• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Bartın’da Mesleki Yeterlilik Sınavları Açılıyor

Bartın’da Mesleki Yeterlilik Sınavları Açılıyor
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş (MEMYBEM) işbirliği ile Bartın'da mesleki yeterlilik sınavları açılıyor.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş (MEMYBEM) işbirliği ile Bartın'da mesleki yeterlilik sınavları açılıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş tarafından "Mesleki Yeterlilik Belgesi" sınavları Bartın TSO işbirliği ile gerçekleştiriliyor. MEYBEM A.Ş Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban ile Kalite Yönetim Temsilcisi Yasemin Sezer, Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır'ı makamında ziyaret ederek, çok tehlikeli işler kapsamında bulunan meslekler ile ilgili açılacak kurslar hakkında istişarede bulundular. Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban, MEYBEM A.Ş, işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda, çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan ulusal yeterliliklere uygunluğunu tespit etmek üzere TOBB tarafından oluşturulmuş bir kurum olduğunu belirtti.

Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban, "Türkiye genelinde (ISO 17024) standardına göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmek ve sınav merkezleri kurarak işletmek üzere çalışmalarımıza devam etmekteyiz. TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan MEYBEM A.Ş, inşaat, metal ve asansör sektörlerinde, toplam 12 dalda MYK sınav ve belgelendirme yetkisini almıştır. MEYBEM A.Ş tarafından Bartın TSO işbirliğiyle ilimizde ilçemizde gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu amaçla, TOBB tarafından MEYBEM A.Ş kurulmuş olup, sınav ve belgelendirme hizmeti vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiştir" dedi.

Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır ise yaptığı açıklamada, "Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlayacağı inancındayım. Bartın TSO olarak firmalarımızın mağdur olmamaları adına konu ile ilgili gerekli tanıtım ve bilgilendirmeyi yaparak, TOBB bünyesinde kurulan yetkilendirilmiş MEYBEM işbirliği ile 12 meslek dalında sınav ve belgelendirme hizmeti sunacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin çalıştırılması halinde Mayıs 2016'dan sonra kişi başına aylık 500 TL para cezası uygulanmaya başlanacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 40 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır. Başvurular odamız üzerinden bireysel veya kurumsal olarak başvuru yapılabilmektedir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim