• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Baş: “Evlerdeki Çocuklar Daha Fazla Risk Altında”

Baş: “Evlerdeki Çocuklar Daha Fazla Risk Altında”
"Sokakta Hayat Var" projesinin açılışında konuşan eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş, evlerde bilgisayar başında yetişen çocukların sokakta yaşayan...

"Sokakta Hayat Var" projesinin açılışında konuşan eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş, evlerde bilgisayar başında yetişen çocukların sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocuklardan daha fazla risk altında olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında, PANGEA İnsan Kaynaklarını Geliştirme Sivil Etkileşim Derneği tarafından yürütülen Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Atakum Belediyesi ve Geleceğin Eğitim Derneği'nin(GED) desteklediği "Sokakta Hayat Var" projesinin açılışı Serra Otel'de gerçekleştirildi. Projenin açılış programına eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Proje Yöneticisi İdil Kefeli, sanatçı Fatih Küçük katıldı.

"SOKAKTA ZAMAN GEÇİREN GENÇLER OLGUSU BİR SORUN OLARAK KABUL EDİLMEKTEDİR"

Projenin açılışında konuşan eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş, "Özen gösterildiğinde ve değer verildiğinde bütün çocukların kabiliyetlerinin ortaya çıkacağını ve bununda ancak eğitim ortamında mümkün olduğunu düşünüyorum. İş, aile ve sosyal hayatlarında mutlu bireyler yetiştirebilmek bizim için eğitimin en önemli görevi. Dünyada ve Türkiye'de sokakta yaşayan, sokakta çalışan ve sokakta zaman geçiren gençler olgusu bir sorun olarak kabul edilmektedir. Ülke olarak eğitemediğimiz her gencin sosyal, psikolojik ve ekonomik anlamda risk ortamlarına sürüklenmeleri oldukça yüksektir. Bu yüzden sokakta yaşayan çocuklara yönelik gelişimlerine katkı sağlayacak planlı programlı gelişimlerine katkı sunabilecek yöntemlere ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

"EBEVEYNLER YETERİ KADAR BİLGİSAYARI BİLMİYOR"

Evlerde bilgisayar başında yetişen çocukların sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocuklardan daha fazla risk altında olduğunu belirten Nimet Baş, "Çünkü gelişen teknoloji maalesef ebeveynlerin yeteri kadar bilgisayar kullanamıyor olması, annelerinin eğitim düzeyinin buna elverişsiz olması çocuklarının sokakta oynamalarından çok daha büyük bir risk oluşturuyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından program çalıştay bölümüyle devam etti.

Baş: “Evlerdeki Çocuklar Daha Fazla Risk Altında”

Baş: “Evlerdeki Çocuklar Daha Fazla Risk Altında”

Baş: “Evlerdeki Çocuklar Daha Fazla Risk Altında”

Baş: “Evlerdeki Çocuklar Daha Fazla Risk Altında”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim