• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Bartın’da Kütüphane Haftası Kutlandı

Bartın’da Kütüphane Haftası Kutlandı
Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı.

Bartın'da 52'nci Kütüphane Haftası kapsamında tören düzenlendi.

Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Bartın İl Halk Kütüphanesi Müdürü Tülay Erduran, "Kütüphane Haftasının bu yılki teması küresel anlayış ve kütüphanelerdir. İçinde yaşadığımız dünyanın son zamanlarındaki en önemli olgusu küreselleşmedir. Küreleşme dünya ölçeğinde, ekonomik siyasal ve kültürel bütünleşme, fikirlerin görüşlerin, teknolojilerin küresel düzeyde kullanılması, sermaye dolaşımının evrenselleşme, mekanların yakınlaşması, dünyanın küçülmesi, sınırsız rekabet serbest dolaşım, pazarın dünya ölçeğinde büyümesi ve ulusal sınırların dışına çıkması, kısaca dünyanın tek pazar haline gelmesidir" dedi.

Kütüphanenin insanlar üzerinde etkilerinin büyük olduğunu kaydeden Erduran, "Küreselleşme ile, zaman ve mekan sınırları yüzyıllar boyunca adım adım genişleyerek günümüze kadar gelmiştir. Küreselleşme ile, insan ve onun eserleri yani kültür ve uygarlık yeni baştan anlamlandırılmıştır. İnsanlar arasında yeni ve ortak yaşam biçimleri belirlemeye başlamış, ortak eğitim politikaları yoluyla ülke vatandaşları arasında kavrayış ve anlayışlar gelişmiştir. Küreselleşme ve bilgi toplumun dinamik ve halen devam eden oluşumlar olduğu dikkate alındığında eğitim, eğitimli insan, öğrenme, okul ve kütüphane gibi kavramların önem kazandığı görülmektedir. Bu noktada ise kütüphanelerin üstlendiği sorumluluk oldukça büyüktür" diye konuştu.

"KÜTÜPHANELER EĞİTİM LABORATUVARLARIDIR"

Halk kütüphanelerinin birer eğitim laboratuarları olduklarını da kaydeden Erduran şöyle devam etti: "Bilginin hızlı akışı, gereksinim duyulan bilgilerin isteyenlere anında ulaştırılması, yeni fikirlerin, yeni buluşların daha hızlı yapılmasına ve yayılmasına olanak sağlamaktadır. Kişilerin bilgi, beceri ve tutumlarını geliştirmede, yaşam boyu öğrenme etkinliklerini sürdürebilmeleri ve nasıl öğrenmeleri gerektiğini öğrenmesi konusunda, kütüphaneler toplumda kilit bir role sahiptir. Kütüphaneler bir toplumun aynısıdır. Ne kadar çok kullanılır ve ne kadar kaliteli hizmet sunarlarsa o oranda toplumdaki gelişmenin ışığını yansıtacaklar. Halk Kütüphaneleri, kadın, erkek, her yaşta her seviyede ve meslekten okuyucunun, çeşitli konulardaki fikir ürünlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlanmasını sağlayarak bölgesinin, kültürel, sosyal ve teknik kalkınmasına yardımcı olan kurumlardır. 52.Kütüphane Haftasının verimli olması ve kitaplarla dolu nice güzel yıllar geçirmenizi diler, saygılarımı sunarım"

Bartın’da Kütüphane Haftası Kutlandı

Bartın’da Kütüphane Haftası Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim