• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Başantrenör Sunter: Hedefimiz Avrupa Kupası’nı Ankara’ya getirmek

Başantrenör Sunter: Hedefimiz Avrupa Kupası’nı Ankara’ya getirmek
Türk Telekom Basketbol Takımı Başantrenörü Ercüment Sunter, Avrupa Kupası'nı Ankara'ya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türk Telekom Basketbol Takımı Başantrenörü Ercüment Sunter, Avrupa Kupası'nı Ankara'ya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Tecrübeli basketbolcu Ermal Kurtoğlu ise takımın sakatlık problemleriyle karşı karşıya kaldığını ifade ederek, zamana ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

FIBA Erkekler Avrupa Kupası J Grubu'nu lider tamamlayan Türk Telekom 2. Tur ilk maçında Polonya ekibi Slask'ı 28 sayı farkla (96-68) yendi. Bu maçtan sonra gözünü hafta sonu ligde oynayacağı Rönesans Ted Ankara Kolejliler derbisine çeviren Türk Telekom hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenman öncesi Başantrenör Ercüment Sunter ve tecrübeli basketbolcu Ermal Kurtoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başantrenör Ercüment Sunter, Avrupa'daki hedeflerinin kupayı Ankara'ya getirmek olduğunu kaydetti. Sunter, "Ligde de şansız bir başlangıç yaptık. Sezon başında aynı pozisyonda bulunan 3 oyuncu, 1 ve 2 numaralarda sakatlık yaşadık. Ama bunları atlattık. Walters yine sakatlandı, onun yerine tecrübeli Rasic'i getirdik. Marcus Haislip ile beraber ligde de çıkışa geçmeyi planlıyoruz. Zaten hedeflerimiz hiç düşmedi. Türkiye liginde hedefimiz play off. İyi çalışıyoruz, takımda kaynaşma ve birlik beraberlik iyice arttı. Aldığımız son galibiyetlerden sonra moral motivasyonumuz da arttı. ÖnümüzdeTed Kolej ile çok önemli bir Ankara derbisi var. Onlar da sezona iyi başladılar. Tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Onların da hedefi Play Off, o yüzden Ankaralı basketbolseverleri çok güzel bir maç bekliyor." ifadelerini kullandı.

Avrupa'daki mücadelenin gün geçtikçe zorlaştığını belirten Sunter, "Kupada oynayacağımız takım Belçika şampiyonu. Grupta İsveç takımı var. Biz Belçika takımıyla birincilik için oynayacağız. Onlarla ilk maçımız deplasmanda ikinci maçımız içeride. O bizim için avantaj ama biz grubu birinci tamamlamak istiyoruz. Ondan sonraki turda bu sefer saha avantajımızı ele geçirmek istiyoruz. İkinci turda da rakiplerimiz hemen hemen belli. Çapraz eşleşme var. O grupta da Rus, İtalyan , Fransız takımı var. Bunlardan biriyle eşleşeceğiz. Onlardan biriyle eşleşeceğiz. Kupa gün geçtikçe de daha çok zorlaşacak. Ama biz kupayı Ankara'ya getirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"BAZEN HÜCUMDA ERKEN TOP KULLANIYORUZ"

Takımın ligde bulunduğu konumu değerlendiren Türk Telekom takımı oyuncusu Ermal Kurtoğlu, sakatlık ve değişik problemlerden dolayı takımın ritmini bulamadığını söyledi. Kurtoğlu, "Sezon başında ayrılan bir arkadaşımız var. Walters'in sakatlanması bizi kötü yönde etkiledi. Zaten yeni bir takımız. Bu oluşumun normal bir hale gelmesi için zamana ihtiyacımız var. O zamana maalesef sahip olamadık. Şimdi iki tane yeni oyuncumuz var. Umarım şimdi bir çıkış yakalarız. Her geçen gün daha iyi oynayacağımıza inanıyorum. Son 2-3 haftadır daha iyi basketbol oynadığımızı düşünüyorum. Ama ufak tefek sorunlarımız var. Ribaund gibi, bazen hücumda erken top kullanıyoruz. Onları da minimuma indirdiğimiz zaman önümüz açık diye düşünüyorum." diye konuştu.

"AVRUPA'DA NAMAĞLUP OLMAMIZ KİMSEYİ KANDIRMASIN"

'Avrupa'da namağlup olmamız kimseyi kandırmasın" diyen Kurtoğlu, şöyle devam etti: "Seviyesi düşük takımlara karşı oynadık. Takım olma olgusu yaratmak adına bu galibiyetler her ne kadar zayıf takımlara karşı olsa da bu galibiyetler bizim moral bulmamızı sağladı. Beraber mümkün olduğu kadar çok maç yapınca birbirimizi daha iyi tanıma şansı bulduk. Uzun vadede bunları pozitif şekilde değerlendireceğimizi düşünüyorum. Asıl Avrupa macerası şimdi başlıyor. Daha zor bir gruptayız. Belçika'nın en önemli takımlarından biri Ostende gibi. İsveç'in iyi takımlarından biri var. Çetin maçlar geçecek. Açıkçası Polonya takımı da önemli takımdı. Ama onlar da bazı nedenlerden dolayı en önemli 4 oyuncusundan yoksun geldi. Dünkü maç da gerçeği yansıtmayan bir maçtı. Bu hafta sonu oynayacağımız TED maçına da iyi bir hazırlık oldu. Maç maç bakmak istiyoruz. Kafamızın bir köşesinde Final Four oynamak var. Oraya kadar uçmak istemiyoruz. Her maç hatalarımızı minimuma indirerek, iyi yaptığımız şeyleri daha iyi yaparak basamak basamak bir üst seviyeye ulaşmak istiyoruz."

 

Başantrenör Sunter: Hedefimiz Avrupa Kupası’nı Ankara’ya getirmek

Başantrenör Sunter: Hedefimiz Avrupa Kupası’nı Ankara’ya getirmek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim