• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğunu devretti

Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğunu devretti
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya'daki devir teslim töreninin ardından 64. Hükümet'teki görevi olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini, Ahmet Arslan'a devretti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti. 
65. hükümeti kuran Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini Ahmet Arslan'a devretti.  

Başbakan Binali Yıldırım, AKP grup toplantısından sonra devir-teslim töreni için Çankaya Köşkü'ne çıktı. Başbakan Binali Yıldırım, görevini Ahmet Davutoğlu'ndan devraldı.

Görevi Binali Yıldırım'a devreden Ahmet Davutoğlu, sivil plakalı bir araçla Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. Basına kapalı gerçekleşen devir teslim yaklaşık yarım saat sürdü.

64. Hükümet'te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapan Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra bakanlık görevini AKP Kars Milletvekili Ahmet Arslan'a devretti.

Devir teslim sırasında Başbakan Binali Yıldırım şöyle konuştu: Biz de, milletimiz de, yeni dönemde milletin hizmetinde olacak arkadaşlarımızı kamuoyuna tanıttık. Malum, pazar günü yapılan Olağanüstü Kongre sonucu, AKP delegelerinin büyük bir desteğiyle bizi genel başkanlığına seçtiler. Kıymetli Cumhurbaşkanımız, Ahmet Bey'den sonra görevi bize verdiler. Biz de hükümetimizi oluşturduk ve açıkladık. Bu bir bayrak yarışıdır, bayrak yarışında zaman zaman bazı arkadaşlar yeni arkadaşlara bayrağını devrederler. Asla ve asla bir rehavet, yavaşlama olmaz. bu değişiklik sonucu, uzun yıllardan beri, demek ki AKP'nin ilk iktidara geldiği andan beri hemen hemen, hükümetin çoğunda 12 yıllık bir süre içerisinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini, milletin beklentilerini karşılayacak şekilde yaptım. Bu bir devir teslim, icraatlarımızı anlatacak değilim. "İcraatın içinden" diye bir program değil. Uzun yıllardır yardımcım olan, büyük projelerin gerçekleştirilmesinde aktif görev yapan ve 2 dönemdir de Kars, Serhat ilimizi TBMM'de teslim eden Ahmet Arslan kardeşimize bugün görevi veriyorum. Allah yardımcın olsun, hayırlı ve uğurlu olsun. Bu bakanlıkta bizden devraldığın bu dönemi 2023 hedeflerimiz başta olmak üzere milletimizin özlemini duyduğu güzel hizmetlere devam ederek, kutlu yürüyüşe katkıda bulunursun. "Bu bakan Başbakan oldu, torpilim var" falan deme. O iş başka bu iş başka. Torpil yok, çalışma var. Koşturma var, sonuç alma var.  Allah hayırlı, uğurlu etsin. Allah başarılı etsin, tebrik ediyorum" dedi. 

Binali Yıldırım'dan görevi devrelan çiçeği burnunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise  şu ifadeleri kullandı: "Ulaştırma Bakanlığı'nda çığır açmış bir bakanın başbakan olarak burada konuşmasının ardından konuşmak beni terletiyor. Ancak Binali Yıldırım ile çalışmak demek zaten terlemek demek. Elbette şanslıyız, bakanlığımızın projelerini çok iyi bilen bir başbakanla çalışmak çok güzel bir şeydir ama bir o kadar da zordur. Bu bayrağı devraldığım için çok mutluyum. Ne mutluyum ki meslektaşım ve onun ekibinde yer aldım. İşim zor biliyorum ama sizi mahcup etmemek adına ekstra bir güçle milletimize hizmet edeceğiz."

binali_yildirm_ahmet_arslan_1.jpgbinali_yildirm_ahmet_arslan_2.jpgbinali_yildirm_ahmet_arslan_3.jpg

DENİZ HABER AJANSI 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim