• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tarhan'ın istifa mektubunu okudu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tarhan'ın istifa mektubunu okudu!
Başbakan Ahmet Davutoğlu Afyonkarahisar'da konuştu.Başbakan Davutoğlu dün CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan'ın istifa mektubunu okudu. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları...

AK Parti'nin Afyonkarahisar'da Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 23'üncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı bugün başladı. Başbakan, Güral Afyon Otel'de düzenlenen toplantının açılış konuşmasında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.İşte o konuşmadan satır başları...

"BU KUTLU YÜRÜYÜŞ BURADA BAŞLADI"
2001 Ağustosunda yeni bir dünya ideali ile yola çıkan değerli Ak Parti mensupları teşrifleriniz için teşekkür ediyorum. Ermenek ve trafik kazasında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Bu toplantı vesilesi ile 2001'den beri bu davaya gönül vermiş ve hakka yürümüş dava arkadaşlarımıza rahmet diliyorum.Sembolik bir mekandayız. Bu kutlu yürüyüş burada başladı.

"BİZİM SIRRIMIZ BURADA"
Bu davada teşekkür etmemiz gereken o kadar çok kişi var ki... Bu davaya gönül veren herkese buradan tekrar muhabbetlerimi gönderiyorum. Bu dava içinde yürüyen ve desteklerini esirgemeyen aile bireylerimize de teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bir parti bizim gibi istişare mekanizması kuramamıştır.Başka hiçbir parti böyle bir kompozisyon oluşturamamıştır.Başarımızın sırrı burada. Biz yürümeye başladığımızda dava arkadaşlarımızla tek bir ruhmuşçasına yürürüz. Biz kendimizi düşünmeyiz, bütün dava arkadaşlarımızla bütün bir milletle yürürüz. 

"BU YOLDAN DÖNMEYİZ"
Tarihe iz bırakan büyük yürüyüşler olmuştur. Hep beraber tarihten bazı örneklerle bizim yürüyüşümüzü anlamaya çalışalım. Hz. Musa bir ideal için firavuni bir tavıra karşı bilinmeze doğru yürürken ne olacağını bilmiyordu. Kızıldeniz'de onu izleyenler bir mucizeye tanık oldu. Muharrem ayındayız, yine bir grup insan bir ulu önderle Hz. Peygamberle Mekke'den Medine'ye yürüdü. Yine insanlık onuru adına yürüyenlerin yolunun yolcusuyuz biz. Hz. Hüseyin Kerbela'ya bir grup inananla yürüdü. Hz. Ali kendinden sonraki nesillere şu mesajı verdi; İnsanlık adına yürümeniz gerekiyorsa sonu ne olursa olsun devam ediniz. Bugün bize niye zalimlere  niye karşı duruyorsunuz diyenler Hz. İbrahim'i, Hz. Ali'yi görseler onlara da bu yoldan dönün derlerdi. Ama onlar bu yoldan dönmedi biz de dönmeyiz.

"BİZ AK PARTİ YÜRÜYÜŞÜNÜN NEFERLERİYİZ"
Gandi'nin meşhur tuz yürüyüşü tarihe geçti. Üstünde basit bir kıyafetle yola çıktığında kimse Britanya hükümdarlığının sarsılacağını düşünmemişti.Martin Luther King yürümeye başladığında hiç kimse ileride ABD'nin başına bir siyahi geleceğini bilemezdi. Yürüyüşler sonuçlarını zamanla gösterir. 26 Ağustos 1922'de Gazi Mustafa Kemal önderliğinde İzmir'e yürüyenler de istiklale yürüyordu. Anti sömürgeciliğe doğru yürüyen bu devlete herkes ümit bağlamıştı.Biz bütün bu yürüyüşlerin son halkasını oluşturan AK Parti yürüyüşünün neferleriyiz.Sonu hapis olsa da, sonu Kerbela da olsa bu yürüyüşten geri dönen olmayacaktır.

"İHYA EDİCİ, İNŞA EDİCİ TAMİR EDİCİ OLACAĞIZ"
Nasıl geçmişte böyle yürüyüşler olduysa yakıp yıkan yürüyüşler de oldu. Haçlılar gibi, Moğollar gibi, Nazi ordusunun ilerleyişi gibi. İşte tarih bu yürüyüşlerin gerilimlerinden ibaret. Yıkıcılar hangi formda olursa olsun her tür yıkıcılığın karşısında yapıcı olacağız. Biz inşa edici, ihya edici tamir edici olacağız. Bu hak yolunun yürüyüşüdür. Nedir bu yürüyüşlerin ortak ideali. 

"AK PARTİ HAREKETİ YERLİ OLDUĞU KADAR EVRENSELDİR"
Her şeyden önce bunlar insan odaklıdır. Acaba bu insan şu ırktan mı, bu mezhepten mi diye bakmazlar. İnsan diye bakarlar ve o insan selam dururlar. Hz. İbrahim kendi akrabaları ile yürüyordu ama evrensel olan için yürüyordu. Peygamberimiz kendi kavmi ile yürüyordu ama bütün insanlar için yürüyordu. Milliydiler ama aynı zamanda evrenseldir. Ak Parti harekatı milli, özgün yerli ve evrensel bir harekettir.

"NE TUZAKLAR KURULDU BİZE.."
Ak Parti herhangi bir parti olmadığını her aşamada gösterdi. Ne tuzaklar kurdular. Demokrasi önünde yürüyenlerin önüne kurulan tuzakların hepsi bize de kuruldu. İstediler ki AK Parti tirbülansa girsin. Önce kurucu başkanımızı siyaseten yasakladılar. İstediler ki bizde lider kavga çıksın. 3 Kasım seçimleri tam ibretliktir. Kurucusu yasaklı bir parti hakim bir parti haline geldi. Kurucu başkanımız başbakan olduktan sonra eski Türkiye'nin alışkanlıklarını canlandırmaya çalıştılar. Bize hep haddinizi bilin, Türkiye'nin geleceği ile ilgili planları yapacağınızı zannetmeyin. Türkiye'de bu işler bürokrasinin işidir denildi. Cumhuriyet mitinleri ile milli iradenin önüne set çekmeye çalıştılar. 

"KÖKÜ MİLLET OLAN KURUTULABİLİR Mİ?"
Ak Parti'ye kapatma davası açıldı. Kökünden kurutalım dediler. Bre gafiller kökü millet olanın kurutulması mümkün mü? Rahmetli Adnan Menderes'i astınız durdurabildiniz mi? Durduramazsanız, bizim kökümüz ateşe yürüyen bir Peygamber'e inananlardır. Hangi güç bizi korkutabilir. İstiklal ordularının yolundan ve izinden yürüyoruz. Bizi durdurmanız mümkün mü?

"KARDEŞİMİZ OLSA YOLSUZLUĞA İZİN VERMEYİZ"
Partimiz kapatılamayınca uluslararası çevrelerde tam bir kuşatma harekatı başladı. Eksen kayıyor dediler.Ülke içinde bu bozguncularla birlikte hareket edenler oldu ama yine durduramadılar 2013'de Gezi olayları ile sokağı şiddetle hareketlendirdiler.O gösterilerde şiddetin her türlüsü uygulandı. İstendi ki Türkiye Mısır gibi, Ukrayna gibi toplumsal bir kaosun içine girsin. AK Parti kadrolarının iktidarda olduğunu unuttular. Durduramadılar yine. Bu sefer 17 Aralık'la dolaylı bir darbe girişimi içine girdiler. Bizim ahlaki anlayışımız, yolsuzluklara karşı durur. Kardeşimiz olsa milletin rızkını yemesine müsade etmeyiz. 3 seçim öncesi bir çok gayriahlaki dinlemelerle bir bomba tesiri yapsın diye birileri harekete geçmişse bunun adı yolsuzlukla mücadele değildir. 30 Mart'ta millet iradesini ortaya koydu. Bütün bu süreçlerden tertemiz çıktık. Zor bir süreçti. Başka partilerde olsa büyük dalgalanmalar olabilirdi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim