• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Bartın TSO, Emitt 2016 Fuarında Yerini Aldı

Bartın TSO, Emitt 2016 Fuarında Yerini Aldı
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMİTT 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda...

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMİTT 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda yerini aldı.

Fuara Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Karkaş'ın yanı sıra İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun, ilçe kaymakamlıkları, ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütleri, Bartınlı el sanatçıları, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) yetkililer ve firmalardan uzman personeller katıldı. 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda kaymakamlıklar, belediyeler, el sanatları ve turizmle ilgili dernekler, oteller ve yeme içme tesisleriyle katıldı. Bartın'ın özellikle bu sene Güzelcehisar Lav Sütunları'nın konu edileceği fuar dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alıyor.

"TURİZM SADECE DENİZ, KUM VE GÜNEŞTEN İBARET DEĞİLDİR"

Çakır, Bartın TSO'nun 15. kez katıldığı fuarın ilin ve bölge turizmi alanında önemli geri dönüşler sağlanacağının inancında olduğunu belirtti. Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, "Bölge ülkelerinden ve uluslararası turizm camiasından büyük ilgi gören EMITT Fuarı, yalnızca katılan ülke sayısı, kurulan stant ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye turizm sektörünün aynası oldu. Birçok ilke imza atan EMITT Fuarı, 15 yıl içinde Avrupa'nın en büyük 5. Turizm Fuarı olmayı başardı. Türkiye'de turizm denilince akla gelen deniz, kum ve güneşten ibaret yaz tatili anlayışının son yıllarda artık geride kalmıştır. EMITT Fuarı'nın da önemli katkılarıyla Türkiye'nin alternatif turizminde de yükselişe geçtiğini görmekteyiz.

Türkiye'nin birçok şehrinin altyapı, coğrafya, kültür ve tarihsel birikim anlamında sıralamanın çok ötesinde bir potansiyele sahip olduğunu ve potansiyelin başta EMİTT olmak üzere birçok turizm fuarı ile öne çıkarılması adına katılım sağlamaktayız. 2016 EMITT Fuarı'nın bu yönde bir ilki gerçekleştirerek doğa turizminin tanıtımı ve geliştirilmesine de önemli katkı sağlayacaktır. Bölge ve uluslararası politikadaki önemi bakımından Ankara'nın, iklimi, doğası, tarihi, ekonomik ve coğrafi önemleri bakımından da Antalya, İzmir, Muğla ve Bursa'nın yanı sıra Bartın'ın da dünya kongre turizminde çok daha fazla söz sahibi olması gereken kentler arasında olması gerektiğini söyleyebiliriz" dedi.

Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Karakaş ise, "Otellerimiz, kendileri tanıtım bankoları oluşturarak, seyahat acenteleri ile bire bir görüşme imkanı buluyorlar. Seyahat acentelerimiz, yeme- içme tesislerimiz, el sanatları üretimi yapan sivil toplum kuruluşları, bireysel kuruluşlar hizmetlerini tanıtma ve pazarlama fırsatına kavuşacaklar. Bartın Valiliğini temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzde ilin her türlü kültürel ve turistik değerlerini CD, kitap, broşür gibi tanıtım materyalleriyle ve sözlü olarak tanıtmak için uzman bir ekiple katılmaktadır" dedi.

KARDEŞ ODA KEŞAN TSO'DAN BARTIN STANDINA ZİYARET

Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri ile gerçekleştirdikleri ziyarette Bartın standındaki yöresel ürünler ile firmalarımız hakkında detaylı bilgi alarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bartın TSO, Emitt 2016 Fuarında Yerini Aldı

Bartın TSO, Emitt 2016 Fuarında Yerini Aldı

Bartın TSO, Emitt 2016 Fuarında Yerini Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim