• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Başbakan Binali Yıldırım:

Başbakan Binali Yıldırım:
Başbakan Binali Yıldırım, Osmanlı'nın torunları olarak 79 milyon Türkiye'nin asil milletinin evlatları olarak bölgeye barışı da kardeşliği de getireceklerini...

Başbakan Binali Yıldırım, Osmanlı'nın torunları olarak 79 milyon Türkiye'nin asil milletinin evlatları olarak bölgeye barışı da kardeşliği de getireceklerini belirterek, "Hiç kimse bize nasihat vermesin, hiç kimse bu bölgede Türkiye'ye rağmen hesap kitap yapmasın. Bütün hesaplarını bozarız, başlarına geçiririz" dedi.

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için önceki gün Afyonkarahisar'a gelen Başbakan Yıldırım, bazı bakanlar ve milletvekilleriyle birlikte Sinanpaşa ilçesini ziyaret ederek, ilçe meydanında vatandaşlara seslendi. Vatandaşların yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Başbakan Yıldırım, Sinanpaşa Belediye binası balkonuna çıkarak vatandaşlara karanfil attı. Sonrasında ise vatandaşlara seslenen Başbakan Yıldırım, "Size Türkiye sevdalısı cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim" dedi. Meydandaki vatandaşlar ise "Başkan Erdoğan" sloganı atınca Başbakan Yıldırım, "Sinanpaşa işi bitirmiş, hayırlı uğurlu olsun" diye gülümseyerek yanıt verdi. Konuşmasında Sinanpaşa ve çevresinin seçimlerde AK Parti'ye verdiği desteği hatırlatan ve teşekkür eden Başbakan Yıldırım, "Yavuz Sultan Selim'in hocası Sinanpaşa'nın torunlarına da bu yakışır. Yola çıkarken bir şey söyledik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, Osmanlı atalarımız ecdadımız 6 asır bu prensiple ayakta durdu. Üç kıtada barışı, kardeşliği, sevgiyi, birliği, beraberliği götürdü. Hiç kimsenin diline, dinine karışmadı. Sadece huzur getirdi. Ama bugün Osmanlı'nın bıraktığı topraklarda maalesef huzurdan eser yok. Ama merak etmeyin Osmanlı'nın torunları olarak 79 milyon Türkiye'nin asil milletinin evlatları olarak bölgeye barışı da kardeşliği de biz getireceğiz. Hiç kimse bize nasihat vermesin, hiç kimse bu bölgede Türkiye'ye rağmen hesap kitap yapmasın. Bütün hesaplarını bozarız, başlarına geçiririz" dedi.

"15 Temmuz'da alçaklara hakkettiği dersi verdiniz"

Öte yandan, kendisine Sinanpaşa ilçesine rahmetli Başbakanlardan Adnan Menderes'ten sonra gelen ikinci Başbakan olduğu hatırlatılan Yıldırım, "Ama unutmayın rahmetli Menderes Sinanpaşa'ya darbeden önce geldi. Ama biz darbeyi yere batırarak, darbeye darbe vurarak geldik. Bu millet istiklaline istikbaline de sahip çıktı. 15 Temmuz'da alçaklara hakkettiği dersi verdiniz" diyerek konuşmasını bitirdi.

"Ne FETÖ'cü ne bölücü hiç kimse birliğimizi bozamaz"

Başbakan Yıldırım buranın ardından beraberindeki bakanlar ile birlikte 1 Kasım seçimlerinde AK Partiye yüzde 87 oy ile büyük destek veren Kırka beldesine geçti. Burada da yine belediye binasının balkonunda kendisini bekleyenlere seslenen Başbakan Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

"Yüzde 87 ile seçimlerde destek verdiğiniz gibi 15 Temmuz'da da dik durdunuz. Alçaklara dersini verdiniz, ezanların susmasına izin vermediniz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum, sağolun varolun. İki gündür Afyonkarahisar'dayız. Afyonkarahisar'da, Türkiye'nin geleceğini konuştuk, Afyon'u konuştuk, Sinanpaşa'yı konuştuk, Kırka'yı konuştuk. Afyon'un 50 beldesini, 500'ün üzerindeki köyünü ve 18 ilçesini konuştuk. Hiç merak etmeyin başımızda milletin adamı olduğu müddetçe bizler her şeyi çözeriz. Ne FETÖ'cü, ne bölücü hiç kimse birliğimizi bozamaz kardeşliğimize dokunamaz. Hiç merak etmeyin bu ülkenin geleceğini karartmak isteyen alçaklar en ağır şekilde cezalandırılacak. Sizlerin sevgisi olduğu müddetçe bize durmak yok. 2001 yılında 15 yıl önce Afyon'a, AK Partiyi kurmak için İstanbul'dan gelirken tam 8 saatte geldik. O yoldan gelirken dedim ki "Rabbim fırsat verirse yolları böleceğiz hayatları birleştireceğiz. Yolları böleceğiz milleti birleştireceğiz." Ankara yolunu İstanbul yolunu kaymak gibi yaptık. Şimdi artık 3 saat 15 dakikada İstanbul'dasınız 2 saatte Ankara'dasınız. Yol medeniyettir, su medeniyettir. Kim ne derse desin kim ne yaparsa yapsın millet yenilmez Türkiye bölünmez istiklalin ve istikbalin şehri Afyon var, Kırka var, Sinanpaşa var."

Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından uzun bir araç konvoyu ile kentten ayrıldı.

Başbakan Binali Yıldırım:

Başbakan Binali Yıldırım:

Başbakan Binali Yıldırım:

Başbakan Binali Yıldırım:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim