• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Başbakan Davutoğlu, Ankara’daki Terör Saldırısı Sonrası Valilikten Brifing Aldı

Başbakan Davutoğlu, Ankara’daki Terör Saldırısı Sonrası Valilikten Brifing Aldı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin, "İlk tespit ettiğimiz bilgiler ile bugün ulaştığımız daha kapsamlı bilgiler...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin, "İlk tespit ettiğimiz bilgiler ile bugün ulaştığımız daha kapsamlı bilgiler arasında da herhangi bir çelişki söz konusu değildir, birilerinin algı operasyonuna bu onuda izin vermemek lazım. PKK, YPG bağlantısı ortaya çıkartılmıştır, bütün örgütsel irtibatlar tespit edilmiştir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki hain terör saldırısı sonrası Ankara Valiliği'nden brifing aldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin özel hususiyetin hassas bölgelere olan yerlere doğrudan bağlantısı ve bu hassas bölgelerden insani hareketlilikle birlikte gelen riskler olduğunu belirterek, "Bu çerçevede, son dönemlerde tertip ettiğimiz birçok güvenlik toplantısında bu değişen şartlara intibak edecek güvenlik konseptinin yerleşmesi ve Türkiye genelinde alınacak tedbirlerle ilgili kapsamlı değişimlere ve ek tedbirlere gidiyoruz. Türkiye geneli ile yaptığımız değerlendirmeleri, şimdi il bazında her ilimizin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya dönük çalışmalar yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantının yaklaşık 5 saat sürdüğünü belirten Davutoğlu, Ankara'nın ilgili bütün yetkilileriyle bu toplantının yapıldığını ifade etti. Davutoğlu, her bir ilin bundan sonra valinin koordinasyonunda ilde alınması gereken tedbirlerin görüşüleceği bir mekanizmanın kurulduğunu belirterek, illerde duyulan ihtiyaçları ele alan güvenlik anlayışının yaygınlaştırıldığını, gerektiğinde simülasyonlarla, çalışmalarla da sürekli bir hazırlık içinde olunacağını ifade etti.

Ankara'nın diğer illerde farklılaşan bazı özel hususiyetlerinin olduğunu vurgulayan Davutoğlu, birinci olarak başkent olması sebebiyle birçok teröristin doğrudan hedefi olma riskinin söz konusu olduğunu, ikinci olarak devlet kurumları etrafında önemli karar mekanizmalarının bulunması nedeniyle risk unsuru olduğunu ifade etti. Üçüncü olarak parlamento ve siyasi partilerin sürekli olarak başkentte bulunması olduğunu anlatan Davutoğlu, dördüncüsünün büyükelçiliklerin olması olduğunu ifade etti.

Ankara'nın taşıdığı özellikleri tek tek masaya yatırdıklarını anlatan Davutoğlu, "Ankara'da kritik mekanların tanımını yaptık, bu mekanlara özel olarak alınması gereken tedbirleri gözden geçirdik. Son yaşadığımız iki terör saldısını esas alarak, kritik alanlarda, büyük kitlesel gösterilerin olduğu alanlarda alınacak tedbirleri tekrar birlikte değerlendirdik. Kitlesel gösterilerin içine sızabilecek terör unsurlarının tehdidini bertaraf etmek için özel tedbirler aldık, almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Ankara'ya has Başkent güvenlik anlayışı ve konsepti bağlamında bir çalışmayı bugün ele aldığımız prensipler etrafında şekillendireceğiz" diyen Davutoğlu, "Başkentin özelliklerini gözeten yeni bir güvenlik anlayışıyla meseleyi ele alacağız. Ankara'nın önemli, bütün arterlerin, yol geçişlerinin, karayollarının kesiştiği alan olması nedeniyle, transit geçişler üzerindeki güvenlik tedbirleri gözönüne alacak, daha etkin, daha proaktif ve alan kontrolüne dayalı yaklaşımı egemen kılacağız. Emniyet birimlerimizden, jandarmamızdan, Ankara'da ihtiyaç olan personel ve ekipman değerlendirmemizi aldım. Bütün illerimizde ciddi bir ekipman yenilenmesi söz konusu olmuştu" diye konuştu.

"PERSONEL TAKVİYESİ YAPILMASI GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Davutoğlu, "İhtiyaç olduğunda, gerektiğinde güvenlik tedbirleri alınacak. Teçhizat takviyesi yapacak güce de sahibiz.

Güvenlik birimlerimize net olarak şu talimatı verdim, hiçbir şekilde mazeretli gelinmemeli, ne ihtiyaç varsa, ne teçhizat takviyesi yapılması gerekiyorsa bunu süratle yapacağız. Personel takviyesi yapılması gerekiyorsa yapacağız. Özel bazı eğitilmiş uzman güvenlik alanları söz konusuysa bunların eğitim yapılacak. Bu anlamda gerekli tedbirler alınıyor" dedi.

Halkın sahiplenmediği hiçbir sürecin başarıya ulaşamayacağına işaret eden Davutoğlu, "Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım, hangi fikri benimsiyor olursak olalım, sonunda Türkiye'den başka gidecek başka yerimiz yok, Ankara'dan başka Başkentimiz de yok" diye konuştu.

Terörün insan eliyle yapılan en büyük deprem olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Bütün vatandaşlarıma seslenerek ifade ediyorum, bize her türlü eleştiri getirilebilir, herkes siyasi görüşlerde farklı konular gündeme getirebilir ama Türkiye'nin huzuru hepimizin sorumluluk alanı içindedir" şeklinde konuştu.

"ANKARA'NIN HUSUSİYETLERİNİ GÖZETEN EYLEM PLANI HAZIRLANACAK"

Ankara'nın hususiyetlerini gözeten eylem planının hazırlanacağını belirten Başbakan Davutoğlu, "Bunda hem yaşadığımız münferit terör eylemleri, hem de kitlesel eylemler üzerinden bazı provokasyonların olması ihtimaline karşı alınabilecek tedbirler, güvenlik birimlerimizin bütün çabalarıyla bir eylem planına dönüştürülecek. Önce İçişleri Bakanımıza, sonra bizzat bana tevdi edilecek ve bu bizzat bir genelge halinde bütün Ankara'daki kurumlara tevdi edilecek. Ankaralı hemşehrilerimizden beklentimiz, bu ortak güvenlik anlayışına sahip çıkmaları ve güvenlik birimlerimize destek olacak şekilde gördükleri her risk unsuru konusunda iletişime geçecek şekilde, kendileri de tedbir alacak şekilde bizimle işbiriliği halinde başkentimizi korumak. Bu konuda zamanla güvenlik birimlerimizin alacağı tedbirlerle, halkımızın buna vereceği destekle hep beraber terörü yenilgiye uğratacağız" dedi.

"GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 22'YE ÇIKTI"

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Son bu terör saldırısı konusunda emniyet birimlerimizden, güvenlik birimlerimizden nihai brifingler aldım. Genelkurmay Başkanlığımıza yaptığımız ziyarette, ön bilgiler çerçevesinde o ziyaret esnasında, 10.00 civarında teröristin kimliğinin tespit edildiğini, 9 kişinin gözaltına alındığını söylemiştim. O günden bugüne yapılan çalışmalarla, gözaltına alınanların sayısı 22'ye çıktı. İçeride MİT, emniyet teşkilatı, jandarmamız hepsini iyi bir koordinasyonuyla çalışıyor görmekten memnuniyet duydum. İlk tespit ettiğimiz bilgiler ile bugün ulaştığımız daha kapsamlı bilgiler arasında da herhangi bir çelişki söz konusu değildir, birilerinin algı operasyonuna bu onuda izin vermemek lazım. PKK, YPG bağlantısı ortaya çıkartılmıştır, bütün örgütsel irtibatlar tespit edilmiştir. Bu 22 kişinin bir kısmı araçların çalınması bir organize suç yine, onun dışında kalan bir terör örgütünün ve YPG ve PKK bağlantıları muhtevi terör örgütünün, bütün dikey ve yatay ilişki hatları tespit edilmiştir. Kimse bu olayı saptırmaya çalışmamalıdır. Bu irtibatlar nettir, kişiler çok açıktır, bu kişilerden ifadeler alınmıştır. Bu kişilerin Türkiye ve Suriye içindeki bağlantıları açık şekilde ortaya konmuştur. Karşımızda PKK-YPG işbirliğiyle gerçekleştirilen bir terör eylemi vardır. Zaten YPG'nin PKK ile olan irtibatını cümle alem, açık bir şekilde bilinmektedir. Bu konuda, hiçkimsenin zihinleri bulunduran algı operasyonuna yönelmemesi gerekir. Soruşturmaya katkı yapacak her türlü bilgi ele alınabilir. Şu anda kadar ulaştığımız bilgiler, örgütsel irtibatı da bunun Suriye bağlantılarını da ortaya koymaktadır."

Başbakan Davutoğlu, Ankara’daki Terör Saldırısı Sonrası Valilikten Brifing Aldı

Başbakan Davutoğlu, Ankara’daki Terör Saldırısı Sonrası Valilikten Brifing Aldı

Başbakan Davutoğlu, Ankara’daki Terör Saldırısı Sonrası Valilikten Brifing Aldı

Başbakan Davutoğlu, Ankara’daki Terör Saldırısı Sonrası Valilikten Brifing Aldı

Başbakan Davutoğlu, Ankara’daki Terör Saldırısı Sonrası Valilikten Brifing Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim