• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Bartın’da ‘Isı Yalıtımı Ve Enerji Verimliliği’ Paneli Düzenlendi

Bartın’da ‘Isı Yalıtımı Ve Enerji Verimliliği’ Paneli Düzenlendi
Bartın'da "Binalarda Isı Yalıtımı ve Isı Yalıtımının Enerji Verimliliğine Katkısı" konulu panel düzenlendi.

Bartın'da "Binalarda Isı Yalıtımı ve Isı Yalıtımının Enerji Verimliliğine Katkısı" konulu panel düzenlendi.

Enerji Verimliliği Derneği Bartın Şubesi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve 2 özel firma işbirliğinde, "Binalarda Isı Yalıtımı ve Isı Yalıtımının Enerji Verimliliğine Katkısı" konulu bir panel düzenlendi.

"AZ MALİYETLİ ENERJİ, TASARRUFLU KULLANILAN ENERJİDİR"

Panelin açılışında konuşan Enerji Verimliliği Derneği Bartın Şube Başkanı Mehmet Kemik, "Enerji verimliliği, enerjinin üretiminden iletimine, tüketiminden atık aşamalarına kadar geçen süreçteki etkinlik çalışmalarının tümünü kapsar. Herkes tarafından kabul edilen bir gerçek vardır ki buda en az maliyetli enerji, verimli kullanım sonucu tasarruf edilen enerjidir. Enerji tasarrufu ile kısa ve orta dönemde ülkelerin enerji teminiyle ilgili sorunlarının çözümüne küçümsenmeyecek katkı sağlanabilmektedir. Kaynakları hızla tükenmekte olan dünyamızda, kullanılan enerji miktarının hızla artması ve buna bağlı olarak ekosistem dengesinin bozulması sadece çevreyi koruma konusunda değil, aynı zamanda enerji kullanımı üzerinde de yeni yaklaşımların oluşmasına neden olmuştur" dedi.

"DÜNYA SÜREKLİ DEĞİŞİYOR"

Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır ise, "Öncelikli olarak şehrin büyümesi, hatta Türkiye'nin inşaat sektöründeki gücü ortadadır. Bugünde burada hep birlikte bunu hissedebiliyoruz. Bu anlamda binaların verimliliği ve enerji konusundaki tasarruf yönünde yapılacak olan çalışmalar hepimizin ilgini çekiyor. Zira dünyada sürekli bir gelişme var. Teknoloji ile birlikte binalardaki yapılarında, kimyasalların da, uygulamalarının da değiştiğini görüyoruz. Bu konuda bugün biraz daha bilgi sahibi olacağız" dedi.

Bartın TSO Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde daha sonra binalardaki ısı yalıtımlarının önemi ve yönetmeliklerle ilgili özel bir firma yöneticisi Faruk Özdemir tarafından bilgilendirme yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim