• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Başar, Terörü Kınadı

Başar, Terörü Kınadı
Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanı Murat Başar Ankara'da ki terör saldırısını kınadı.

Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanı Murat Başar Ankara'da ki terör saldırısını kınadı.

Başar yaptığı açıklamada, "Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, kardeşlik duygularımızın yeniden filizlendiği ve terörden ülkemizden arındırılması yönünde ciddi adımların atıldığı son dönemlerde Bu olayları hazmedemeyen bazı kesimlerin desteğiyle terör faaliyetleri ile kardeşliğimizi zedeleyecek bazı üzüntü verici hadiseler meydana gelmektedir. Üzüntüyle karşıladığımız saldırıların sonuncusu dün Ankara" da meydana gelmiştir. İnsanların yoğun olduğu saatte terörün karanlık yüzünü bir defa daha gördüğümüz ve "ülkemizi, milletimizi ve güvenlik güçlerimizi hedef alan" Ankara'daki menfur saldırıyı Diyanet-Sen Erzurum Şubesi olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz." dedi.

Başar açıklamasına şöyle devam etti: "Ülkemizi ve milletimizi bölmeye çalışan, aralarına fitne ve fesat karıştırmaya çalışan, bu ve bunun gibi saldırıların arka yüzünde yatan olayları iyi analiz etmek gerekmektedir. Yapılan saldırının maddi boyutu olduğu kadar psikolojik boyutu da vardır. Terör ve terörizme destek verenler bu saldırılar ile milletimizi sindirmeye çalışıyorlar. Korku psikolojisi ile vatandaşları ve milletimizi, evlerine ve içlerine kapatmaya çalışıyorlar. Devletin gücünü hafif göstermek ve istihbarat zafiyeti varmış gibi bazı asılsız iddialarla sosyal, yazılı ve görsel medyada bilinçaltı savaşına yöneliyorlar. Millet olarak bizler bu ve bunun gibi asılsız iddialara prim vermedik bundan sonrada vermeyeceğiz. Bizler her platformda "Ülkene, Devletine, Milletine ve Güvenlik Güçlerine Güven" diyerek bu asılsız iddialara karşı durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Bu aziz millet yıllardır terör ve terörizm ile savaşmaktadır. Türkiye olarak ne zaman Dünyada söz hakkı sahibi olsak, ülkemizin çeşitli yerlerinde bazı olaylar meydana gelmiştir. Bu aziz millet her defasında teröre karşı hep birlikte tek yürek ve tek bilek olmuştur. Bu olaylar terörün ve destekçilerinin son çırpınışları olduğunu bizlere göstermektedir. İstiklal Şairim Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz...

Bu duygularla; Diyanet-Sen Erzurum Şubesi olarak terörizmin her çeşidini ve özellikle Ankarada'ki saldırıda milletimizi hedef alan menfur saldırıyı kınıyor, şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabırlar, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim