• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçimin tek galibini AK Parti'yi ilan etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçimin tek galibini AK Parti'yi ilan etti
Başbakan Ahmet Davutoglu, seçimin tek galibinin AK Parti olduğunu söyledi. Davutoğlu, istikrarın bozulmaması için gereken her türlü adımı atacaklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 2002'den buyana 10 seçimi zaferle sonuçlandırdıklarını söyleyerek 11. seçimi de zaferle sonuçlandırdıklarını söyledi. AK Parti'nin bugünden itibaren yeni bir dönem için bismallah dediğini belirten Davutoğlu, seçimin galibinin AK Parti olduğunu söyledi, 6 bölgede birinci parti olduklarını söyledi.

Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AK Parti Genel Merkezi'nde partililere seslendi. Geleneksel hale getirilen balkon konuşmasında Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selam gönderdi, şaibe iddialarının boşa çıktığını, bundan sonra hiç kimsenin Türkiye'deki seçimlerle ilgili bu tip iddialarda bulunamayacağını söyledi. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Kökleri tarihinin derinliğinden beslenen, dağları istikbale uzanan kutlu yürüyüşümüzün değerli dava arkadaşları. Ak Parti’nin değerli mensupları hepinize selam olsun. Bu seçim gecenize 81 vilayeti dolaşmış olarak geliyorum. Size Ağrı'dan Ilgaz'dan Uludağ'dan selamlar getirdik. Selam olsun ülkemizin her köşesine, her ırmağına, her dağına, her ovasına. Bu balkondan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Onlara da selam olsun. Allah onlardan, onların iradelerinden razı olsun. Bu balkonu bir demokrasi makamı yapan cumhurbaşkanımıza da selam olsun.

"AK PARTİ KADROLARINA SELAM OLSUN"

Aziz dava arkadaşlarım, sizin bu coşkunuz dahi tam bir demokrasi şölenidir. Bu şöleni bize yaşatan teşkilatımıza selam olsun. İşte bir demokrasi şöleninin akşamında, güzel bir günün akşamında hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. En büyük teşekkür milletimizedir. Aziz milletimizi bu seçim gününde tebrik ediyorum. Sandığa gidip oy kullanan, irade beyan eden her aziz vatandaşımıza selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. AK Parti hareketi 13 yıldır tek bir şeyin davasını verdi, o da milli irade, milli irade ve milli irade. Her türlü engelle karşılaştık. Kurucu genel başkanımız yasaklı ilan edildi, 2007'de e-muhtıra vermeye kalktılar. AK Parti kadrolarına selam olsun. Partimizi kapatmaya çalıştılar. Ama biz hep milli irade dedik.

SEÇİMİN GALİBİNİ İLAN ETTİ

Kimsenin şundan şüphesi olmamalıdır. 13 yıldır büyük sınavlardan geçtik, hiçbir zaman eğilmedik, hiçbir zaman eğilmeyeceğiz. Biz milletten geldik, kaderimiz milletin kaderidir. İkinci teşekkürüm Ak Parti teşkilatlarına. Bir ahlak abidesidir Ak Parti hareketi. Nice çetin yolculuklardan zaferle çıktık. Şimdi de hamdolsun 11. Seçimin de birinci AK Parti’dir.

"AK PARTİ DESTAN YAZMIŞTIR"

Ya Allah diyoruz. Bu gece tekrar bismillah diyoruz. Hamdolsun büyük başarılara imza attık, daha büyük başarılar bizi bekliyor. Bir an durmayacağız, bir an bile milletten ayrı düşmeyeceğiz. Nefesi kesilir mi diye bekleyenler bilsin ki bizim için dönemler değil asırlar önemlidir. Bu seçim kampanyasından 81 vilayette vatandaşlarıyla buluşan AK Partidir. Her bir AK Parti teşkilatı üyesini alnından öpüyorum. Bugün AK Parti bir kez daha destan yazmıştır. Coşkulu mitingler, coşkulu mesajlar için teşekkür ediyorum. Kutlu yürüyüşümüz bir an bile sekteye vurmadan devam edecektir inşallah.

 İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim