• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Başbakan Davutoğlu, Ahıska Türklerini ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu, Ahıska Türklerini ziyaret etti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna'dan getirilen Ahıska Türklerinin yerleştirildiği Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna'dan getirilen Ahıska Türklerinin yerleştirildiği Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Üzümlü meydanındaki vatandaşlara, "Yiğit insanların diyarı, bizimle buluşmak, bizimle helalleşmek için soğukta sıcakta bekleyen yiğit insanlar" diye seslenen Davutoğlu, bugün Erzincan'da müstesna bir gün yaşadıklarını ifade etti.

Onlarca yıldır vatan hasretiyle yanan Ahıska Türklerine, Erzincan'ın, Üzümlü'nün kucak açtığını dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Ahıska Türkleri Stalin zulmü zamanında yurtlarından, öz vatanlarından trenlere bindirilip Sibirya'ya sürüldüler. Kırım Tatarlarıyla birlikte Rus zulmü nedir onlar da orada gördüler. Aynı şekilde Rus zulmünü Erzincan da gördü. Şimdi aynı milletin evlatları bugün hür bir şekilde, özgür bir şekilde Erzincan'da tekrar buluştular. Ahıskalılar öyle yiğit insanlardır ki belki vatanlarından sürülebilirler ama Ahıskalının yüreğindeki imanı, dilindeki güzel Türkçeyi kimse alamadı, alamayacak. Onlar Türkçeyi en güzel konuşageldiler. Onlar asırlarca taşıdıklarını kimliklerini zulüm karşısında korudular ve "Bir gün hep al bayrağın altında yaşar mıyız" diye dua ettiler ve o duaları makbul oldu, o duaları kabul oldu. Hamdolsun bugün yiğitler diyarı güzel Türkçe'nin en güzel konuşulduğu, imanımızın, inancımızın en diri şekilde yaşandığı Erzincan'a, Üzümlü'ye geldiler." şeklinde konuştu.

Üzümlülere seslenen Davutoğlu, mazlumlara sahip çıktıkları ve bağırlarına bastıkları için teşekkür etti.

Başbakan Davutoğlu daha sonra ilçede yaşayan Ahıska Türklerinin evlerine konuk oldu, Ahıska Türkü çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıttı.

Başbakan Davutoğlu, Ahıska Türklerini ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu, Ahıska Türklerini ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu, Ahıska Türklerini ziyaret etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim