• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Barut: "İktidar Yürüyüşünü Adana’dan Başlatacağız"

Barut: "İktidar Yürüyüşünü Adana’dan Başlatacağız"
CHP Adana İl Başkanı seçilen Ziraat Mühendisi Ayhan Barut, kongrenin tek kazananının CHP olduğunu söyledi.

CHP Adana İl Başkanı seçilen Ziraat Mühendisi Ayhan Barut, kongrenin tek kazananının CHP olduğunu söyledi. Barut, "Her bir Cumhuriyet Halk Partilinin değerini bilerek, kimseyi ötekileştirmeden iktidar yürüyüşünü Adana'da başlatacağız" dedi.

CHP Adana İl kongresinin geride kaldığını, birlik ve beraberlik zamanı olduğunu ifade eden Barut, kongre sürecisinde kendisine destek veren, oy veren yada vermeyen tüm CHP'lilere teşekkür etti. Barut, "Kongrenin kazananı kaybedeni yok. Bu kongrenin tek kazananı CHP'dir. Bugünden tek hedefimiz var, o da tüm CHP'lileri bu çatı altında toplamak, birlikte iktidar hareketini başlatmaktır" şeklinde konuştu.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Genel Merkezimizle, illerimizle, ilçelerimizle, örgütümüz ve emekçilerimizle; parti içi demokrasimizi-dostluğumuzu-dayanışmamızı geliştirerek bu kavgayı hakkıyla vereceğiz. Dönemin deneme- yanılmaya tahammülü yok. Uzun yıllar boyunca siyasi mücadele içindeki duruşumuz ve tavrımız, bugüne ilişkin taahhüdümüz niteliğindedir. Meslek odaları, demokratik kitle örgütlerinden alacağımız desteklerle, örgütlerimizle, üyelerimizle iktidar mücadelesi vereceğiz. Siyaset için kişisel gündem yaratmayacağız. Nefes alışımız mücadelemizdi, geçmişte böyle oldu, gelecekte de böyle olmaya devam edecek. Ben buradan ekibim ve arkadaşlarım adına söz veriyorum. Bugün yanımızda ya da karşımızda olsun, her bir Cumhuriyet Halk Partilinin değerini bilerek, kimseyi ötekileştirmeden, Çukurova'nın güneşine ve bereketine uygun, birleştirici - yapıcı bir yönetim yapısı kuracağız. Birlikte karar alma, birlikte yönetme düşüncesini hayata geçireceğiz. Yılmaz Güney'lerin, Orhan Kemal'lerin, Yaşar Kemal'lerin memleketine yaraşacak biçimde, Adana'mızı hem siyaseten hak ettiği yere taşıyacağız, hem de Genel Merkez politikalarına katkı sunan ve yön veren en önemli demokrasi kalelerinden birisi haline getireceğiz. Dostlukla, dayanışmayla, hep beraber, tüm zorlukları aşacağımıza olan inancım tamdır."

Ayhan Barut, kongre atmosferinin CHP'ye yaraşır biçimde geçtiğini, bu anlamda destek veren tüm partililere de teşekkür etti. Barut, "Kongre sürecinde ağırbaşlı ve toparlayıcı bir tavır sergileyen Av. Battal Özer'e teşekkür ediyorum. Seyhan Belediye Başkanımız Zeydan Karalar'a, Çukurova Belediye Başkanımız Soner Çetin'e, Karataş Belediye Başkanımız Boğaçhan Ünal'a, ilçe başkanlarımıza ve yöneticilerimize güzel bir kongre atmosferi oluşturulmasındaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kongre geride kaldı. İktidar yolunda tüm CHP üyelerimizle birlikte yürüyeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim