• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Bartın Üniversitesi’nde Mehmet âKif Ersoy Anıldı

Bartın Üniversitesi’nde Mehmet âKif Ersoy Anıldı
Bartın Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Bir Dava Adamı: Mehmet Akif" adlı panelde Milli Şair Mehmet Âkif Ersoy'un yaşamı, düşünceleri ve eserleri...

Bartın Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Bir Dava Adamı: Mehmet Akif" adlı panelde Milli Şair Mehmet Âkif Ersoy'un yaşamı, düşünceleri ve eserleri farklı bakış açılarıyla aktarıldı.

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından İstiklâl Marşı'nın kabulünün 95'inci yılı nedeniyle "Bir Dava Adamı: Mehmet Akif" adlı panel gerçekleştirildi. Panelin Oturum Başkanlığını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Milli Şairin herkese örnek bir şahsiyete sahip olduğunu belirterek "Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy'u İstiklal Marşı'nın kabulünün 95'inci yılında anmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gerçekten Mehmet Akif, davası olan biri olarak davası olanların anacağı bir insandır. Milli şairimiz hayatıyla, düşünceleriyle ve eserleriyle milletimizin gönlünde büyük bir yer edinmiştir. Hayatı boyunca hakkı ve adaleti önceleyerek insanların bu şekilde yaşaması gerektiğini söyledi. Toplumların da ancak bu hak ve adaleti sağlayarak güçlü olabileceği vurguladı. Sadece söyleyen değil, söylediklerini yaşayan bir insan olmasıyla hepimize her zaman örnek olmuştur" dedi.

Ardından panelistlerden Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abide Doğan "Âkif'te Millet Şuuru ve İstiklâl Marşı", Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaattin Karaca "İslâm Dünyasının Geri Kalması ve İlerleme Meselesi", Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Hilmi Uçan "Mehmet Âkif'in Şahsiyeti", Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selma Baş ise "Mehmet Âkif'in Şiirlerinde Gelecek Tasavvuru" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Panele, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkan Vekili Erol Demirkoparanoğlu, bazı il müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bartın Üniversitesi’nde Mehmet âKif Ersoy Anıldı

Bartın Üniversitesi’nde Mehmet âKif Ersoy Anıldı

Bartın Üniversitesi’nde Mehmet âKif Ersoy Anıldı

Bartın Üniversitesi’nde Mehmet âKif Ersoy Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim