• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Başbakan Davutoğlu: Ankara'daki saldırıyla ilgili 10 kişi gözaltına alındı

Başbakan Davutoğlu: Ankara'daki saldırıyla ilgili 10 kişi gözaltına alındı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da en az 97 kişinin can verdiği saldırıya ilişkin olarak yürütülen soruşturmada 10 kişinin daha gözaltına alındığını söyledi.

Davutoğlu, "gözaltına alınanlardan bir kısmının PKK'lı, bir kısmının da IŞİD'le bağlantılı olduğunu" söyledi.

Twitter'da saldırının meydana geldiği 10 Ekim'den bir gün önce "Bomba Ankara'da patlayacak" tweeti atılmış, bu kapsamda dün 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Başbakan Davutoğlu, TGRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Olay olmuş, 9 dakika sonra benim tek düşündüğüm hangi hastanede kan var, hangi hasta nereye gidecek. Bizim düşündüğümüz buydu. Bir an bile AK Parti bundan ne kazanır ne kaybeder diye düşünmedik. Ama aynı anda Demirtaş'ın tek düşündüğü ranttı. O gün 128 kişi dediler daha sonra özür dilediler. Bu kadar ucuz bir siyaset olabilir mi? Kendisi teröre verdiği destek dolayısıyla halka nasıl hesap vereceğini düşünmeli. Bu geri adımlar tamamen halkı aldatmaya yönelik. Katil devlet dedikten sonra on binlerce kişi sokağa dökülseydi eski söylemini devam ettirirdi. Ama halkımız bu provakasyona gelmedi.

Hiçbir şey karartılmaz bu ülkede. Hukuki süreçlerde, yargı makamlarının gözettiği bazı hassasiyetler var. 10 kişi gözaltına alındı. İki gün önce bize bilgiler verildi. İki terör örgütüyle ilgili çok önemli iddialar. Bunlar kamuoyuna yansısaydı kimseyi yerinde bulamazdınız. Türkiye’ye giriyor, herhangi bir şey kullanmadan, onlara ulaşılabilecek bir cihaz kullanmadan. Uyuyan hücreler. İsimleri zikredildiğinde yakalamak mümkün olur mu? Musul Başkonsolosluğu’nda bürokratlarımız tutulurken, kurtarılmaları için operasyon planlaması yapıldığında, şok bir baskın hazırlığı yaparken, o yerin resmi, detayları basında yer aldı. Bu sefer o planları değiştiriyorsunuz. İster PKK olsun, ister DEAŞ... Zaten bir ülkeyi zaaf içindeymiş algısı yaratmak istiyor.

"Bir kısmı IŞİD’le, bir kısmı PKK’yla bağlantılı"

“Niye AK Parti mitinginde saldırı olmuyor da, bunlarda oluyor?” diye bir soru olabilir mi? Oralara da mı saldırsınlar. AK Parti olsa ne olur, CHP’li ya da HDP’li... Hiçbir siyasi partiye yapılan saldırı karşısında sessiz kalmadık. Bize yapılanlar karşısında hiç destek görmedik. İlçe başkanımız kaçırıldı. Kimin açıklamasını gördünüz? Ve işkence yapıldı, resimleri yayımlandı işkencenin. Bu saldırılar hepimize yapılan saldırılardır. Hiçbir şekilde bir vatandaşa yapılan saldırı bir kesime mal edilemez.

Yayın yasağına ne diyorsunuz?

Bugün dahi resimler yayımlandı. Soruşturmanın selameti açısından önemli.

10 kişi daha gözaltına alındı dediniz. Suriye rejimi PKK, IŞİD ve DHKPC dediniz. 10 kişi hangisinden?

Bir kısmı IŞİD’le intisaplı, bir kısmı PKK’yla.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim