• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başarılı 72 sporcu ödüllendirildi

Başarılı 72 sporcu ödüllendirildi
Kayseri'de ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı elde eden 72 sporcu ile 34 antrenör valilik tarafından ödüllendirildi.

Kayseri'de ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı elde eden 72 sporcu ile 34 antrenör valilik tarafından ödüllendirildi.

Toplam 19 dalda başarı kaydeden sporcu ve antrenörlerinin ödüllendirildiği törene, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile dereceye giren sporcular ve antrenörleri katıldı.

Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan Vali Düzgün, "Marifet iltifata tabidir." dedi. Düzgün, ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkenin ve şehrin gururu olan sporcuları ve antrenörleri ödüllendirmek istediklerini söyledi. Gençlerin herkesi gururlandıran başarılarının paylaşılmasının önemine değinen Vali Düzgün, "Başarı gösteren gençlerimizi ne kadar çok ödüllendirirsek, kamuoyu nezdinde onları ne kadar çok ön plana çıkarırsak onların topluma, gençlere örnek olma derecesi de o ölçüde artacaktır." ifadelerini kullandı.

Vali Düzgün, Kasım 2013'de yüzme, kayak ve atletizm branşlarında Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi'ni Kayseri'de açtıklarını hatırlatarak, bu merkezlerde çalışmalarına devam eden gençlerin elde ettikleri başarıların giderek artması bu tür merkezlerin açılmasının ne kadar isabetli ve gençlerin yetiştirilmesi bakımından ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğunu vurguladı.

KAYSERİ'DE 80 BİN LİSANSLI SPORCU VAR

Kayseri'de farklı spor dallarında 80 bin lisanslı sporcu bulunduğunu belirten Vali Düzgün, şu bilgileri verdi: "Kayseri genelinde farklı spor dallarında 80 bin lisanslı sporcumuz var. Bunların 15 bini faal olarak spor etkinliklerine, yarışmalara katılıyor ya da spor kulüplerinde faaliyetlerini devam ettiriyor. Bu da Kayseri'nin nüfusu göz önüne alındığında gerçekten memnuniyet verici bir rakam. İlimizde başta futbol, basketbol ve voleybol olmak üzere 26 kulübümüz profesyonel liglerde mücadele ediyor. Bunların içerisinde engelli sporcularımız ve takımlarımız da var."

Vali Düzgün, sporun kişinin ruhsal ve fiziki gelişimi adına önemli olduğuna dikkat çekerek, spor ile uğraşan kişilerin zararlı alışkanlıklardan uzak kaldığını ve vakitlerini güzel şeylerle değerlendirdiklerini dile getirdi. Ulusal ve uluslararası alanda aldıkları derecelerle ay yıldızlı bayrağı dalgalandıran ve dünyanın dört bir tarafında İstiklal Marşını okutan başarılı gençlerin ülkenin, milletin ve ailelerinin gurur kaynağı olduklarını belirten Vali Düzgün, bu başarıda söz sahibi olan aileler ile antrenörlerine teşekkür ederek, başarılı sporcuları tebrik etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise "Sporun dili sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberliktir." diyerek, sporcuların ulusal ve uluslararası arenada gösterdikleri başarıların Kayseri ve ülke adına gurur verici olduğunu söyledi. İl Müdürü Eskici, başarılı gençleri spora yönlendiren ailelerin de bu gururda önemli payı olduğunu belirterek, her zaman desteğini gördükleri Vali Düzgün'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün, 19 dalda ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren 72 sporcuya ve 34 antrenöre ödüllerini vererek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Engelli sporcuların da bulunduğu törende sporcuların mutlulukları gözlerinden okunurken, antrenör Yavuz Sayan ve eşi Arzu Sayan'ın 6 aylık bebekleri Zişan Sayan ile ödülünü alması dikkat çekti. Şampiyon sporcular kendileri ile yakından ilgilenen ve onure eden Vali Düzgün'e teşekkür ederek, başarılarının katlanarak artacağı sözünü verdi.

Başarılı 72 sporcu ödüllendirildi

Başarılı 72 sporcu ödüllendirildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim