• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Başakşehir’de Her Bebek Kendi Ağacıyla Büyüyecek

Başakşehir’de Her Bebek Kendi Ağacıyla Büyüyecek
Başakşehir'de "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında her bir bebek için dikilen ağaçlardan oluşan "Sevgi Ormanı'nın açılışı yapıldı. Şamlar Tabiat...

Başakşehir'de "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında her bir bebek için dikilen ağaçlardan oluşan "Sevgi Ormanı'nın açılışı yapıldı. Şamlar Tabiat Parkı'nda oluşturulan ormanın açılışında konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Başakşehir İlçemizde doğup da benim bir dikili ağacım yok diyen kalmasın istiyoruz" dedi.

Başakşehir Belediyesi, ilçede yeni doğan bebekler için başlattığı, "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında 2015 ve 2016 yıllarında doğan her çocuk için Şamlar Tabiat Parkı'nda bir ağaç dikti. 2015 yılında bin 50 ağaç diken Başakşehir Belediyesi 2016 yılında doğan 196 çocuk için de ağaç dikimini gerçekleştirerek, "Sevgi Ormanı'nın açılışını yaptı. Açılış sonrası Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ağaçların dikildiği alanı gezdi. Sonrasında ise Başkan Uysal, yeni doğan Eymen bebeğin annesi Hanife Namlı ile birlikte Eymen bebeğin ağacını dikti.

"İLÇEMİZDE DOĞUP DA BENİM BİR DİKİLİ AĞACIM YOK DİYEN KALMASIN İSTİYORUZ"

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçede her bebeğe bir ağaç dikmek istediklerini belirterek, "Orman haftasında genellikle hep etkinlikler yapılır. Ormanlarımızı çoğaltma adına, yeni ağaçlar dikme adına, çocuklarımıza orman sevgisini açıklama adına etkinlikler yapılır. Biz Başakşehir sınırları içerisinde yeni doğan çocuklara doğduğu anda bir hediye paketi ile gidiyoruz. Bu projemizin adı "Hoş Geldin Bebek" projesi. Bu projemizin içerisinde küçük hediyeler olmakla birlikte asıl büyük hediyemiz her yeni doğan çocuğumuz için bir ağaç sertifikası, yeni bir fidan dikilme sertifikası veriyoruz. O çocuğumuzun ilçe sınırlarımız içerisinde bir ağacı oluyor. Yani Başakşehir'de doğan her çocuk için bir ağaç dikmiş oluyoruz. İlçemizde doğup da benim bir dikili ağacım yok diyen kimse kalmasın istiyoruz. Şimdi bugün de burada 2016 yılında bu tarihe kadar 196 çocuğumuz yeni dünyaya gelmiş , tabi her doğum esnasında biliyorsunuz ağaç dikilemiyor. Ağaçların belirli dikilme dönemleri var. Toplu olarak dikiyoruz. Şuanda 2016 yılı için 196 çocuğumuz olmasına rağmen toplamda biz buraya 300-350 ağaç dikiyoruz" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZLA BERABER AĞAÇLARIMIZ DA BÜYÜYECEK"

2015 yılı için de bin 50 ağaç diktiklerini belirten Başkan Uysal, "İstiyoruz ki Başakşehir'de bundan sonraki süreçte doğan her çocuğun kendisine ait bir ağacı, zaman zaman gidip ailece ziyaret edebilecekleri ya da kuruduysa yerine yenisini dikebilecekleri. Daha doğrusu dikecekleri demeyelim, biz onların bakımını üstleniyoruz. O şekilde sahiplenecekleri bir ağacı olacak. Çocukla beraber ağaç büyüyecek. Çocuk zaman zaman ziyaretine gelecek, dolayısıyla yeşille daha haşır neşir olacak. Kendisine ait bir ağacı olacak. Bunun büyümesini takip edecek. Herhalde okul çağına geldiği zaman ağaçta dibine oturup gölgelenecek hale gelecek. Belki de ailecek gelip burada piknik yapacaklar. Bugün de, Eymen Namlı bebeğimizin ağacını dikiyoruz. Artık aile bu ağacı ziyarete gelebilirler. İnşallah bu ağaç bu evladımızın kendisi ile beraber büyüyecek" şeklinde konuştu.

"ÇOCUĞUM BÜYÜYÜNCE GETİRİP ONA AĞACINI GÖSTERECEĞİM"

Ağacı dikilen Eymen bebeğin annesi Hanife Namlı ise "Çok güzel bir duygu. Böyle projelerin olması çok güzel. Başkanımızdan hediyemizi de aldık. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ağacımızı, fidanımızı da diktik. Ağacımızı takip edeceğim. Gelip bakacağım, sulayacağım. Çocuğuma da büyüyünce göstereceğim ağacını" dedi.

Başakşehir’de Her Bebek Kendi Ağacıyla Büyüyecek

Başakşehir’de Her Bebek Kendi Ağacıyla Büyüyecek

Başakşehir’de Her Bebek Kendi Ağacıyla Büyüyecek

Başakşehir’de Her Bebek Kendi Ağacıyla Büyüyecek

Başakşehir’de Her Bebek Kendi Ağacıyla Büyüyecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim