aksa bir gün hürriyetine kavuşacak.

Bütün dünya unutsa Kudüs'ü biz unutmayacağız unutturmayacağız. Elimizden geleni yapacağız. Gerekli talimatları verdik. 

KUDÜS BİZE HZ ÖMER'İN EMANETİ

Kudüs bize Hazreti Ömer'in emanetidir, Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın emanetidir. Kudüs bize son Osmanlı askerinin emanetidir. Kudüs bizim ebedi davamızdır. Kimse Kudüs senin davan değildir diyemez. Ortadoğu bataklığına bulaşmayalım diyemez. Kimse Kudüs'ün Mekke'nin Medine'nin Bağdat'ın Şam'ın Kahire'nin olduğu Ortadoğuya bataklık diyemez. Eğer orayı bataklık haline getiren biri varsa o işgalci yönetimlerdir. İsrail yönetimidir. 

 

KİMSE ORTADOĞU'YA BATAKLIK DİYEMEZ

Müslümanlar Ortadoğu'da zalim yönetimler altında baskı altındalar. Ama bilsinler ki, o mazlum Suriyelilerin de sahibi var, o mazlum Filistinlilerin de sahibi var. O sahip Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Her zaman mazlumların yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. 

2023'DE DÜNYANIN EN BÜYÜK EKONOMİSİ ARASINA GİRECEĞİZ

İnşallah 2023'de dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Onun için çok kapsamlı ekonomik programı ilan ettik. Dün sadece 9 maddeyi açıkladık. Devamı da gelecek. 

KILIÇDAROĞLU KENDİ PARTİSİNDEN TEDİRGİN OLSUN

Kılıçdaroğlu tedirgin olacaksa kendi partisinden olsun. Kendi milletvekili partisinden istifa ederken "artık umudum kalmadı" diyor. 

Bu ülke dünyanın yükselen gücü olmaya devam edecek. Ne tuzak kurarlarsa kursunlar bu yükselişin önüne geçemeyecekler. 

30 Mart ve 10 Ağustos'ta çok iyi destek verdiniz. Yeni Başbakanınız olarak sizden teyid almak istiyorum. 2015'te destek verecek misiniz? Daha yüksek bir oranla biz bu kadrolara güveniyoruz demeye hazır mısınız?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim