• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Başbakan Davutoğlu, Brüksel’deki Terör Saldırısını Lanetledi

Başbakan Davutoğlu, Brüksel’deki Terör Saldırısını Lanetledi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'de meydana gelen ve terörün küresel yüzünü gösteren saldırıları lanetlediklerini belirterek, Belçika hükümeti ve...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'de meydana gelen ve terörün küresel yüzünü gösteren saldırıları lanetlediklerini belirterek, Belçika hükümeti ve milletine taziyelerini sundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, milletçe baharın gelişini selamlandığı Nevruz Bayramı'nı kutladığını belirterek, "Bu ülkenin havasına, toprağına, taşına selam olsun. Yeni baharımız güzel günlerin başlangıcı olsun. İnşallah, ülkemize baharla birlikte huzur ve güzellikler de gelir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Çanakkale ve Çanakkale'nin sembolize ettiği bayrağımız ve istiklalimizi hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Çanakkale Destanı bitmiş bir destan değildir, bu destanı milletçe yaşatmaya devam edeceğiz. Bu topraklarda istiklal ruhu asla kaybolmayacak. 100 yıl sonra daha gür bir sesle, istiklal ve istikbalimiz için 78 milyonun tek bir yürek olduğunu haykırıyoruz. Hain hesaplarla bu milletin iradesini esir alabileceklerini zannedenler daima kaybettiler. TBMM çatısı altında, bu milletin istiklal ve istikbaline asla halel getirmeyeceğimize AK Parti grubu adına söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, bugün sabah saatlerinde Brüksel'de meydana gelen ve terörün küresel yüzünü gösteren saldırıları lanetlediklerini belirterek, Belçika hükümeti ve milletine taziyelerini sundu. Davutoğlu, küresel terör ve her türlü teröre karşı bütün insanlığı birlikte davranmaya davet ettiklerini belirtti.

Devlet ve millet olarak zor bir dönemden geçildiğini anlatan Davutoğlu, "Birçok terör ve şer odağı aynı anda ve koordineli bir şekilde ülkemizi, milletimizi ve hükümetimizi hedef almış bulunuyor. Adları farklı olsa da hepsinin amacı aynı. Birbirleriyle mücadele ediyor gibi görünmelerine rağmen, söz konusu Türkiye olduğunda hepsi aynı talimatla hareket ediyor. Yan yana gelemeyecek örgütler, karşıtmış gibi görünün örgütler tek bir çatı altında bize karşı toplanıyor. Türkiye'yi güçsüzleştirmek için vahşice yöntemlere başvuruyorlar" ifadelerini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TÜMÜNÜN İMDADINA DA SÜREKLİ OLARAK PARALEL ÖRGÜT YETİŞİYOR"

Terör örgütlerinin, sürekli ve birbirinin devamı niteliğinde eylemler yaptığına dikkati çeken Davutoğlu, "Peşpeşe gerçekleştirilen saldırıların terör örgütlerinin nasıl koordineli çalıştığını, nasıl aynı merkezden Türkiye'ye saldırmak üzere yönetildiklerini gösteriyorlar. Bazen PKK'nın imdadına DEAŞ yetişiyor. Bazen, DEAŞ'ın imdadına DHKP-C. Bu terör örgütlerinin tümünün imdadına da sürekli olarak paralel örgüt yetişiyor" şeklinde konuştu.

"Terör örgütleri saldırdıktan hemen sonra daha önce bu şer ittifakı içinde yer almaya ikna edilen gazeteci, sözde aydın ve siyasi partiler de koro halinde bu saldırıların algı yönetimini oluşturmak üzere seferber oluyorlar" diyen Davutoğlu, "Bazen terör örgütlerini açıkça aklayarak, bazen terör örgütlerine tek laf etmeden, sadece hükümetimizi suçlayarak, bazen de toplumu korku ve paniğe sevkederek kendilerine verilen rolleri icra ediyorlar. Çok açık bir şekilde rol dağılımı yapmış durumdalar. Terör örgütleri de bu sözde aydın ve akademisyenler de terör işbirlikçisi medya da siyasi partiler de aynı hain planın parçası olarak hareket ediyorlar. Bunların ötesinde, teröre tek bir söz söylemeden sürekli hükümetimizi, devletimizi suçlayanları da buradan bir kez daha kınıyorum. Kandil'den aydınlar ve akademisyenler de bu işin içine girmeli diye açıklama yapılıyor, üzerinden birkaç gün geçtikten sonra sözde aydın ve akademisyenler devleti, hükümetimizi, güvenlik güçlerimizi suçlayan ancak terör örgütlerine tek laf etmeyen bildiriler yayınlıyorlar. İşte bakın şimdi tekrar göreceğiz, acaba Brüksel'deki bu saldırılardan sonra Belçika'da herhangi bir aydın, akademisyen kendi hükümetine dönük bir eleştiri getirecek mi?" diye sordu.

"YILMADIK, YILMIYORUZ, YILMAYACAĞIZ"

Davutoğlu, "Kim terörün yanındaysa açık ve net bir şekilde yanında olsun, kim terörün karşısındaysa da açık ve net bir şekilde tavrını ortaya koysun. İkircikli konuşmalar..." dedi. Partililerden bu sırada, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları yükseldi. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, "Çanakkale'de Seyit Onbaşılar nasıl eğilmedilerse, biz de eğilmedik, eğilmiyoruz, eğilmeyeceğiz. Yılmadık, yılmıyoruz, yılmayacağız. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Ayaktayız, ayakta olacağız, dimdik olacağız. Bu milletin istiklalini, istikbalini korumaya canımız pahasına her daim seferber olacağız. Allah, milletimizi, devletimizi baki ve kadim eylesin. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin. Çanakkale şehitleri şahit olsun, hangi yerden talimat alıyorlarsa alsınlar hangi köşeden saldırırlarsa saldırsınlar dimdik ayakta olacağız. Onlara ve onların arkasındaki güçlere de sesleniyorum, sizler bu milletin iradesini sarsamayacaksınız, bu milletin istiklal ve hürriyet aşkını yok edemeyeceksiniz. Sizler bu milletin yüreğindeki imanı hiçbir zaman tüketemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

"SÖZDE BARIŞ HAVARİLERİNE SORUYORUM..."

"Buradan bir kez daha bu sözde barış havarilerine soruyorum" diyen Başbakan Davutoğlu, "Şu son bir ay içinde onlarca insan canlı bomba saldırılarında katledildi, güvenlik güçlerimiz PKK'lı teröristlerce şehit edilmiş, siviller ölmüş, şehirler yakılmış. Neredesiniz, Ey aydınlar akademisyenler? Hangi vicdanla şimdi bütün bu olanları, ölenleri unutup tekrar tekrar bize saldırıyorsunuz? Neden PKK'yı lanetleyen bir bildiri yayınlamıyorsunuz? Bildiriyi bırakın neden PKK'ya dair bir eleştiri cümlesi dahi kuramıyorsunuz? işte, terör örgütü bu tablodan cesaret alıyor biz ise milletimizden güç alıyoruz. Milletimizle birlikte yürüyen akademisyenler, aydınlardan güç alıyoruz. Bir kez daha herkesin sınavda olduğunu, herkesin bu günlerde aldığı tavırla tarihe geçeceğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları...

Davutoğlu, dün Dünya Down Sendromlular Günü olduğunu hatırlattı. Grup toplantısına, Down Sendromlu çocuklar da katıldı.

Başbakan Davutoğlu, Brüksel’deki Terör Saldırısını Lanetledi

Başbakan Davutoğlu, Brüksel’deki Terör Saldırısını Lanetledi

Başbakan Davutoğlu, Brüksel’deki Terör Saldırısını Lanetledi

Başbakan Davutoğlu, Brüksel’deki Terör Saldırısını Lanetledi

Başbakan Davutoğlu, Brüksel’deki Terör Saldırısını Lanetledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim