• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

BAŞARI-SEM yeni binasına taşındı

BAŞARI-SEM yeni binasına taşındı
Samsun Canik Başarı Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAŞARI-SEM) otuza yakın amfi, kütüphane ve sunum odaları bulunan bulvardaki...

Samsun Canik Başarı Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAŞARI-SEM) otuza yakın amfi, kütüphane ve sunum odaları bulunan bulvardaki yeni binasında eğitim vermeye devam edecek.

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada hızla artan bilgi ve gelişen teknoloji sebebiyle, her yaş ve meslekte insanların hayat boyu eğitimine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bekdemir, şu ifadeleri kullandı: "Bu amaçla batıda birçok üniversitede olduğu gibi üniversitelerimizde de sürekli eğitim merkezleri kurulmuştur. Bu merkezlerdeki eğitimler ve sertifika programları, rekabet ortamında ve verimliliğin önemli olduğu her şartta insan kaynaklarının daha etkin olabilmesini sağlamaktadır. Mesela yeni bir iş arayışına giren bir birey merkezlerde alacağı eğitim ve sertifikayla farklı meslekte kendini geliştirebilir, öğreneceği yeni bilgilerle ve dil yeterlikleriyle çalıştığı kuruma daha fazla faydalı olarak kariyerini ilerletebilir. Tıbbi laboratuvarda çalışan bir kişi yeni analiz yönetimlerini ve cihazların kullanımı öğrenerek daha da yetkin, aranan bir insan olabilir. Müteahhitlik okuluyla kendini inşaat sektöründe bir girişimci haline getirebilir."

Samsun'da eğitimdeki etkinliğiyle ön plana çıkmış ve hızla gelişen Başarı Üniversitesi'nin bünyesinde 6 tane Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yunus Bekdemir, BAŞARI-SEM'in bunlardan birisi olduğunu kaydetti. Merkezde çok farklı konularda alanında uzman akademisyen ve uygulayıcılarla eğitimler verildiğini ifade eden Bekdemir, "Avrupa Dil Portfolyosunda bulunan 6 dil düzeyinde (A1,A2,B1,B2,C1,C2) dil kursları, yönetmenlik kursu, aile danışmanlığı sertifika programı, uygulamalı dış ticaret eğitimi, müteahhitlik okulu, insan kaynakları yönetimi gerçekleştirilen çalışmalarımız arasında. Önümüzdeki dönem içerisinde ise SAP 2000, IDECAD gibi mühendislik alanlarında, da talepler doğrultusunda kurslar vermeyi planlamaktayız." diye konuştu.

BAŞARI-SEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Kocabacak ise "Sosyo-ekonomik yaşamın tüm alanlarına katkı sağlamaya yönelik, sürekli eğitim programları düzenlemek ve üniversitemizin kamu kurumlarıyla, uluslararası kurum ve kuruluşlarla ve özel sektör ile işbirliğini geliştirmek hedefimizdir. Bu yolla ülkemiz kalkınmasına bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Düzenlenen eğitim programlarına BAŞARI-SEM'in yeni adresi Kadıköy Mahallesi Yavuz Sokak'ta tüm Samsunluları davet etti." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim