• BIST 9645.02
  • Altın 2419.842
  • Dolar 32.5769
  • Euro 34.74
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Başarılı Öğrencilerden Vali Yavuz’a Ziyaret

Başarılı Öğrencilerden Vali Yavuz’a Ziyaret
Muş Valisi Seddar Yavuz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçil Sınav'ında (TEOG) ilk 10'a giren öğrencileri ödüllendirdi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçil Sınav'ında (TEOG) ilk 10'a giren öğrencileri ödüllendirdi.

TEOG'da ilk 10'a giren öğrenciler, Vali Seddar Yavuz'u ziyaret etti. Okul idarecilerinin de katıldığı ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Vali Seddar Yavuz'un öğrencileri ödüllendirmesinin hem kendilerini hem de öğrencileri motive ettiğini söyledi. Vali Yavuz'un Muş'ta göreve başladıktan sonra kentte huzur ortamının oluştuğunu dile getiren Cevdet Arslan; "Huzurlu ortamlarda eğitim daha rahat yapılmaktadır. TEOG sınavları Muş ortalamamız geçen yıl 59'du. Bu yıl destekleyici ve hazırlayıcı kurslarımızı tüm okullarda açtık. Bu kurslarımızda tüm öğrencilerimize eğitim verdik. Hafta sonları tüm okullarımızda hazırlayıcı ve destekleyici kurslar açtık. Bu kurslarımızda öğrencilerimizin akademik başarılarını arttırmaya çalışıyoruz. TEOG sonuçlarında bireysel sonuçlara baktığımızda bizim Muş ortalamamız 51,5, bu demektir ki biz ortalamamızı 2,5 oranında arttırmış görünüyor. Eğer Türkiye otalamasında tahminlerimiz bu yılsonu biraz daha zor gibi görünüyordu. Türkiye ortalaması artmadığına göre biz aradaki makası daraltmış olacağız. Her yıl tabi 1-2 puan daralttığımız zaman tabi bu da önemli bir kazanım olacak ve Türkiye ortalamasını yakalama hedeflerimiz devam etmektedir" dedi.

Vali Seddar Yavuz ise, Muş'ta eğitim çağında 130 bin öğrencinin olduğunu söyledi. Kentteki ortalama sınıf mevcudunun 26 olduğunu ifade eden Vali Yavuz, Muş'ta fiziki mekan sorunun tamamıyla çözüldüğünü belirtti. Bundan böyle hedeflerinin akademik başarı ve değerler eğitimi olduğunu vurgulayan Vali Yavuz; "Fiziki mekan sorununu çözmüş olmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Bundan böyle hedefimiz daha çok akademik başarı ve değerler eğitimiyle buluşmuş iyi insan, iyi vatandaş. Bu kapsamda şu anda okullarımızda TEOG'da önemli başarı kaydetmiş 10 tane kardeşimizle bir aradayız. Öncelikle kendilerini, ailelerini ve okul idarecilerini ve genel anlamda da milli eğitim teşkilatımızı tebrik ediyorum. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda daha başarılı olmak. Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapıyor" dedi.

Hedeflerinin Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olmuş bireyler yetiştirmek olduğunu dile getiren Yavuz; "Hedefimiz böylesine güzel bir şehirde bu çocuklarımızın Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olmalarını, Türkiye'yi onların yönetmelerini, bilimde, sanatta, her alanda Muşlu kardeşlerimizin en önde olmasını diliyoruz ve temennimiz bu" ifadelerini kullandı.

Marifetin iltifata tabi olduğunu ve alınan başarının teşvik edilmesi amacıyla öğrencileri ödüllendirdiklerini söyleyen Yavuz; "Onların başarılarını teşvik etmek için maddi değeri çok fazla olmayan birer hediye takdim ettik. Bu hediyelerin, inanıyorum ki onların hayatlarında teşvik anlamında bir motivasyonu olacağını düşünüyorum. Çünkü, marifet iltifata tabidir. Yani eğer kişinin bir başarısı, becerisi varsa bu ödüllendirilirse, daha fazla insanlar emek sarf eder ve daha başarılı olmak isterler. Bu nedenle umut ediyorum ki kardeşlerimizin bu başarıları daim olur. Biz de valilik olarak, devlet olarak onları teşvik etmiş oluruz" şeklinde konuştu.

Muş'un kalkınması için önemli bir proje hazırladıklarını da belirten Yavuz, bununla ilgili önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir tanıtım toplantısı yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Vali Yavuz, daha sonra başarılı öğrencilere çeyrek altın hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başarılı Öğrencilerden Vali Yavuz’a Ziyaret

Başarılı Öğrencilerden Vali Yavuz’a Ziyaret

Başarılı Öğrencilerden Vali Yavuz’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim