• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Başbakan Davutoğlu: Bize bir şey dikte ettirilmesine asla izin vermeyiz

Başbakan Davutoğlu: Bize bir şey dikte ettirilmesine asla izin vermeyiz
Başbakan Davutoğlu, "Rusya ile görüşmeye, her türlü fikir alışverişinde bulunmaya hazırız. Ancak bize bir şey dikte ettirilmesine de asla izin vermeyiz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Rusya'nın anlaması gereken husus şudur: Burası Türkiye-Suriye sınırıdır. Sınır ötesindekiler de bizim kardeşlerimizdir ve onların hukukunu korumak da bizim görevimizdir, sınırımızı korumak da bizim görevimizdir. Bizim aldığımız her tedbir ülkemizi korumak içindir, Suriye'deki sivillere yardımcı olmak içindir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Rusya ile görüşmeye, her türlü fikir alışverişinde bulunmaya hazırız. Ancak bize bir şey dikte ettirilmesine de asla izin vermeyiz" dedi.

"AB uyum sürecini hızlandırmakta kararlıyız"

Davutoğlu, hükümet olarak önümüzdeki dönemde AB müktesebatına uyum sürecini hızlandırmakta kararlı olduklarını belirterek, "Yargı sistemimizi başta AB olmak üzere uluslararası norm ve standartlara göre yeniden yapılandıracağız. AB'ye katılım için ulusal eylem planımızı titizlikle hayata geçireceğiz" dedi.

"Suriyeli kardeşlerimiz için önemli kazanımlar elde ettik"

"AB zirvesinde Suriyeli kardeşlerimiz için de önemli kazanımlar elde ettik" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suriye'de yaşanan trajediye AB'nin tam olarak yönelmesini sağlamış olmayı son derece önemli buluyorum. Bu çerçevede AB ülkeleri Türkiye'de acil ve sürekli insani yardım sağlayacak.

AB, Türkiye'ye başlangıç olarak 3 milyar avro ile ilave kaynak sağlamayı taahhüt etti. Kimi bilgisizce ve hatta insafsızca dile getirilen eleştirilere de cevap vermek istiyoruz, mezkür mali kaynakla ilgili Türkiye'nin bu paraya ihtiyacı olduğu iddiası büyük bir yalandır.

AB'nin 3 milyar avro tutarındaki desteğinin sağlanmasında Türkiye'nin tabiri caizse Avrupa'nın vicdanını harekete geçirmesine yönelik ısrarlı tutumu belirleyici oldu."

Türk askerinin Musul'daki nöbet değişimi

Başbakan Davutoğlu, Musul'daki Başika Kampı konusunda, "Bu kamp yeni olmadığı gibi Irak'taki eğitim amaçlı askeri varlığımız da bu kampla başlamış değildir. Irak'ta 1,5 yılı aşkın zamandır, bu kampta da bir yıla yakın zamandır eğitim verilmektedir" dedi.

Asker artırımının rutin bir rotasyon ve güvenlik risklerine karşı alınmış bir tedbir olduğunu belirten Davutoğlu, "Orada eğitim veren askerlerimizin çok sınır boyu olduğu için muhtemel bir IŞİD saldırısına karşı korunması amacıyla bu takviye yapılmıştır. Bunu farklı yorumlayanlar, maksatlı bir provokasyon içindedir" ifadelerini kullandı.

Terör örgütünün hendek ve barikatlar kurması

Son zamanlarda terör örgütünün Güneydoğu'daki çeşitli şehirlerde hendek ve barikatlar kurarak hayatın normal şekilde sürmesine engel olmak istediğine dikkati çeken Başbakan Davutoğlu, "Buradan bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum, herhalde bir daha bu hendek kazan, barikat kuran teröristlere 'arkadaşlarım' diye hitap etmez" şeklinde konuştu.

"Sayın Bahçeli bizi ve Cumhurbaşkanımızı hedef almakta"

Davutoğlu, "Parti içinde demokrasiyi işletemeyen, adeta parti içinde diktatörlüğünü ilan eden Sayın Bahçeli, nezaketsiz şekilde bizi, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef almaktadır. Sayın Bahçeli, bu millet sizi de bizi de Sayın Cumhurbaşkanımızı da bilir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, eğer siz bugün, bu makamda olsaydınız kalıcı bütçe yerine, geçici bütçeyi tercih eder miydiniz?" ifadesini kullandı.

"Eylem planımızı perşembe günü paylaşacağız"

Çok kapsamlı ve çok yönlü reform paketleri olduğunu kaydeden Davutoğlu, bunları adım adım takvimlendirdiklerini ve perşembe günü eylem planlarını paylaşacaklarını söyledi.

"Biz olmadan Avrupa'nın geleceği yazılamaz"

Brüksel'de söylediği gibi, Avrupa halkı olduklarını kaydeden Davutoğlu, "Biz Avrupa halkıyız, biz olmadan Avrupa'nın tarihi de kaderi de geleceği de yazılamaz. Biz Asya milletiyiz ve biz olmadan Kafkasya'nın, Orta Asya'nın, Ortadoğu ve Asya'nın da tarihi yazılamaz" dedi.

"İran'ı sağduyuya davet ediyoruz"

Başbakan Davutoğlu, "Bugün İran'dan yükselen sesler, Türkiye'ye dönük yapılan hakaretler, saldırılar karşısında da İran'ı sağduyuya davet ediyoruz. Biz onları en zor günlerinde yalnız bırakmadık. Onlar ise bizim en haklı olduğumuz konularda Türkiye'ye yönelik bu tavırlarını sürdürürlerse geleneksel Türk-İran dostluğuna büyük zarar verirler" şeklinde konuştu.

"PKK'nın DAEŞ'ten ne farkı var?"

Diyarbakır'da insanlık tarihinin tescilli yapılarının, kültür, din ve tarih düşmanı barbarların elinde bir bir tahrip olma riski altında olduğunu belirte Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kurşunlu Camii'ni ateşe veren, Dört Ayaklı Minare'yi tahrip eden PKK'nın, Palmira'yı tahrip eden DAEŞ'den ne farkı var? Bunların dine, kültüre, tarihe, kardeşliğimize, Diyarbakır'a saygıları yok"

"Tahir Elçi terör kurbanıdır"

Tahir Elçi'nin teröristlerin, kargaşa simsarlarının kurbanı olduğunu belirten Davutoğlu, Elçi'nin nihayetinde terör kurbanı olduğunu kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim