• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Başbakan Danışmanı Ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:

Başbakan Danışmanı Ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:
Başbakan Danışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Toprağımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan bütün bu saldırıların,...

Başbakan Danışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Toprağımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan bütün bu saldırıların, bertaraf edilip, Türkiye'nin normalleşmesinin sağlanacağını söyledi.

Yıldırım Beyazıt Pazar Yeri Güneş Enerji Santrali açılış programında konuşan Taner Yıldız, "AK Parti hükümetimiz iş başına gelmeden önce Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamayla alakalı buradaki Pazar yerindeki kadar biler güneş enerjisi yoktu. Şimdi ise Türkiye'de güneşten elde edilen miktar buradakinin bin 300 katıdır. Türkiye'nin enerji politikaları ve stratejileri ithalatı kesmek ve olabildiğince yerli kaynakları üretmek üzerinedir. Kayseri Türkiye'nin bütün yenilenebilir enerji kaynakları ortalamasının üzerinde bir ildir. Bu açıdan tükettiğinden daha fazlasını üreten bir il oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yıldız ayrıca, "Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Siz bağrınızı açtınız, ev sahipliği yapıyorsunuz gerek Kayseri gerek özellikle Urfa, Gaziantep, Hatay ce Kilis'te yoğunlaşan misafirlerimizi bütün dünyaya örnek olacak şekilde hep beraber karşılamaya çalışıyoruz. Onları çok ciddi bir maddi yardımla beraber ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Avrupa bu arada tuzu kuru gibi davranamaz. İnsaniyet karşısındaki sınavını kaybetmekle kalmaz bugün fok balıklarına ya da herhangi bir deniz hayvanlarına gösterdiği hassasiyetin onda birini Suriye'deki Müslüman kardeşlerimize göstermek zorundadır. Suriye'de 400 bine yakın insan katledildi. Bu insanlar bebekler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılardı. Hemen yanı başımızdaki yangın yeri birandan devam ederken içeride de üniter devlet yapısına karşı, toprağımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan bütün bu saldırıları, PKK saldırılarını da inşallah hepsini bertaraf edip Türkiye'nin normalleşmesini sağlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisindeki Atatürk posteri indirme konusuna değinen Yıldız, "Ana muhalefet partisi Atatürk'ün resminin indirilip indirilmediğini, indirildiyse kim tarafından indirildiğini 40 gün civarında tartışıyor. Toplanıyorlar, dağılıyorlar sonunda bir suçlu bulmak için. Bir ülkenin Ana Muhalefet Partisi o ülkenin yönetimine talip olan partidir. Böylesine yönetim olur mu? O yüzden AK Parti'ye olan ihtiyaç bir önceki günden az değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim