• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Bartın’da ’Sanayi Envanteri Tanıtım Rehberi’ Hazırlandı

Bartın’da ’Sanayi Envanteri Tanıtım Rehberi’ Hazırlandı
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Kalkınma Bakanlığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliğinde, ticaret siciline kayıtlı firmaların tanıtımı...

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Kalkınma Bakanlığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliğinde, ticaret siciline kayıtlı firmaların tanıtımı ve işyerleri hakkında bilgi almak isteyenlere kolaylık sağlamak amacıyla "Bartın Sanayi Envanteri Tanıtım Rehberi" yaptırıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, "İlimiz sanayisinin bölge ekonomisine kattığı değer ile yıllardır istihdam sağlayan ve ülke ekonomisine hizmet veren sanayicilerimiz bölgenin ticaret merkezi olmasında ve ticarete ivme kazandırmaları ile büyük katkı sağlamaktadır. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Kalkınma Bakanlığı ve BAKKA işbirliğinde hazırlanan Bartın Sanayi Envanteri Rehberi işletmelerimizin tanıtımı, iş kapasitelerinin artması, kolay bulunabilirlikleri gibi konularda firma sahiplerine bir yol haritası olacak niteliktedir" dedi.

"KOLAYLIK SAĞLAYACAK"

Bölgede, büyük çapta ticaretin yapıldığı ve hizmetlerin üretildiği en büyük birliklerden birisinin de Bartın Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden oluşan sanayiciler olduğunu belirten Başkan Çakır, "121 ticaret siciline kayıtlı 400'ün üzerinde üretim alanında faaliyet gösteren işletmenin bir arada olduğu bu yapının bölge ekonomisine kattığı değer dikkat çekicidir. Bizler Bartın ekonomisinin kalbinin attığı en büyük sivil toplum örgütü olarak Bartın OSB ve sanayi sitelerimiz ile birlik ve beraberlik içinde bölge ekonomisine kattığı değeri çok daha yukarı taşımak adına çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Üretim yaparak ilimizde istihdam sağlayan, ekonomimize değer katan firmalarımızı daha fazla tanımak ve müşteri potansiyelini arttırmak için yürütülen bu çalışma sadece bölgemizde değil ulusal ve uluslararası platformlarda, fuar ve ticari heyet gezilerinde bölge ekonomisine de yarar sağlayacaktır. Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça, Çince ve Arapça olmak üzere 6 dilde basılan "Sanayi Rehberi" tanıtım kitapçığında sanayi sicilde mevcut olan işletmelerin faaliyet alanları sektör sektör ayrılıp müşterilerin sorunlarına hızlı çözüm bulmak amaçlanmıştır. Ayrıca rehberimizde ilimizin ekonomik ve ticari yapısının yanı sıra işletmelerimizin sektörel analizleri ayrıntılı bir biçimde gösterilerek yatırımcıların bölgemiz hakkında detaylı bilgi edinmesine olanak sağlayacaktır. Tanıtım rehberi sayesine müşteri aradığı firmayı kolaylıkla bulup irtibata geçebilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile firmalarımız katılacakları tüm tanıtım, fuar ve ticari faaliyetlerinde rahatlıkla kullanabilecekleri bu çalışmayı talepleri doğrultusunda Bartın TSO hizmet binasından ücretsiz temin edebileceklerdir. Bartın TSO olarak paydaş kurumlarımızla beraber yürüttüğümüz bu ortak rehber çalışmasının oldukça yararlı ve anlamlı olduğunu düşünüyor, bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim