• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Başarının anahtarı ’’güzel gülüş’’

Başarının anahtarı ’’güzel gülüş’’
İnsanları etkilemenin en önemli yöntemlerinin başında güzel gülümsenin geldiğini belirten Ortodonti Uzmanı Doç.D

İnsanları etkilemenin en önemli yöntemlerinin başında güzel gülümsenin geldiğini belirten Ortodonti Uzmanı Doç.Dr. Ruhi Nalçacı, etkileyici ve güzel bir gülüşe sahip olmanın artık zor olmadığını söyledi.

Dentomed Trabzon İmplant Ve Estetik Diş Kliniği Ortodonti Uzmanı Doç.Dr. Ruhi Nalçacı, "Güzel bir gülümsemeye sahip olmak yüz estetiğinin temelini oluşturmakta. Son yıllarda yapılan araştırmalar güzel bir gülümsemeye ve sağlıklı dişlere sahip bireylerin işinde ve sosyal hayatında, diğer kişilere oranla çok daha başarılı ve mutlu olduğunu gösteriyor. Güzel bir gülümsemeye sahip olmamız içinse olmazsa olmaz estetik ve sağlıklı dişler" dedi.

Birçok insanın gençlik döneminde güzel bir gülümsemeye sahip olsa da yaşla birlikte dişlerde çeşitli problemlere bağlı olarak eksilmelerin olduğunu ifade eden Dr. Nalçacı, "İmplant tedavisi günümüzde eksik dişlerin tedavisinde yapılan en estetik ve modern yöntem. Ancak çoğu zaman gerek vakit bulamadığımızdan gerekse yeterli önemi vermediğimizden dolayı implant tedavisi geciktirilebiliniyor. Zamanında implant tedavisi uygulanmadığında eksik dişlerin oluşturduğu boşluğa sağlıklı dişler hareket ederek birçok dişte aralıkların oluşmasına, dolayısıyla gülümsemenin daha da bozulmasına neden olabiliyor. Bu tip durumlarda ise eksik dişten oluşan boşluk daraldığından implant tedavisini uygulamak mümkün olmuyor" diye konuştu.

Doç.Dr. Ruhi Nalçacı sözlerine şöyle devam etti:

"Son yıllarda kliniğimize ortodontik tedavi amacıyla başvuran özellikle 30 yaş ve üzeri hastalarımızın hikayesi hep bu şekilde. Gülüş estetiği için bize gelen hastalarımız eksik dişlerden dolayı oluşan boşlukların zirkonyum, implant veya lamina uygulamasıyla kapatılmasını istiyor. Ancak gecikme nedeniyle oluşan boşluklar genelde tüm dişlere dağıldığından simetrik ve estetik diş yapısına kavuşmak ortodontik tedavi olmadan mümkün olmuyor. Uyguladığımız erişkin ortodontisi yöntemleriyle implant veya zirkoyum öncesinde eksik diş boşluğuna kaymış olan sağlıklı dişler çene içinde olması gereken doğal yerine alınıyor, böylece gülüş estetiği sağlam dişlerimize müdahale etmeye gerek kalmadan sağlanabiliyor. İmplant veya zirkonyum tedavisi öncesinde uygulanan ortodontik tedaviler için hastalarımız artık daha estetik ortodontik uygulamaları tercih ediyor. Özellikle İnvisalign (şeffaf plaklar), lingual ortodontik tedavi (içten takılan diş teli) veya porselen braketler (şeffaf tel) implant tedavisi öncesinde kliniğimize başvuran hastalarımız tarafından en çok tercih edilen erişkin ortodontisi yöntemleri. Gelişen teknoloji ile birlikte artık bu tip tedavilere ulaşmak eskiye oranla çok daha kolay ve daha az maliyetli."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim