• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Başbakan Başdanışmanı Ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:

Başbakan Başdanışmanı Ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:
Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye'nin en büyük kamburlarından olan terörü atma noktasında son noktalara...

Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye'nin en büyük kamburlarından olan terörü atma noktasında son noktalara gelindiğini söyleyerek, "Belçika'da ki saldırı sırasında Paris'teki Eyfel Kulesi'ne Belçika bayrakları renginde özellikle ışıklandıranlar, İngiltere'de krallığa özellikle Belçika bayrağı asanlar, ABD'de bir kısım eyaletlerde bayrakları yarıya indirenler ne yazık ki Türkiye'de ki terör olayları karşısında sessiz kalmışlardır" dedi.

Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan İş Bulma Merkezi'ni ziyaret etti. Burada merkezin yöneticileri ile sohbet eden Yıldız, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, "Türkiye'nin en büyük kamburlarından bir tanesi olan ve 35 yıllık kamburunu atma noktasında son noktalar geldiğimiz bir terör gündemimiz var. Bu Türkiye'nin büyümesiyle alakalı, ilerlemesiyle alakalı ayaklarına vurulmuş en büyük prangalardan birisidir. Türkiye bunula beraber yürüyemez ve koşamaz. O yüzden yurt dışındaki iş birlikçileri, isterse içeriden bütün bunları alkışlayanları kim olursa olsun terörün yanında yer alanlar bizim karşımızdadır." ifadelerini kullandı.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı tarafından hayata geçirilen nöbetçi vekil uygulaması öncesinde basın toplantısı düzenleyen Taner Yıldız, "Geçtiğimiz hafta içerişinde gerek ülkemizde gerekse bölgemizde çok farklı gelişmeler oldu. dünya siyaset tarihini etkileyecek ve siyaset tarihini etkileyecek bir kısım olaylar oldu. Türkiye'de ki hepimizi derinden yaralayan İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının üzerine yine dünya gündemini etkileyen Belçika'da ki 3 büyük saldırı gerçekleşti. Terörün milletinin, terörün dininin olmadığını her zaman söylüyoruz. Bir kez daha bunu gördük. Bu konuda empati yapmakta zorlananlar, bu konuda bizi anlamakta zorlananlar özellikle anlamamakta ısrar edenler üzücü hadiseler ile karşı karşıya geldiler. Doğru yaptığımız kadar güçlendiğimiz, yanlışlar yaptığımız kadar zayıfladığımız bir dünyada yaşıyoruz. Biz doğrunun tek olduğunu ve terör karşısında iş birliği yapmamız gerektiğini söylemiştik. Bu konuda yalnıza Belçika'da ki saldırı sırasında Paris'teki Eyfel Kulesi'ne Belçika bayrakları renginde özellikle ışıklandıranlar, İngiltere'de krallığa özellikle Belçika bayrağı asanlar, ABD'de bir kısım eyaletlerde bayrakları yarıya indirenler ne yazık ki Türkiye'de ki terör olayları karşısında sessiz kalmışlardır. "Sizin terörünüz daha kötü, bizim terörümüz daha iyi" anlayışının dünyada özellikle globalleşen bu terör yapısına bir çare olmayacağını bilmeleri lazım. Bana dokunmadığında zararı olmadığını inandığınız bir yapının aslında sizi gelip bir gün vuracağını bilmek lazım. Terörün dilinin özellikle biraz öncede söylediğim gibi herhangi bir devlet ve ülke ayrım yapmaksızın bütün bu yapıya hitap eden bir tarzın olduğunu bilmek lazım. Bu konudaki iş birliğinin temel ortak bir düşman nitelendirerek terörü bitirmekle alakalı yapıda mutlaka fayda sağlayacağı kanaatindeyiz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın zaman zaman yaptığı açıklamaları farklı noktalar taşınmak istenmesini de manidar buluyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin gündeminin pozitif gündem ile devam etmek durumunda olduğunu kaydeden Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Türkiye büyümek ve gelişmek durumdadır. Vatandaşımıza verdiğimiz taahhütlerin özellikle seçimde verdiğimiz taahhütlerin yüzde 100'ünü tamamlamış, yüzde 85'inin meclisten de geçmiş olduğunu görüyoruz. Artık bunların uygulamalarını hep beraber görmüş olacağız. Türkiye her ne kadar PKK kamburu ile terör belası ile bir yandan uğraşırken, bir yandan da gelişmesine devam etmek durumdadır. Prangaları ve yükleri ile beraber yürüyemeyecek ve koşamayacak olduğunu bilenler er geç yanılacaklar. Bu konuda ki kararlılığımızın her zaman her türlü ideallerin olduğunu mutlaka bilmeleri lazım." diye konuştu.

Başbakan Başdanışmanı Ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:

Başbakan Başdanışmanı Ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:

Başbakan Başdanışmanı Ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim