• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Bartın’da Sel Korkusu Uyutmadı

Bartın’da Sel Korkusu Uyutmadı
Bartın'da etkili olan kar yağışının ardından başlayan sağanak yağmur nedeniyle eriyen karların Bartın Irmağı'nda su seviyesini yükseltmesi kentte...

Bartın'da etkili olan kar yağışının ardından başlayan sağanak yağmur nedeniyle eriyen karların Bartın Irmağı'nda su seviyesini yükseltmesi kentte paniğe neden oldu.

Bartın'da etkili olan şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle Bartın merkezde kar kalınlığı bir metreye ulaşmış, ilçe ve köyleri ile bağlantısı tamamen kopmuştu. Dört gün süren kar yağışının ardından başlayan sağanak yağmur yüksek kesimlerdeki karların erimesi ile Bartın içinden geçen iki ırmağın su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Bartın Valiliği ve Bartın Belediyesi vatandaşları olası bir sel baskınlarına karşı hoparlörlerden uyardı. Ayrıca Bartın Valiliği'nde kriz masası oluşturuldu. Öte yandan ırmak üzerinde bulunan Potbaşı, Akçalı, Tabanözü ve Alibaş, Okçular köprüleri tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı. Irmak üzerinde tomrukların ve çeşitli nesnelerin sürüklendiği görüldü.

TEKNELER DENİZE SÜRÜKLENDİ

Bartın Irmağı'nın seviyesinin yükselmesi ile birlikte, Yalı Mevkisinde bulunan ırmak kenarında işyeri olan esnaflar herhangi sel baskınına karşı önlem aldı. Yalı Sevgi Parkın'da yürüyüş yolunu tamamen sular altında kaldığı görüldü. Evleri ırmak kenarında olan vatandaşlar ise geceyi uykusuz geçirdi. Amatör balıkçılara ait balıkçı teknelerinin bir kısmı şiddetli kar yağışının ardından bağlı bulundukları iskelelerde batarken, bazı teknelerse sel sularına kapılarak denize sürüklendi. Bartın Irmağı'nın denize döküldüğü Boğaz Mevkiinde ise balıkçılar karaya çektikleri teknelerinin başında sabaha kadar nöbet tuttu. Balıkçılar su seviyesine göre teknelerini daha yüksek kesimlere çekti.

SULAR YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı hava tahminlerinde Bartın'ın hafta boyunca sağanak yağmurlu olacağı yönündeki açıklaması Bartın'da sel endişesini daha da arttırdı. Vatandaşlar 1998 senesinde Bartın'da yaşanan büyük sel felaketine benzer bir felaket yaşanmasından korkuyor.

Bartın’da Sel Korkusu Uyutmadı

Bartın’da Sel Korkusu Uyutmadı

Bartın’da Sel Korkusu Uyutmadı

Bartın’da Sel Korkusu Uyutmadı

Bartın’da Sel Korkusu Uyutmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim