• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Barzani'ye görülmemiş protokol: Obama ve Biden'la aynı anda görüştü

Barzani'ye görülmemiş protokol: Obama ve Biden'la aynı anda görüştü
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'ye, Washington'dan sıradışı protokol uygulandı.

Barzani'nin Beyaz Saray'da pek uygulanmayan üst düzey protokolü, dün Başkan Yardımcısı Biden'la görüşme ile başladı.

Biden görüşmesi sürerken, ABD Başkanı Obama da görüşmeye katıldı. Barzani, görüşmeden bir gün sonra Atlantik Konseyi'nde yaptığı konuşmada ise "bağımsızlıktan" bahsetti. IKBY Başkanı şöyle konuştu;

"BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN GELİYOR..."

"Kendi geleceğini belirleme fırsatı referandumla Kürt halkına verilmeli. Bu da şiddetten uzak şekilde, barış, koordinasyon ve anlayış içinde olmalı.

Ancak o zamana kadar da sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız. Ne zaman olacağını söyleyemem ama bağımsız Kürdistan geliyor. Referandumumuz olacak ama şimdi IŞİD ile mücadeleyle uğraşıyoruz, o nedenle ertelendi ama yapılacak."

REFERANDUM İSTEDİ

Kendi geleceğini belirleme fırsatının, referandumla Kürt halkına verilmesi gerektiğini söyleyen Barzani, şöyle dedi: "Ama bu, bizim kendi geleceğimizi belirleme hakkımız için engel oluşturacağı anlamına gelmiyor. Kendi geleceğini belirleme fırsatı referandumla Kürt halkına verilmeli.

Bu da şiddetten uzak şekilde, barış, koordinasyon ve anlayış içinde olmalı. Ancak o zamana kadar da sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız".

"IŞİD EL KAİDE'NİN DEVAMI..."

IŞİD'le mücadeleye de değinen Barzani, IŞİD'in yeni bir terör örgütü değil El Kaide'nin uzantısı olduğunu ancak El Kaide'ye ek olarak şovenizm yaptıklarını söyledi.

Barzani, bu örgüte karşı elde ettikleri başarılardan gurur duyduklarını dile getirerek, "peşmergenin ön cephede özgür dünya için savaştığını, IŞİD'in yenilmez olduğu mitini sona erdirdiğini ve örgütü 20 bin kilometre kareden temizlediğini" kaydetti.

"Kürtlerin Kobani'den Hanekin'e, IŞİD ile bin 500 kilometre uzunluğunda bir alanda savaştığını" ifade eden Barzani, bu mücadelenin de bir bedeli olduğuna dikkati çekti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim