• BIST 9795.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Başak Koleji Türkiye’nin Matematik Dahilerini Aydın’da Topluyor

Başak Koleji Türkiye’nin Matematik Dahilerini Aydın’da Topluyor
Türkiye'nin ilk ve tek, Avrupa'nın en kapsamlı matematik müzesi olan Aydın başak Koleji Bünyesi'nde yer alan Tales Matematik Müzesi tarafından organize...

Türkiye'nin ilk ve tek, Avrupa'nın en kapsamlı matematik müzesi olan Aydın başak Koleji Bünyesi'nde yer alan Tales Matematik Müzesi tarafından organize edilen den "1. Ulusal Matematik Olimpiyatı"nda dereceye giren geleceğin matematik dahileri Aydın'a geliyor. 21-22 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşecek 2. aşamada Türkiye'nin değişik 27 ili ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden on-line matematik sınavlarında dereceye giren çocuklar Aydın'da yarışacak.

Aydın Başak Koleji Tales Matematik Müzesi ve Efeler Belediyesi İş Birliği'nde düzenlenen organizasyonla çalışmalar hakkında bilgi veren kurul, 24 Nisan günü gerçekleşen "1.Ulusal Matematik Olimpiyatları"nda dereceye girenlerin isimleri açıklanırken kurul da 1. Aşamada on-line yapılan sınavlar ve 2. Aşama hakkında bilgi verdi.

Aydın Başak Koleji Müdürü Nail Ergun, Yönetim Kurulu Üyesi Alp Aydoğan, Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyla İşler Müdürü Yusuf Kalın, Genel Koordinatör Metin Akyol, Olimpiyat Ölçme Değerlendirme Başkanı Fisun Günay, Olimpiyat Bilim Kurulu Başkanı Ahmet Akyol tarafından yapılan toplantıda kurul hedeflerini açıkladı.

"AYDIN MATEMATİĞİN DE MARKASI OLACAK"

Başak Koleji ve Bünyesi'nde kurulan Tales Matematik Müzesi ve son yapılan çalışmalarla Aydın'ın artık incir, pamuk ve zeytinin yanında matematik biliminde de marka şehir olduğunu belirten Genel Koordinatör Metin Akyol, projeyi desteklerinden dolayı Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan'a da teşekkür etti. Bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Genel Koordinatör Akyol, "Türkiye'nin en kapsamlı matematik olimpiyatı için teknolojiden yararlanarak dijital ortamı kullanarak Türkiye'nin her yerinde ve hatta KKTC'de en geniş kapsamlı matematik olimpiyatını gerçekleştirdik. Deyim yerindeyse çocuklar ellerindeki gofreti yiyerek matematik sorularını cevaplandırdı. Olimpiyatta 3-4-5-6-7 ve 8. sınıf yaklaşık 2500 öğrenci yarıştı. Yarışmada ilk 15'e giren her sınıfın çocuklarından oluşan Türkiye'nin dört bir yanından 90 çocuk 21-22 Mayıs'ta Aydın'da misafir edilecek" dedi.

"KÜLTÜR HİZMETİ DE VERİLECEK"

Proje kapsamında İstanbul'dan Antalya'ya Mersin'den Diyarbakır'a ülkenin dört bir yanındaki 27 ilden Aydın'a gelecek öğrencilerin 2. aşamada ucu açık sorularla yarışırken aynı zamanda Aydın'ı tanıtıcı kültürel geziye de katılacaklarını belirten Genel Kooridnatör Metin Akyol, "Kurum olarak sadece eğitim değil aynı zamanda Aydın için kültür hizmeti de vermek istiyoruz. Aydın şehri geleceğin matematik dehaları için unutulmaz olsun istiyoruz. Hedefimiz Aydın'ın incir, zeytin, kestane ve pamuk gibi markalarına bir de matematik markası eklemek. Bunu da başardık" diye konuştu.

"KÜLTÜR, SANAT VE EĞİTİMİ ÖNEMİSYORUZ"

Efeler Belediyesi olarak yeni kurulmuş bir belediye olmalarına rağmen kültür, sanat ve eğitimi çok önemsediklerini ve Belediye Başkanı Mesut Özakçan'ın bu konularda daha hassas olduğunu belirten Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Kalın, Aydın'a gelecek konuklara Efeler'i en iyi şekilde tanıtacaklarını belirterek "Aydın'ın eğitimdeki başarısı bundan sonra da devam edecek. Yerel yönetim olarak eğitime her türlü desteği veriyoruz" dedi.

Aydın'da eğitim adına güzel şeylerin yaşandığını belirten Okul Müdürü Nail Ergun ve Yönetim Kurulu Üyesi Alp Aydoğan "Bizi izlemeye devam edin" diyerek gelinen bu noktada emeği olan herkese teşekkür ettiler.

Başak Koleji Türkiye’nin Matematik Dahilerini Aydın’da Topluyor

Başak Koleji Türkiye’nin Matematik Dahilerini Aydın’da Topluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim