• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Başarıda Öncü Kadınlar Kağıthane’de

Başarıda Öncü Kadınlar Kağıthane’de
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kağıthane'de düzenlenen "Başarıda Öncü Kadınlar" programına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Danışmanı...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kağıthane'de düzenlenen "Başarıda Öncü Kadınlar" programına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Danışmanı Halide İncekara ile Rallici Burcu Çetinkaya, başarı hikayelerini Kağıthaneli kadınlarla paylaştı.

Kağıthane Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği "Başarıda Öncü Kadınlar" adlı bir programla gerçekleştirildi. Programa katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Danışmanı Halide İncekara ile Rallici Burcu Çetinkaya, başarı hikayelerini anlattılar.

Halide İncekara hayatından örnekler vererek yapmış olduğu konuşmasında, "Annem daha ben beşikteyken beni hayırlı bir evlat olsun diye vatan ve millet ninnileriyle büyütmüş. Yani annemden örnek vererek diyebilirim ki; kadın toplumun geleceğinin şekillenmesinde çok önemli bir rol üstleniyor" diye konuştu.

Burcu Çetinkaya da bir kadın olarak birçok zor işin üstesinden gelinebileceğini belirterek, "Zenginliğin her türlüsünü yaşadım. Varlıklı bir ailede büyüdüm ancak o dönemde tam olarak mutlu olduğumu söyleyemiyorum. Evet birçok imkanım vardı ancak ne zaman ki hayatta tek başıma bir şeyler yapmaya çalıştım, mücadele ettim ve başardım; işte o zaman gerçek mutluluğu tanıdım. Bir kadın olarak daha çok erkeklerin dünyasına egemen araba sporları dalında başarılar elde ettim. Toplumumuzda kadınlarımız çok mücadeleci, sabırlı ancak daha fazla desteklenmesi gerekli. Kadınlar desteklendiği takdirde her işin üstesinden rahatlıkla gelebileceklerine inanıyorum" dedi.

"KADINLARIN SİYASETTE AKTİF ROL ALMASINI HEDEFLEMEKTEYİZ"

Kadının anne, eş, kardeş olduğunu hatırlatan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde hareket ettiklerini, kadınların toplumun her alanında söz sahibi olması için çalıştıklarını söyledi.

Halkın yönetime katılması anlamında Kağıthane Belediyesi'nin örnek teşkil ettiğini ifade eden Başkan Kılıç, "Biz belediye olarak bir karar alacağımız zaman bunu vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu kapsamda esnaf ziyaretleri, istişare buluşmaları ve halk meclislerinin yanında bir de Kadın Kent Gönüllüleri Toplantıları gerçekleştiriyoruz. Kadınların siyasette aktif rol almasını hedeflemekteyiz. Sizlerin görüşleri bu bakımdan bizim için çok önemli" dedi.

Program konser eşliğinde verilen bir kokteylle sona erdi.

Başarıda Öncü Kadınlar Kağıthane’de

Başarıda Öncü Kadınlar Kağıthane’de

Başarıda Öncü Kadınlar Kağıthane’de

Başarıda Öncü Kadınlar Kağıthane’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim