• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Barut: “Başarı Kıstasımız Büyükşehir’i CHP’li Yapmak”

Barut: “Başarı Kıstasımız Büyükşehir’i CHP’li Yapmak”
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, başarı kıstaslarının Büyükşehir Belediyesini CHP'li yapmak olduğunu söyledi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, başarı kıstaslarının Büyükşehir Belediyesini CHP'li yapmak olduğunu söyledi.

Barut, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık iki aylık dönemde ilk olarak parti içi birlik ve beraberliği sağlamaya yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini, bu konuda önemli ölçüde başarılı olduklarını ve alan çalışmasına başladıklarını ifade etti.

Yerel seçimlerde ilçe belediye sayısını artırıp Büyükşehir Belediyesini CHP'ye kazandırmak, genel seçimlerde de CHP'yi Adana'da birinci parti yapmak istediklerini aktaran Barut, "İl yönetimi olarak başarı kıstasımız bu" dedi.

Belirlenen hedefe ulaşmak için yoğun bir tempoyla çalıştıklarını belirten Barut, bu bağlamda aldıkları yönetim kurulu kararıyla Çukurova, Seyhan ve Sarıçam ilçe danışma kurullarının gerçekleştirildiğini, ilçe danışma kurullarının tamamlanmasının ardından İl danışma kurulunu gerçekleştireceklerini kaydetti. Danışma kurulu toplantıların örgütlerin yol haritasının belirlenmesinde önemli bir işleve sahip olduğunu dile getiren Barut, il ve ilçe örgütleri bünyesinde 13 farklı alanda sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan komisyonlar kurduklarını açıkladı.

CHP olarak sivil toplum örgütlerine de büyük önem verdiklerini aktaran Barut, 1 Mart'ta Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde Adana'daki sicil toplum kuruluşlarının ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın katılımıyla "Cumhuriyet Halk Partisi politikalarında sivil toplumun işlevleri, yeri ve önemi" konulu bir toplantı gerçekleştireceklerini belirterek, basın mensuplarını toplantıya davet etti.

"SUÇ İSPATLANANA KADAR HERKES MASUMDUR"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yurtdışına çıkış yasağı konulan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkındaki soruşturmayı da değerlendirdi. CHP olarak hukukun üstünlüğü ilkesine inandıklarını dile getiren Barut, suçu ispatlanana kadar herkesin ve her kurumun masum olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Hukuk herkese lazımdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ya da bir başkası hakkında yürütülen bir soruşturma ya da dava sonuçlanıncaya, yargı karar verene kadar hiç kimsenin suçlu olarak ilan edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu sözlerimden hiçbir siyasi partiye ya da kişiye destek ya da karşı olduğumuz anlamı çıkarılmamalı. Yargı kararını vermeden siyasi kimliğe sahip seçilmişlere yönelik siyasi linç kampanyalarına da karşıyız."

Barut: “Başarı Kıstasımız Büyükşehir’i CHP’li Yapmak”

Barut: “Başarı Kıstasımız Büyükşehir’i CHP’li Yapmak”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim